Március 20,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Romániát megvertük, már csak Bulgáriát kell lekörözni, és győztünk

Jó reggelt mindenkinek! Nem fogom körülírni, nem csűröm-csavarom, ezen nincs mit. Én már nem lelem a szavakat, úgyhogy a vesszőket se tudom, hova tehetném. Ez a humanoid tényleg ennyire sötét, senki ne mondja nekem ezek után, hogy dehát ő stratégiailag játszik egy szerepet. Francot. Ez ennyi, és nem több.

Szóval a vidék kibaszott fejlesztéséért és a magyar agrárpolitikáért elvileg felelős miniszter felbüfög egy gennyes, mocskos, szar dumát arról, hogy a Soros-terv, meg a migráció, és ha nem a Fidesz, akkor tücsköt-bogarat-döglegyet-sáskát, a fasz tudja, mit fog kelleni megzabáljunk, mert nem csak a nyomorult keresztény kultúránkat, hanem a nemzeti gasztronómiai-étkezési szokásainkat is lefejezik. Ahelyett, hogy Fazekas Műanyagkeresztény Sándor legalább utánanézett volna annak, hogy világ szégyenére mit hord össze (ja, tudom, Keresztelő Szent János nem is sáskát evett, hanem szentjánoskenyeret), inkább nekiállt riogatani síkhülyének nézett híveit. Hogy majd nem tömhetjük kétpofára az egészséges disznóhúst, pedig ő erőnek erejével le akarja nyomni a torkukon, mert az milyen kurva egészséges. És aztán jön a fent látható intellektuális Mariana-árok, ez a dúlt keblű, nagy pofájú sötét barom és onnan fentről – arról a piedesztálról, amit összebarkácsolt magának, mert azt mondta egyszer valaki neki, hogy jó vagy, Szilus, toljad, ne add fel – túllihegi, túlkiabálja az újságírót, és tagadja a nyilvánvalót. Ráadásul viccet mesél. Szarul, bénán, szánalmasan és pfejj, több a gyrosos, mint a lacikonyha. A vad sorosozás és migránsozás közben egyik se vette a fáradságot, hogy a valósággal szembenézzen: éppen pénteken, azaz holnap kerül sor az I. Magyar Rovaripari Konferenciára. Ahol, mint kiderült, minden más mellett – figyeltek, bullshit-generátorok? – lehetőség lesz különböző rovar eredetű termékek kóstolására is. De nem, már annyira túltolták az idegbajt, hogy egyre erősebb, agyatlanabb, abszurdabb faszságokat kell kitalálniuk, hogy kitartson az országos lincshangulat április 8-ig. Ide jutottak és ide jutottunk mi is velük együtt.

Közben Hódmezővásárhelyen Lázár alattvalójának választást kell nyerni, ezért mecsettel és bevándorlókkal riogat a Hegedűs nevű fideszes jelölt. Ez a lényegük, ebben verhetetlenek: lejáratni az ellenfelet, pusztítani, rombolni. Hódmezővásárhelynek nincs szüksége bevándorlókra és mecsetekre, a magyaroknak kell szaporodniuk – mondta Hegedűs Zoltán, majd megvádolta ellenfelét, Márki-Zay Pétert, hogy mecsetet építene a településen. Feltétlenül érdemes megnézni a felvételt is, mert a szavakat tényleg nem találom.

Vannak jó hírek is közben, hála legyen, ne hallgassam el ezeket se. Süllyedünk a korrupció mocsarában, ez az első év, hogy már csak egyetlen európai uniós ország nevezhető korruptabbnak Magyarországnál. Romániát már sikerült lekörözni, csak Bulgária van hátra, és győztünk. Ameddig csatasorba áll a kormányzati vernyogási központ, mondjuk el, hogy a Transparency International friss korrupcióérzékelési listájáról van szó, amelyen kilenc helyet zuhanva, Magyarország a 66. lett. Ez azt jelenti, hogy Szenegállal, Ománnal és Malajziával kerültünk egy súlycsoportba. Nem csak összehasonlításban, de önmagunkhoz képest is szarul állunk. Ebben nagy szerepe van a törvények leokádásának, de annak is, hogy hatalmaséknak még a saját képükre írt jogszabályokat sem sikerül betartani. A hirdetmény nélküli, vagy egyetlen indulóval zajló közbeszerzések az összes közbeszerzés felét teszik ki, ezekből aztán a klientúra oligarchái zsírosodnak. A tao-rendszeren, mint az új hűbéri rendszer egyik alapvető igazodási pontján keresztül tízmilliárdok folynak el a rezsimnél jól fekvő sportklubokhoz, és hát a letelepedési államkötvények sem tesznek jót a megítélésünknek. De nem baj, mert mindenre jó a duma: Soros-ügynökök akarják félreállítani a demokratikusan harácsoló megválasztott nemzeti kormányt. Éljünk!

Én módfelett örülök annak, hogy az LMP-nek sikerült elnyomnia magában a rezsimmel szembeni ellenérzéseit, és fideszes céggel plakátoltatnak, nem baj, hogy szar helyeken, a lényeg, hogy az LMP 800 óriásplakáton és 300 citylighton nyomul. A többieknek kicsit finnyásabb a gyomruk.

A hazudós Halász, akitől saját pártja is elhatárolódott (höhö, írjuk le még egyszer: a Helsinki által ellene indított perben ügyvédei úgy érveltek, a Fidesz-frakció szóvivőjének semmi köze a Fidesz nevű párthoz, és ahhoz, hogy miket pofázik) arról vinnyogott, hogy Czeglédy Csaba meg akar szökni, ezért gyűjtött aláírást a böriből, és ezért indul a választáson. Arra nem gondoltak esetleg az elvtik, hogy miután a közpénzmédia és a fideszes propagandamédia egy rakás helyreigazítási pert elveszített Czeglédyvel szemben, a csávó esetleg szabadlábon szeretné mesélni az ellene folyó eljárásról. De hát ha egyszer a törvény ezt lehetővé teszi számára, akkor ki tehet erről? Baszki, hát ezért gyűrtük magunk alá a korrupció tekintetében Európát. Ez a mentalitás, csak ez ne lenne.

Még a végén elfelejtem ide citálni a fentebb már megénekelt rezsibiztos urat, aki nem csak a rovarokhoz és Soroshoz ért elsőosztályúan, de az egészségügy problémáit is keni, vágja. Megszakértette a sürgősségi ellátás problémáját is, nyugodjunk meg és higgadjunk le, jó? Egyáltalán nem olyan szar az, a baj velünk van, velünk született faszság, hogy szeretünk orvoshoz járni, ha kell, ha nem. Hát én visszautasítom helyből ezt a vádat, gyűlölök orvoshoz járni, de nem is rólam mintázta meg Szilus kolléga az ő brilliáns érvelését. Szóval a csepeli gigász szerint ebben az „újév utáni” időpontban „mindenki” ott van a sürgősségi osztályon, „de az emberek kilencven százaléka január 3-án – nem akarok ebből viccet csinálni – majdnem maga tehet arról, hogy ott van”. Németh szerint szilveszter éjszakája után a sürgősségi osztály olyan, mint egy „átjáróház”. Leszögezte: ezzel nem kívánt cinikus vagy ironikus lenni, a kormány „mindent be fog vetni”, hogy megoldja a problémát. Jól van, ezt már Zachertől is hallottuk, valami újat esetleg két kőgeci beszólás között nem lehetne? Nem, ezek szerint nem.

A végére pedig egy példátlan hírt tartogattam, ne az legyen, hogy elsunnyogom: lemondott egy fideszes államtitkár. Bizony. Szele-Király Andrea helyettes államtitkári megbízása megszűnt a Földművelésügyi minisztériumnál. A politikus hölgy férjéről január végén derült ki, hogy több megbízást is kapott a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságtól, miközben az intézményt pont a felesége minisztériuma felügyeli. Most képzeljük el, mi lett volna, ha az elmúlt években mindenki lemond, akiről hasonló disznóságok derülnek ki. Jó, vicceltem, nem volt vicces.

De ez itt legalább egy gyönyörűszép pillanat, ezt tudom nyújtani vigasztalásul. Később folytatódunk, szép napot mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS