Május 10,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Részek és sikerek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 518,579 forint, még hiányzik 2,481,421 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ezt csak azért teszem ide, hogy ne kelljen túlságosan hosszan keresgélni, amikor valami mást fog állítani a szavalókórus. Amúgy nem hinném, hogy minden oltóanyagra szükség van. Minden jó és biztonságos, bevizsgált oltóanyagra igen, arra szükség van, a bizonytalan eredetűre, a nem teljesen ellenőrzöttre nincs szükség. A vakcina ugyanis nem egy kínai póló, amit – ha szétesik vagy összemegy az első mosáskor – kihajít az ember, legfeljebb mérgelődik egy kicsit. A vakcinát befecskendezik az emberi testbe, ez ott kivált valamilyen hatást. És távolról sem mindegy, milyet. Nem véletlenül nem megy két nap alatt az engedélyeztetés, a bevizsgálás hosszabb folyamat.

A nagyívű melldöngetést érdemes lenne befejezni, mert semmi garancia arra, hogy több oltást sikerül beadni Magyarországon, mint más uniós országokban. Eddig szinte kizárólag az uniós forrásból származó vakcinát kapta az ország – szerencsére -, és ez aligha fog lényegesen változni. Az innen-onnan összezsákmányolt oltóanyagok legfeljebb kampánycélra jók, semmi másra.

A különleges felhatalmazás szükségessége csak természetes. Biztosan van még valami ötlet arra, hogyan lehet alávágni az ellenzéki vezetésű önkormányzatoknak.

Azt akarjuk, hogy erősebben jöjjünk ki a járványból, mint ahogy belementünk – jelentette ki a miniszterelnök

Részsikerek már most is vannak. Az biztosan tudható, hogy a Mészáros-birodalom, a fideszes alapítványok és mindenféle strómanok megerősödve fognak kijönni a járványból. A többiek eddig sem érdekeltek senkit, ez aligha változik.

 

Magyarországnak minden oltóanyagra szüksége van, mert az oltás menti meg az életet és a munkahelyeket, az európai vakcinaellátását bizonytalanságai mellett Magyarországon május végéig 3,5 millióval több embert tudnak beoltani, mint egy hasonló méretű EU-s ország, amely csak nyugati vakcinával olt – jelentette ki a miniszterelnök hétfőn, az Országgyűlés idei első ülésén.

 Közölte: reális esély van arra, hogy április elejére a 2 millió főt is meghaladhatja a beoltottak száma, vagyis minden 60 évnél idősebb regisztrált ember megkapja az oltást.
    Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában elmondta: a második hullám lefelé tartó szakasza megtorpant, a szakemberek szerint a ragályosabb vírusmutáció miatt ismét emelkedő tendencia jöhet, ezért szükség van az Országgyűléstől kapott felhatalmazás meghosszabbítására, és az eddigi szabályok szigorú és a következetes betartására.
    Az újranyitásról szólva hangsúlyozta: a kormány nemcsak a “zárva táblát” akarja átfordítani, hanem újra akarja nyitni a gazdaságot és az egész polgári társadalmi életet. Azt akarjuk, hogy erősebben jöjjünk ki a járványból, mint ahogy belementünk – jelentette ki a miniszterelnök, aki az újraindítás feltételének a vakcinát nevezte, a legfontosabb feladatnak pedig azt, hogy a minél több oltást szerezzen Magyarország. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!