Augusztus 9,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Siker siker hátán

Kövér László nem bír magával, ezért fogta magát és a tegnapi demográfiai csúcson előadott beszédét követően Szigethalomra utazott, hogy ott idősekkel beszéljen az élet nagy dolgairól. Amellett persze, hogy megkérte a színe előtt megjelent időseket arra, hogy kössenek szövetséget családjaikkal – én sem értem, mi a francot jelenthet ez -, nem felejtett el megemlékezni a kormány sikereiről sem.

Szerinte ma már szinte mindenkinek van munkája, aki dolgozni akar, csökkent az államadósság, és a többi és a többi. Kiemelte azt is, hogy utolsó előtti helyen vagyunk az EU-ban a rezsiköltségek tekintetében. Ez szép és jó, csak azt felejtette el megemlíteni, hogy szinte minden más fontos mutatóban is ott tanyázunk, ami nem pozitív, hanem negatív siker. Lehet, hogy nagy mértékben csökkent a munkanélküliség idehaza, azonban ez még messze nem jelenti azt, hogy bármivel is jobban élnek ma a magyarok, mint évekkel, évtizedekkel korábban. Ezt pont a találkozón megjelent idősek tudhatnák nagyon jól.

A nemzedékek közötti szövetség megerősítéséről beszélt az Országgyűlés elnöke pénteken Szigethalmon, Pest megyei és budapesti idősek találkozóján.

Kövér László úgy fogalmazott: “olyan világot élünk”, amelyben szükség van arra, hogy a nemzedékek szövetséget kössenek egymással, meg kell erősíteni a nagyszülőket is magukba foglaló, tágabb értelemben vett családokat.

A kormányzat munkájáról elmondta, 2010-ben új fejezetet kellett kezdeni az ország életében, mivel nem mentek jól a dolgok, és egyre kevesebben hordozták egyre többek terheit. “Mostanra elértük”, hogy gyakorlatilag mindenkinek van munkája, aki dolgozni akar; csökkent az államadósság, az infláció, a megélhetés számos költsége, a gáz és az áram ára, és “az utolsó előtti helyen vagyunk az unióban” a rezsiköltségek tekintetében – sorolta az eredményeket a fideszes politikus. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!