Február 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Semmi gond, a mi kutyánk kölyke most is működni fog

Szép estét! Ma nincs okom panaszkodni a hidegre, unatkozni nem szoktam (pedig néha nagyon szeretnék, legalább egy picit), úgyhogy csapjunk bele a mai nap összefoglalójába.

Lemondott hétfőn Boris Johnson, Nagy-Britannia eddigi külügyminisztere, néhány órával azután, hogy a brit EU-tagság megszűnésének folyamatát irányító minisztérium (DExEU) volt vezetője, David Davis is bejelentette távozását. Theresa May miniszterelnök mindkettőjük lemondását elfogadta.(MTI)

Ha jól látom, szépen halad a Brexit. Én nagyon szívesen tennék be olyan hírt is, hogy lemondott a magyar pénzügyminiszter, vagy bármilyen miniszter, de ez a mi égövünk alatt nem szokott előfordulni. Hende Csabán kívül nem nagyon tudok a közelmúltból olyan politikust, aki ilyesmit tett volna.

Orbán Viktor és a komplett propagandamédia nagy ellensége meg mert szólalni. Biztosan azért, mert tudta, hogy Orbán most nem figyel, éppen a török diktátorbarátját avatják szentté.

Egy kicsit hosszú az idézett hír, de érdemes végigbogarászni, lássunk ilyet is, ne csak a veszett gyűlöletkeltést.

Emmanuel Macron francia államfő szerint “az igazi határ” Európában a progresszívek és a nacionalisták között húzódik, s a 2019-es európai parlamenti választásoknak az ő összecsapásuk áll majd a középpontjában.

“Az Európát átszelő igazi határ az, amely a progresszíveket és a nacionalistákat választja el egymástól. Nehéz lesz, de a küzdelem egyértelműen megkezdődött, és ez lesz a 2019-es európai választások tétjeinek középpontjában” – fogalmazott a francia elnök a nemzetgyűlés és a szenátus mintegy 900 tagjának együttes ülésén, a Versailles-ban összehívott kongresszus előtt tartott évértékelő beszédében, amelyben egy “szuverénebb, egységesebb, demokratikusabb Európa” mellett tette le a voksát. 
    “Az eltűnés félelmével szemben a francia projektet kell Európa számára képviselnünk. Ez az elköteleződés már eddig is olyan valós eredményekkel szolgált, amelyeket korábban mindenki lehetetlennek ítélt. Ilyen Európa jobb védelmi politikája, amelyhez hetven éve senki nem nyúlt hozzá” – hívta fel a figyelmet a francia elnök az uniós francia reformtervekre utalva. Azt is megemlítette, hogy a júniusi francia-német megállapodásnak köszönhetően az eurózóna saját költségvetésének alapjait is sikerült letenni.  
    “Ezek a valós előrelépések nem feledtethetik a kétségeket. Európa még mindig túl lassú, túl bürokratikus, túlságosan megosztott a politikai, biztonságpolitikai, migrációs és technológiai változások brutalitásával szemben. Az európai kihívásokkal szemben csak azokkal a nemzetekkel együtt tudjuk felvenni a harcot, amelyeket a történelem természetes szövetségeseinkké tett. És ezekben a kérdésekben az igazi megoldás csak az európai együttműködés lehet” – fogalmazott. 
    A migrációval kapcsolatos “félelmet meg kell hallanunk, itt van” – ismerte el a francia elnök. “Úgy gondolom, hogy ezt a kérdés nem lehet sem a zavart teremtő érzelmi szinten, sem bezárkózással, sem nemzeti befelé fordulással rendezni” – fogalmazott Emmanuel Macron.
    “Hűnek kell maradnunk az alkotmányunkhoz, amely védelmezi azokat, akik védelmet kérnek tőlünk, de szabályokat állít azok elé, akik gazdasági okokból hagyják el a hazájukat azért, hogy a mi hazánkban éljenek. Ezt a szabályrendszert tiszteletben tartva kell szembenéznünk a kortárs kihívásokkal. Nincs rövid távú, könnyű válasz, sem olyan, amelyek az érzelmek vagy a düh által születtek – tette hozzá. 
    A francia elnök az Afrikával kialakított partnerség “új alapokra helyezését” javasolja, hogy szembe lehessen nézni “azzal a fiatalsággal, amely minden kockázat árán is elindul, de amely nem jogosult menedékre”. 
    “Franciaországnak Európával együtt partnerséget kell ajánlania. Nem sziget vagyunk, sorsunk összefonódott” Afrikával – mondta a francia elnök. (MTI)

Eddig nyolc gyereket sikerült kimenteni Thaiföldön a barlangból. Remélhetőleg még a monszun beállta előtt mindenki biztonságba kerül.

Simonka György fideszes képviselő elkotyogta véletlenül, hogy neki bizony igen jól jövedelmező vállalkozásai vannak. Kár, hogy ezt a vagyonnyilatkozatában elfelejtette megemlíteni. Semmi gond, a mi kutyánk kölyke most is működni fog, Simonka röhögve megússza a dolgot. Mint mindenki más, aki hűséges a párthoz.

Aki azt gondolta, hogy az MTA beszántásával vége a történetnek, az igen nagyot téved. A következő a Jogtudományi Intézet. A halotti beszédet már meg is írta a propagandamédia. Az Origo a szokásosan névtelen cikkben – a Tűzfalcsoport oknyomozó blogra hivatkozva (nem röhög!) – támadt neki az intézetnek, mert az támadja a kormányt! Úúúúristen! Hogy lehet egy rendes diktatúrában az egyélőistent kritizálni? Naugye.  Nem fogom belinkelni a cikket, holnap amúgy is lehet bármelyik propagandaoldalra kattintani, ott lesz a nagy hír. A Jogtudományi Intézetnek ezennel reszeltek. Ha még esetleg maradt valamilyen intézet, csoport, bármi, amelyiket nem taposott a földbe ártunk és ormányunk, az nyugodtan kezdjen el hozzászokni a gondolathoz, hogy most ő jön. A rekettyetüttösi kispárnahímző dalárda nyugodjon meg, ha nem politizálnak, ők túlélhetik. Ha csak nem kell valamelyik politikus rokonának egy működő szervezet, mert akkor nem maradhat az sem. Végül is teljesen indokolható lesz, miért is támogatjuk súlyos közpénzekkel a frissiben új elnökhöz jutott dalárdát. Mernemzetikeresztény, azér’!

Ezzel a szép gondolattal búcsúzom mára, holnap ugyanitt (vagy tök máshol) folytatjuk.

Mai cikkeink:

Tisztességes embereket hurcolnak meg tisztességtelen módszerekkel, aztán eltüntetik a nyomokat

Nyert az érdektelenség

Valóban nagy kár lenne lemaradni Erdoğan totális diktatúrájának beiktatási ceremóniájáról

Ejnye, Petike

Nincs szabadabb ember, mint a vándorló nomád

Sajtószabadságot szeretnél? Vegyél magadnak újságot!

A bőr alatt halovány árnyék

A nap kommentje Istvántól:

 Azt hiszem azt úgy szokták, hogy lerakják a stabil alapot, néha szoktak alapkövet, időkapszulát, első kapavágást meg ilyeneket csinálni, hogy megadják a módját, azután azt NEM BOLYGATJÁK! Az alapot nem lehet hetente cserélgetni, hogy most tudásalapú, munkaalapú, termelésalapú, kerítésalapú, vagy a jó ég tudja milyen alapú legyen. Az alapot nem lehet büntetlenül kicserélni úgy, hogy a felépítmény ne rokkanjon bele.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS