Augusztus 5,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Semmi közünk hozzá

Friss, üde jó reggelt kívánok! Lehet, hogy kivételesen megint szükség lesz a józan eszünkre és az erkölcsi az iránytűnkre (ez még véletlenül sem az az iránytű, mint ami az állampártnak a nemzeti konzultáció), ahhoz hogy feldolgozzuk a következő állítást: rabosították a Momentum kispesti képviselőjét, aki korrupciógyanús ügyeknek járt utána. Nekem nem sikerült feldolgozni, de biztos valamelyik részét átaludtam a Rezsimváltás összesnek, mert ez majdnem olyan hülye vicc, mint amikor valaki a fideszes Állami Számvevőszék létezésével érvel az Európai Ügyészség teljes feleslegessége mellett.

Tehát: a Momentum képviselője februárban egy videóban bemutatja, milyen spanyol villát hagyott ki a vagyonnyilatkozatából a 19. kerületi vagyonkezelő vezetője (most azt nem firtatom, pedig kurvára érdekes információ, hogy Kránitz Krisztián mibű vette a medencés spanyol villát, amely a kikért földhivatali dokumentumok szerint Don Ferenc Krisztián Kránitz nevén szerepel). Aztán mi történik? A korrupciógyanús ügylet felderítőjét jelentik fel becsületsértés (?) és különleges adatokkal való visszaélés (?) miatt, így júliusban azon veszi észre magát, hogy be kell mennie a rendőrségre, ahol rabosítják. Az egy dolog, hogy Don Kránitzról és a spanyol nyaralóról már azokon a Lackner Csabás, fehér poros, titokban készült felvételeken is szó esik, amelyeket a kormánypárti média még az önkormányzati választás előtt hozott nyilvánosságra. Az egy másik dolog, hogy Don Kránitz utolsó nyilvános vagyonnyilatkozatában nem szerepel az ingatlan. Az egy harmadik dolog, hogy Don Kránitz ezt azzal magyarázza, hogy csak egy hónappal a nyilatkozata leadása után értesítették arról, hogy bejegyezték a tulajdonjogát a medencés villára.

De hogy a túróba jön ide a különleges adatokkal való visszaélés? Pláne egy mondatban a becsületsértéssel? Gondolom, nem a spanyol villa, hanem Don Kránitz érezte úgy, hogy sérült neki a becsülete, merthogy ez ügyben kizárólag ő maga tehet feljelentést. Aztán mégis mióta különleges adat az, aminek egy vagyonnyilatkozatban szerepelnie kell? Hogy lehet azzal visszaélni, drága elvtársak a fideszes tempóban? Az, ami Kispesten történik, ahol a helyi Fidesz és MSZP a lehető legnagyobb baráti egyetértésben tartja távol magától a korrupciós vizsgálatokat, az innen nézve ugyanaz a maffia üzemmód, amit több mint egy évtizede országos élő adásban nézünk a dicsőséges fideszes kétharmad jóvoltából. És ez csak egy tetves kerületi vagyonkezelő. Aki nem érti, hogy ezzel mi a baj, aki megsértődik, hogy báncsák szegény ellenzéket (tehát fideszesek, hápersze), annak viszont tényleg tökéletesen megelel a Fidesz. Annak pont jó, hogy egy ellenzéki kerület vagyonkezelője is simán benyögheti, hogy ő márpedig Mészáros- (honnan tudhatná, hogy mikor mi kerül a nevére) és mimózalélek-szindrómában szenved. Kiábrándító. Nem a korrupciót kell példásan üldözni, hanem a korrupciót feltárókat. Jól van akkor.

A különleges adatokkal való visszaélésről jut eszembe a személyes adatokkal való visszaélés, amely a fideszesfüggetlen adatvédelmi hatóság elnökének, Péterfalvi Attilának a nettó pártpropaganda-célokat szolgáló megszólalásaiból köszön vissza mostanság, amire hivatkozva a sakálmédia azt harsogja, hogy Hadházy Ákos meg a Momentum meg úgy általában az ellenzék törvénytelenül gyűjti a nemzeti manipulációs kérdőíveket. Nem akarok tök hülyének és álnaivnak tűnni, de mégis fel kell tennem a kérdést: egy üres, kitöltetlen, semmilyen adatot nem tartalmazó ív begyűjtésével pontosan milyen személyes adatokkal lehet visszaélni? Mi a törvénytelen abban, milyen demokratikus jogállami megoldással megy szembe az, hogy a szuverén, autonóm állampolgár nem kikukázza, ledarálja, kismillió galacsinná formálja azt az egyébként megalázó és szemétre való hazug papírt, hanem saját akaratából bármi mást csinál vele, például odaadja Hadházyéknak? Ha Péterfalvi úr ennyire aggódik a személyes adatok miatt, miért nem zavarja a Kubatov-lista vagy az, hogy az állampárt a „nemzeti konzultáció” leple alatt éppen a lakcímnyilvántartásból készít magának kapcsolattartási adatbázist?

És ha már itt tartunk. Az miért nem probléma a demokratikus jogállam működését meg az adófizető polgárok emberszámba vételét illetően, hogy Rogán Bűnöző Antal és az ő Miniszterelnökségi Kabinetiroda néven futó sóhivatala beleröhögheti az adófizető polgárokat képviselő Szél Bernadett arcába: nincs nyilvántartásuk arról, hogy mennyibe kerülnek a nemzeti konzultációk? Vagyishogy Rogánék nem tudják megmondani, hogy e semmilyen jogi következménnyel nem járó, ám a kormány számára állítólag iránytűként szolgáló nagypályás közpénzégető akcióra pontosan mennyi közpénzt dobtak ki az ablakon 2010 óta. Ők csak a nyomdaköltséget, a borítékolási, postai költségeket ismerik. Ellenben fogalmuk nincs mennyiért népszerűsítik plakátokon, online formában, a salakmédiában és ki tudja még hány kanálison a tetves konzultációjukat. Nem tudják azt sem, hogy mennyi pénzért dolgozták fel az íveket, mint ahogy arról sincs lövésük se, mennyit fizettek azoknak, akik kitalálták és jóváhagyták ezeket a minden szakmaiságot szájbarúgó, irányított álkérdéseket. Vagyis összefoglalva: Rogán Antal vagyis a magyar kormány nem tartja nyilván a saját maga által megrendelt szolgáltatások árait. Nos, mindez azért nem probléma, mert a törvény szerint nem kötelezhetőek erre. Szél posztjából idézem:

[…] az Ön által kért költségeket kampányonként nem tartjuk nyilván. A válaszadással egy új minőségű adat létrehozása történne. (…) A közérdekű adatigénylések teljesítése körében közfeladatot ellátó szervek nem kötelesek – kizárólag az adatigénylés teljesítése érdekében – új, a rendelkezésre állókhoz képest minőségileg más adatot előállítani.

Vagyishogy közfeladatot látnak el közpénzből, de nem kötelesek az elköltött zsetonnal elszámolni, mert ahhoz – ahogy a képviselő írja – „össze kéne adni pár táblázatot, de erre a matematikai műveletre törvény szerint nem kötelezhetőek”. Ez az ízléstelen hülye viccek, a határtalan pofátlanság és a tankönyvi gecinizmus országa, mást erre nem tudok mondani.

Annyira hülye nem vagyok, hogy azt gondoljam, ezért vették el az évek óta példásan dugdosott és rejtegetett Rogán B. Antaltól a Fertő tó turisztikai fejlesztését, és vágták hozzá a Gulyás-féle Miniszterelnökséghez. Igen, itt is egy védett terület potenciális szétveréséről van szó, egy 32 milliárd forintosra tervezett államifideszes gigaberuházásról, amivel egyelőre nem tudni, pontosan mi lesz. Nekem viszont nincsenek kétségeim, amikor a NER-ről és a százszobás szállodákról van szó. Az UNESCO meg az Európai Bizottság meg kenje a hajára az aggodalmait.

Tökéletes ez ide a végekre, ahol nem csak egészségügyi miniszter nincs, de ahol az egészségügy átalakításáról szóló tanulmányt (olcsó volt, nettó 278 millió) sem az egészségügyért felelős minisztérium, hanem a belügy rendeli  meg, miután az egészségügyért felelős miniszter előzőleg letagadta, hogy tényleg Pintér kapta meg feladatként az egészségügy átalakítási terveinek kidolgozását.

Jól toljuk mi itt a végeken, ahol 1,5 milliárd forintos uniós támogatásból újítanak fel egy iskolát, csak éppen a negyven éve hiányzó ebédlőt most sem építik meg. Így aztán a gyerekeknek egy forgalmas főúton átkelve 1 kibaszott kilométert kell gyalogolniuk ahhoz, hogy ebédet kapjanak. A Klebelsberg Központ illetékesei szerint „a terv kész, változtatni már nem tudunk.” Szerintem is a legszebb ideje volt megüzenni Brüsszelnek, hogy itt minden a legnagyobb rendben van, minden pénz, ami ide érkezik a lehető legpéldásabb módon hasznosul.

De legalább közben minden idők átcímkézési, bűvészkedési gazdaságvédelmi alapjának is a seggére vertek, pedig mai napig nem lehet tudni, mit honnan hova pakoltak át, hogy legyen mivel mellett döngetni. Az biztos, hogy szép meló a járványhelyzet miatt összevont szemöldökkel mantrázott „gazdaságvédelmi” alapból stadionokat, vadászkiállítást és Budapest-Belgrád vasutat finanszírozni. Minden kerek, jó lesz ez ide a végekre. Ameddig van mit enni, teljesen érdektelen, mire szórják a közpénzt. Semmi közünk hozzá.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!