Július 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Régen túl vagyunk azon, hogy a szeretet vagy gyűlölet luxusát megengedhetnénk magunknak

Halihó! Este van, este van és mindjárt péntek, csak még előtte csütörtök. Kezdjük szokás szerint:

“…a Századvég a Nézőponttal versenyt fut azért, hogy ki tud kedvezőbb számokat a főnök elé pakolni.”
És annak is van egy különleges bája, amikor a közvéleménykutatási adatokról a Hír TV stúdiójában Szirmay Dávid (Blikk) és Szajlai Csaba (Figyelő) “vitatkoznak”, és végül – nem túl hosszú ideig fárasztva a nézőket – rábukkannak a konszenzusra, hogy mindegy milyen adatok alapján, de a Fidesz a “non plus ultra”. Már megint, de leginkább folyamatosan. (Gábor Johann)

Magyarorszag az EU sereghajtoja, de ha fejjel lefele allunk valosagot hajlitani, akkor jol lathato, hogy dobogos helyen vagyunk es igy hajtjuk motorkent azt a hanyatlo bagazst. 😀 (Sirius)

Amikor a régi Koztársaság, ma II. János Pál pápa téren ott volt a sok menekult, akkor munkába menet jovet arra kellett mennem. Elárulom, nem erőszakoltak meg, nem is bántottak, sőt udvariasan elengedtek, ha éppen tobben voltak és elfoglalták az utat. Alig várták, hogy tovább menjenek, eszuk ágában sem volt itt maradni. (Transporter)

Ez megint egy újabb parasztvakító össznemzethy pénzkifizetőhely lesz, a hozzá kapcsolódó egyházzal nyakonöntött agymosás és az újabb árokásás a Zemberek között már csak a járulékos haszon.
Valóban nagyon nehéz egész életre szóló döntést hozni, pláne úgy, ha azt sem tudom, holnap mi lesz, nemhogy 30 év múlva. Egy családot nem csak a keresztény hit hiánya rázhat meg, hanem ennél sokkal prózaibb okok: a kiszámíthatóság és tervezhetőség teljes hiánya, munkanélküliség, betegség, ápolásra szoruló családtag… Mivel se anyagi (egészségügyi és szociális ellátórendszer), se lelki (elérhető pszichológusok, segítő csoportok) segítséget nem kapnak, ezek a családok sokkal sérülékenyebbek. És itt még az ideális esetről beszélünk, hogy szeretik egymást, komolyan gondolták hogy jóban-rosszban…
Ártunk és ormányunk tagjai miféle jó példával járnak elöl?! Matolcsy Rómeó, Ennyike Tomika? Házasság szentsége, keresztény erkölcsök… az hát (Madárlátta)

Csodás napon vagyunk túl. Főleg az a csodás benne, hogy túl vagyunk rajta, mert minden egyes nappal közelebb van a tavasz. Nincs amúgy nekem bajom a téllel, csak a sötétet, a hideget és a bezártságot utálom, de azt legalább nagyon.

Tuzson Bence ma annyira nagyon okosat mondott, hogy a megértése bőven meghaladja az én korlátozott szellemi kapacitásomat. Próbálom értelmezni a feneketlen böcsességét, de mindeddig nem sikerült:

A miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára szerint olyan közigazgatás kell, amely képes megtartani magyar kultúrát, és megőrizni azt a következő generációknak is.

Tuzson Bence csütörtökön Nyíregyházán, az Épületenergetikai fejlesztések a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatalnál című projekt átadási ünnepségén azt mondta, a közigazgatás olyan összetett rendszer, amely a gazdasághoz, az oktatáshoz, a kultúrához, és a gyermekvállaláshoz is kacsolódik.
    A projekt keretében a kormányhivatal négy nyíregyházi, és egy-egy nagyhalászi, rakamazi és záhonyi épületének az energetikai korszerűsítését oldották meg mintegy egymilliárd forint hazai forrásból – hangzott el az átadási ünnepségen. (MTI)

Biztosan nem így van, de én a következő módon tudtam magamnak dekódolni a fenti sorok mondanivalóját: Tuzson Bencének el kellett zarándokolnia Nyíregyházára átadni az új radiátort, ezen aztán úgy felhúzta magát, hogy kijelentette, a Magyar Energiahivatal (már ha van ilyen) feladata terjeszteni Tormay Cécile és Bayer Zsolt ősmagyar irodalmi munkásságának ékköveit. Vagy ilyesmi.

Az Átlátszó kikérte a vonatkozó adatokat és kiszámolta, hogy tavaly a lakájmédia különféle sufniműhelyei (Origo, 888, Lokál, PS és társaik) 109 sajtópert veszítettek el. Ha azt vesszük, hogy egy évben összesen 365 nap van, akkor még mindig van hová fejlődni, hiszen nem minden áldott nap hazudtak. Na majd ezután.

Semjén Zsolt (feltűnt valakinek, hogy háttérbe vonult az a bájos ember?) végre elemében lehetett. Megnyitotta a Fehovát. Aha, nem Jehova, Fehova. Fegyver- horgász- és vadászkiállítás. Szorgalmasan végigolvastam az erről szóló beszámolót, de ma rossz napom van, vagy teljesen leépültem szellemileg, mert nagyjából annyit értettem az egészből, hogy fideszék megint elbasztak a közösből 70- 100 milliárd közötti összeget (már amit ugye el nem loptak), most éppen Európa vadászhalászmadarász húzómotorja, tolófájása és vezérhajója címre áhítozva.

Gyurcsány Ferenc írt egy hosszasabb dolgozatot az ország állapotáról és arról, szerinte hogyen lehetne változtatni a helyzeten. Még nem volt időm elolvasni, de el fogom. És ezt az irónia leghalványabb érzése nélkül mondom. Szerintem oda kell figyelni mindenre és mindenkire. Ha van használható ötlet, azt köszönettel el kell fogadni, bárkitől jött is. Régen túl vagyunk azon, hogy a szeretet vagy gyűlölet luxusát megengedhetnénk magunknak.

Menjünk szépen aludni. Szép álmokat mindenkinek!

Mai cikkeink:

Jobban oda kellene figyelni, mert teljesen összezavarják a drága híveket

Felcsút Tájmsz

Amikor a nemzeti egyenlő a szeméttel

Házasságra fel

Örkény helyett a bagolyarcú vendéglátóst hallom, meg a sorosozást

Töprengés egy körúti padon

Az erkölcsi, politikai és jogi elégtétel mindent megfojtó bűzét érezni a levegőben

A nap kommentje Alexától:

Hűha, most akkor az a gyerek, aki nem pecsétes papír és papi áldás alatt fogan, az hátrányos helyzetű lesz?! Nabakker, ha ezt előbb tudom…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS