November 28,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Semjén Zsolt éjszakai műszakban. Megint

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,207,742 forint, még hiányzik 1,792,258 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rigófüttyöt! Kezdem a jó hírrel. Semjén Zsolt megint éjszakai ügyeletes volt kedden, mert benyújtott egy törvényjavaslatot, mely arról szól, hogy a koronavírus elleni küzdelem örve alatt, a szolidaritás jegyében bevezetett átmeneti kiskereskedelmi adó maradjon mag a későbbiekben is. Biztosan megszerette a kormány. Ez tehát az ötvensokadik adónem lesz, meg is magyarázta a beterjesztő, miért lesz ez nagyon jó:

A Kormány elkötelezett a munkát terhelő adók, a jövedelemadók csökkentése, a gazdasági
növekedés erősítése mellett. A költségvetési egyensúly megőrzése érdekében pedig az
adórendszerben továbbra is a forgalmi-fogyasztási adókra kívánja helyezni az adórendszer
súlypontját. A fogyasztás adóztatása egyben környezetvédelmi jelentőséggel bír, hiszen a
nagyobb fogyasztás több negatív környezeti hatással jár, magasabb károsanyag kibocsátást
keletkeztet.

Azt remélem, nem szükséges különösebben magyarázni, hogy ezek azok az adónemek, melyek a fogyasztóknál (tehát nálunk, akik megvesszük a boltban a terméket) fognak lecsapódni. Merthogy a kereskedők tovább fogják terhelni, az biztos. A világcsúcs tartó áfa mellett még ennek is mi örvendezhetünk, mert fideszék el vannak kötelezve piszkosul. Meg mert azt hiszik, ha nem a munkabérből vonnak le valamit, hanem a boltban fizetünk annyival többet, azt mi majd jól nem vesszük észre, mert annyira hülyék vagyunk. Ebben az is nagyon remek, hogy nem csak a magas jövedelműek fizetik, hanem mindenki. A létminimum alatt élők, a közmunkások, a munkanélküliek, még a koldus is, ha az összekunyerált kis pénzéből tejet és kenyeret vásárol. Jó lesz. Megint. Sőt, még a környezetet is védi vele a jó kormány, hiszen ha kevesebb húsra, gyümölcsre, cipőre van pénzünk, akkor kíméljük a bolygót. Meg kell a szívnek szakadni.

Májustól állítólag enyhítések várhatók szép kis hazánkban. Én most erről garantáltan nem fogok beszámolni, arról viszont igen, hogy ezt – és ennek részleteit – nem onnan tudjuk, hogy ártunk és ormányunk tájékoztatott minket, idióta adófizető barmokat. Szó sincs róla. A Magyaridők Nemzet megtudta. Aztán honnan a retkes francból tudta vajon meg? Mondta az anyukája? Megírta valami titkos külföldi portál? Tessék mondani! Mióta szamizdat a kilencmillió magyar napi életét alapjaiban befolyásoló döntés? Azt már megszokhattuk, hogy a rendőrség, bíróság simán kiad kényes információkat a lakájmédiának, de azért ez már egészen elképesztő, hogy már szinte meg sem lepődünk az ilyen mocsokságokon. Ezek ilyen bennfentesen összekacsintanak, aki nincs benne a haveri körben, az meg kapja be. Igaz is, mi a bánat közünk van nekünk ehhez? Ha meg mégis érdekel, olvassuk el a lakájmédiában. Beszabehu.

Ezt meg ide kell tosszam, a monitorfotót, mert elmondani lehetetlen:

Nincs tovább. Ennyi, ami a képen szerepel. Az Origo cikkben reklámozza, hogy Orbán személyzete mit toszott fel a Facebooka. A drágaszép kormányzó úr közösségi oldalán is ennyi van. Arról nem esik szó, miről és mit döntöttek. Aztán felkerült egy videó, Orbán Viktor felaprított cetlikről olvas be dolgokat, leginkább általánosságban. A többit – szuszogja kimerülten – majd holnap. Remélhetőleg majd megírja valamelyik pártlap, onnan talán mi, semmibe vett kiskorúak is megtudjuk. Vicc ez az ország, komolyan mondom.

Minden útszakaszra készüljön egyedi elemzés, kérjék ki az ott élők véleményét és szakaszonként döntsenek az esetleges sebességkorlátozásról – ezt a határozati javaslatot tárta a Fővárosi Közgyűlés mai ülése elé Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP budapesti frakcióvezetője, szemben Karácsony Gergely főpolgármester nagy botrányt kavart tervezetével, amely az egész városban egységesen 20, 30 és 50 kilométerórára csökkentené a megengedett legnagyobb sebességet, azaz még a jól védett autópálya-bevezető szakaszokon is csak döcögni szabadna. A Fidesz egyetért avval, hogy tenni kell a balesetek ellen, hiszen megengedhetetlenül sok ember hal meg az utakon, de nem Karácsony Gergely főpolgármester módjára.

Ezt személyesen Huth Gergely írta, a PestiSárcok végtelenül tehetséges főszerkesztője. Szerintem is rendkívül fontos a hőbörgés, hazudozás és ilyesmi. Időnként eltöprengek azon, hogy mekkora tumultus lehet a fősegg bejárata körül. Szerintem ezek egymást tapossák le a nagy igyekezetben.

Azért idézek Karácsony Gergelytől is egy kicsit:

Nem, nem hozok statáriális döntéseket, nem élek vissza a veszélyhelyzet miatti felhatalmazással, az nem az én műfajom. A sok héten át egyeztetett, az érintett kerületi polgármesterekkel átbeszélt, és a közgyűlési többség által támogatott előterjesztés nem a folyamat végéről, hanem éppen annak kezdetéről szól. Arról, hogy a következő fél évben a kerületekkel, a szakmai szervezetekkel és a budapestiekkel is megvitatjuk az elképzeléseinket. Ennek érdekében tíz kerületben és például a fővárosi fenntartású rakparton mintaprojekteket indítunk, láthatóvá, „kézzelfoghatóvá” tesszük, mire is gondolunk, amikor élhető Budapestről beszélünk. Ezeket a mintaprojekteket aztán megvitatjuk a budapestiekkel, az ő véleményük alapján hozunk döntéseket. Az előterjesztés itt mindenki számára elérhető: http://einfoszab.budapest.hu/…/fovarosi-kozgyules-nyilvanos…

 Nem, nincs arról szó, hogy a városban mindenhol, minden egyes útszakaszon csökkentenénk a megengedett sebességet. A mellékelt térkép mutatja, hogy Budapest jelentős része már most is forgalomcsillapított zóna. A mi célunk ezen területek növelése ott, ahol az elmúlt években úgy alakultak át a közterek, utcák, autóutak, hogy jelenleg már csak balesetveszélyesen lehet nagyobb sebességgel autózni. Mi ezt a balesetveszélyt fogjuk csökkenteni, és elérjük, hogy ne a cammogástól ideges autósokat kelljen kerülgetniük a folyamatos balesetveszélyben lévő gyalogosoknak a szűk utcákon, ehelyett élhető közterek alakuljanak ki a város gyakorta túlzsúfolt belső részein.

A teljes bejegyzés meglelhető Karácsony Gergely közösségi oldalán. Persze ettől még vidáman lehet hazugságokat terjeszteni, nincs ezzel gond. Ebben az országban legalábbis nincs vele gond. Megszoktuk. Főleg, ha apró segítség is van hozzá, például három vezető – nem kormánypárti – portál egymáson átzuhanva hozza a nagy hírt, összefűzve a tervezett sebességkorlátozással, de véletlenül sem bontva ki annak részleteit, ám ütős címmel csábítva az olvasókat.

Karácsony a sebességkorlátozásról: Az én apukám egy este nem jött haza

Karácsony: Édesapám egy este nem jött haza, ezért nincs jogosítványom

Karácsony a sebességhatárok csökkentéséről: Az én apukám egy este nem jött haza

Három kurvafüggetlen portál ennyit érzett fontosnak közölni az olvasókkal, az ATV-n látott interjú alapján. Nemhogy kibontani nem érdemes a témát, esetleg megkérdezni Karácsonyt, ha a műsorból nem volt egyértelmű, de még arra sem érdemes figyelmet fordítani, hogy legalább a cím ne ordítson.

Namindegy.

Kellemetes ébredezést mindenkinek. Hamarosan jövünk és beszólunk, szokás szerint.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!