Június 2,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Semjén Erdélyben követelőzik

Szép jó estét. Ma van a nagy nap. Legalábbis az angol királyi ház életében, ugyanis ma esküdött örök (vagy ameddig tart) hűséget egymásnak Harry herceg és Meghan Markle. De ez semmi ahhoz képest, hogy Tállai Andás távozik a NAV éléről, de boldog ő, mert minden kitűzött célt elért. A szervezet modern és rugalmas, mint a gatyamadzag, a dolgozók már nem mondanak fel, mert meg vannak becsülve, lényegében mindenki boldog és elégedett. Biztosan kap majd valami testhezálló feladatot, mert az ilyen tehetséges embert meg kell becsülni.

Akár szombat van, akár nincs, a propaganda nem lankad.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott: “Az áprilisi választás egyértelmű üzenete, hogy a magyarok számára elsődleges a biztonság. Ez az üzenet a kormányt is kötelezi.” 
    A két előterjesztés elfogadásának célja, hogy “még vastagabb politikai páncélzatunk legyen” az illegális bevándorlás, a betelepítési tervek ellen. A sürgősséget indokolja, hogy Brüsszelben még a 2019-es európai parlamenti választás előtt véglegesíteni akarják a bevándorlók kötelező szétosztási rendszerét – mondta az államtitkár.
    Kifejtette: sok uniós politikus próbálja figyelmen kívül hagyni az április 8-i választás végeredményét. Brüsszelben folytatódik a “boszorkányüldözés”, a magyar törvények azonban sokszorosan kiállták az idő és a demokrácia próbáját. 
    A támadásokkal, elítélő jelentésekkel, jogi és pénzügyi zsarolással meg akarják törni Magyarországot, hogy elfogadja a betelepítési tervet, de amíg ez a kormány van hivatalban, ilyen nem lesz – hangsúlyozta Dömötör Csaba.
    A kormány felépítésének változásáról szólva az államtitkár azt emelte ki: mindig az aktuális feladatokhoz kell igazodni. 
    Az új szerkezet tükrözi a fő célokat, amelyek közül a legfontosabb a biztonság és a nemzeti identitás megerősítése, a versenyképesség növelése és a teljes foglalkoztatottság. “Abban azonban nincs semmilyen változás, hogy a miniszterelnöknek van kormánya, vagyis ő határozza meg a fő politikai irányvonalakat” – mondta.
    A Miniszterelnöki Kabinetiroda feladata, hogy segítse a miniszterelnök munkáját, továbbá, hogy egyetértési pontokat keressen a kormány és az állampolgárok között. 
    Ilyen a “segély helyett munka” elve és a gyermeket nevelő családok támogatása. Emellett több konzultáció és egy népszavazás is megerősítette a kormányt abban, hogy fellépjen az illegális bevándorlás ellen – közölte az államtitkár.
    Dömötör Csaba az ellenzékről szólva úgy fogalmazott: “a feje búbja sem látszik ki a káoszból”.
    Kilépések, lemondások, titkos hangfelvételek és verekedések – mondta. Véleménye szerint az ellenzék pár hét alatt előadta egy politikai szappanopera fél évadját.     Továbbra sem látszik, hogy ha rajtuk múlna, milyen irányba vinnék az országot. Csak a választási vereség okaival való szembenézés totális hiánya látszik az ellenzéken – tette hozzá. (MTI)

Kell is az a páncél! Bár a politikusok arcán már eléggé megvastagodott, csákánnyal se lehetne felsérteni. Most az a ritka alkalom van, amikor egyet kell értenem Dömötör Csabával, legalább az utolsó mondatok erejéig. Annyi módosítással, hogy nem az ellenzék dől éppen a saját kardjába, hanem az ellenzéki pártok. A kettő egy ideje élesen kettévált, jó lenne ezt tudomásul venni. Mielőtt meglepi lesz.

Ma volt a csíksomlyói búcsú is. Valakit Semjén Zsolt képviselt (engem biztosan nem) és akár hiszik, akár nem, ott is tudott migráncsozni.

Semjén Zsolt kijelentette: az egyetemes magyarság gyűl össze Csíksomlyón évről évre felekezeti hovatartozástól függetlenül, azért, hogy megerősödjön magyarságában és keresztény küldetésében. 
    Felidézte: a prédikáció az élet védelméről szólt, és ezt azért is fontosnak tartja, mert úgy látja, talán soha nem volt annyi fiatal a zarándokok között, mint idén. 
    “Amikor ennyi fiatal van, különösen fontos a családalapítás kérdése, hiszen a magyar nemzet csak akkor tud megmaradni, ha gyerekek születnek, akik magyar nyelven, magyar kultúrában, magyar történelmi tudatban nőnek fel” – fogalmazott. 
    Semjén Zsolt úgy vélte, hogy Csíksomlyó Európának is üzen. Megállapította: Európa sebezhetősége abban áll, hogy elveszítette a keresztény identitását, ezért tud az iszlám ellenállás nélkül benyomulni a kontinensre. 
    “Csíksomlyónak az az üzenete, hogy akkor van megmaradás, ha megvan a kereszténységünk, a saját identitásunk, és az európai nemzetek büszkék az identitásukra. Ha a franciák büszkék, hogy franciák, a németek arra, hogy németek, a lengyelek, hogy lengyelek, mi pedig arra hogy magyarok vagyunk” – fogalmazott.  
    A miniszterelnök-helyettes szerint a több százezres tömeg a román centenáriumi évben Romániának azt üzeni, hogy a magyarok meg akarnak maradni. 
    “A saját szülőföldünkön jogunk van megmaradni. Az anyám erdélyi, én itthon vagyok” – fogalmazott a politikus.     Elismételte: az erdélyi magyarság semmi mást nem követel Erdélyben, mint azt, amit az erdélyi románok száz éve megígértek neki a gyulafehérvári nyilatkozatban. (MTI)

Ez a beszéd súlyosabb, mint amilyennek elsőre tűnik. Egyelőre emésztgessük, majd talán holnap visszatérünk rá. Most azonban irány a hálószoba. Idősebbek csak úgy az íze kedvéért, ifjabbak pedig a keresztény magyar nemzet megmaradása jegyében. A többiek aludhatnak.

A mai termés:

A Fidesz meg a térdét csapkodja a röhögéstől

Lakosságcserére készülnek, vagy mi a helyzet?

12 év múlva vezető nagyhatalma leszünk Európának, a felettünk lebegő totemmadarunkkal, a turullal, és nem lesz neki mit enni

Búcsú…

Nem a szellemi, tisztességes munkavégzéstől fényévekre vegetáló Kósa nevű rossz arc ügye ez

Orbán nagy dolga

Az akarat cselédjei

A nap kommentje Teréziától:

Én már tudomásul vettem, hogy a honfitársaim jelentős hányada szereti a fideszt. Ettől én még nem tudom. Nem élek rosszabbul, mint 10 éve, nem keresek rosszabbul, mint 10 éve, legfeljebb nem nézem a tv2-őt. Nem szeretem Soros Györgyöt, és tisztelem más tudását, legyen az bárhonnan (CEU vagy Corvinus, vagy BÁRMI). Nem ütök gyereket, állatot, nem lopok, hiszek Istenben, de nem járok templomba mert politizálnak. Már nem hallgatok Ákost, Bonanzát, Eddát. És igen, valóban, ha lenne hím ivarszervem, tele lenne a véleményekkel. Mert tényeket olvasnék. 317 fölött van az Euró, drágul a benzin, kilalkoltatnak ezt-azt, hosszúak a várólisták, és kiszorulnak a szegények a felsőoktatásból. Hosszú távon nagyon nem jó fele megyünk: német autóiparra épülő 20% a gazdaságban, emelkedő bérek, amit egy kkv nem tud a maga hatékonysága mellett kitermelni. Én örülök, hogy Teréz legnagyobb problémája ebben az országban a mások véleménye.  Bizonyára adókedvezményes, csokos, jó nyugdíjas, nyert valami földet, vagy valamiért úgy érzi, maximálisan fasza minden, és tesz azokra, akik nem jártak jól ezzel a rendszerrel. Olvastam a 60 milliós frakcióról, hát, nagy szerencse, hogy nem nyertek választást. Hogy ennek mi lesz a vége, fogalmam sincs. Szabad választás nem lesz többet.

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.