Május 25,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Senkik az út szélén

Kellemes, békés, kormányalakítós szép  estét mindenkinek! Ma letették az esküt a miniszterek, Orbán Viktor bemutatta őket és már a hidegfront is elvonult, lehet füvet nyírni.

A Fidesz és Orbán Viktor senkit nem hagy az út szélén. Mármint senkit, aki az ő brancsába tartozik. Az Index információi szerint Tiffán Zsolt, a már minden területen megbukott, de a párthoz hűségesen ragaszkodó borász kaphatja meg Magyarország jordániai nagykövetségének vezetését. Kész szerencse, hogy a fideszesek genetikailag mindenhez értenek, így aztán semmi szükség végzettségre, szakmai tapasztalatra és hasonló hülyeségekre. Bármikor, bárkit, bárhová ki lehet nevezni bármilyen posztra és az illető meg fogja állni a helyét.

Mint például Kósa Lajos, akit harmadszor is megválasztottak az Országos Korcsolyázó Szövetség elnökévé. Mert eddig is ügyesen csinálta a dolgát. Igaz, hogy nem is indult a posztért senki más, csak ő, de akkor is. 41 szavazásra jogosult szervezetből 30 elfáradt a tisztújító közgyűlésre és a harmincból 29 a mi Lalinkra voksolt. Gratulálunk neki. Megérdemli.

Hadd mutassam be az új kormányt. Már csak azért is, mert a fotó egészen egyszerűen zseniális. Valamint megható, ahogy a társadalom legalább, de inkább több, mint felét kitevő nők is képviseltetik magukat a büdöszokniszagú férfiöltözőben. Ímelám:

Az új kormány tagjai a Sándor-palotában tartott kinevezési ünnepségen 2018. május 18-án. Középen Áder János köztársasági elnök (b8) és Orbán Viktor miniszterelnök (b7), mellettük balról-jobbra Trócsányi László igazságügyi miniszter, Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Nagy István agrárminiszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős tárca nélküli miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Varga Mihály pénzügyminiszter. MTI Fotó: Kovács Tamás

Közben az ellenzéki pártok is fészkelődnek erősen. Ha igaz (gyorsan tudnak változni a dolgok), Bősz Anett liberális képviselő kilépett, vagy be sem ült a Párbeszéd frakciójába. Ból. Őszintén szólva engem nem igazán hoz lázba, talán valamelyik kollégának majd lesz erről mondandója.

A fideszes irkálóegységek egymásra licitálnak a Jobbik temetésének nemes ügyében. Utoljára akkor voltak ilyen lelkesek, amikor Angela Merkel bukását látták előre, de legalább folyamatosan. Most meg a Jobbik a soros (höhö) és visszatartott lélegzettel várják közpénzék, hogy széthullik, kigyullad, vagy betagozódik a baloldalba. Hú, de izgis!

G. Fodor Gábor vállalkozása pedig elsírta magát, amiért az MSZP ma sem oszlott fel. Hiába na, mindenki érzi a tavaszt.

Végül egy kis KDNP, mert mindig elfeledkezünk erről a széles támogatottságú, teljesen komolyan vehető pártról:

A KDNP országgyűlési frakciójának tagjai közül a mai napon ketten, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterként, Süli János pedig a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszterként tett esküt. A kereszténydemokraták – mint ahogyan eddig is tették – kormányzati szerepvállalásukkal minden magyar család megerősödését és a határokon átívelő nemzet sorsának jobbítását kívánják elősegíteni.

 Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) (MTI-OS)

Nem is tudom, mi lenne velünk Süli János (Kósa Lajos mínusz Németh Szilárd) és Semjén Zsolt nélkül! Pedig jó lenne egyszer kipróbálni.

Jó éjt, puszika!

Mai cikkeink:

Jól beszél, ex-miniszter úr! Kudarcok, mulasztások és rengeteg adósság

Még hány ilyen posztot kell írni ahhoz, hogy Teréz is felfogja a fideszes eligazításon pallérozott agyával?

A csúti helyében nem bíznék olyan nagyon a kereszténység hatásában

Boldog születésnapot Pici (bácsi?)

Búcsú egy baráttól

Ettől lejjebb neked már tényleg nincs!

A MÁJUS: SZABAD

A nap kommentje Virágtól:

30 éves koromban azzal magyaráztam a “disszidálást”, hogy TILOS elmenni, hát azért is mennek, más okot nem értettem. Ma nem tilos elmenni, és mégis inkább rábeszélem a fiatalokat a menetelre, mint lebeszélném róla őket. A két dátum között eltelt 50 év, sosem hittem volna, hogy ilyenné válik ez a szegény ország.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS