Október 22,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Róluk sokan megfeledkeztünk

Miután úgy tűnik, az Igazgyöngy Alapítvány és a MET is – ideiglenesen ugyan -, de ki lett segítve azután, hogy a kormány megvágta a támogatásukat, a legtöbben megfeledkeztek arról, hogy nem ők voltak az egyetlenek, akiket negatívan érintett a kormány döntése. A Dr. Ámbédkár Iskola is hasonló helyzetbe került, mégis úgy tűnik, rajtuk nem segít senki. Ennek beláthatatlan következményei lehetnek, hiszen a mélyszegénységből érkező cigány gyerekeken egyébként sem sokan segítenek idehaza.

Budapest, 2020. szeptember 25., péntek (OS) – Ne lehetetlenítse el a Dr. Ámbédkár Iskolát a kormány!

Felszólítjuk a kormányt, hogy haladéktalanul utalja át a borsodi Dr. Ámbédkár Iskola működéséhez szükséges támogatást. Máskülönben a mélyszegénységből érkező cigány gyerekek felzárkóztatásában egyedülálló eredményeket felmutató intézmény teljességgel ellehetetlenül. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a kormány az alapítványi iskolák kiegészítő támogatását egyik napról a másikra megszüntette. Néhány alapítványi intézmény a korábbi normatíva felét ugyan ki tudta harcolni, az Ámbédkár azonban egyetlen fillért sem kapott, hogy tovább segíthesse a helyi kisebbség nyomorból való kitörését.

A cigányság felzárkóztatása közös nemzeti ügyünk, a magyar állam kötelessége az, hogy akik ebben részt vállalnak, minden szükséges támogatást megkapjanak. A világjárvány következtében kialakult gazdasági válság a legszegényebb társadalmi rétegeket sújtja a leginkább, így nekik van most a legnagyobb szükségük a támogatásra. Az iskola magára hagyása óriási felelőtlenség lenne ebben a helyzetben! Ezért arra kérjük a kormányt, hogy gondoskodjon az intézmény jövőbeni működéséhez szükséges forrásokról!

Kiadó: Magyar Liberális Párt (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!