Január 27,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rasszista rendező dokumentumfilmjének örül az MTI

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,840,123 forint, még hiányzik 1,159,877 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Dokumentumfilm készült a Budapesten megrendezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról, ami önmagában még nem lenne annyira érdekes. Igen ám, csak a rendező nem más, mint az a Siklósi Beatrix, aki számtalan kijelentésével borzolta a kedélyeket ugyan, de mégis kinevezték őt több fontos pozícióba is. Rasszista, antiszemita megnyilvánulásaival volt tele a közösségi média, most mégis arról beszél, hogy mennyire jó volt azt látni, hogy a világ minden tájáról ideérkeztek a keresztény hívők, ő pedig konkrétan együtt utazhatott Ferenc pápával a különgépén, hiszen itt is készítettek felvételeket. Siklósi hosszasan beszélt arról, hogy micsoda siker volt a kongresszus, de mégis hogyan lehetne egy olyan ember szavait komolyan venni, aki mindent képvisel, csak a keresztény szeretetet nem?

Klasszikus és rendhagyó módon idézi fel a tavaly Budapesten megrendezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust és Ferenc pápa látogatásának legfőbb üzeneteit Siklósi Beatrix “Ahol az Ég összeér a Földdel “című új dokumentumfilmje, amely először hétfőn este 18.55-kor lesz látható a Duna csatornán.

A dokumentumfilm, amely a Karnevál Film gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet támogatásával, elsősorban a világ különféle pontjairól érkezett tanúságtevők gondolataiból idéz – mondta el Siklósi Beatrix rendező az MTI-nek. Kiemelte, az a megtiszteltetés érte az alkotókat, hogy testközelből készíthettek felvételeket Ferenc pápa első magyarországi látogatásáról és lehetőséget kaptak arra is, hogy együtt utazhattak a Szentatyával a pápai külön gépen.

Emlékeztetett arra, hogy II. János Pál pápa volt az, aki utoljára 2000-ben, a jubileumi Szentévben tartotta meg személyesen a Rómában megrendezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró miséjét, a Statio Orbist. Azóta most először látogatott el katolikus egyházfő eucharisztikus világtalálkozóra. A visszajelzések alapján Ferenc pápa látogatása nagyon jól sikerült. A pápa és a magyarok egymásra találtak – hangsúlyozta a rendező. A világesemény kulisszái mögé a fő szervező, Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek enged bepillantást. A tudomány és a vallás kapcsolatáról fejti ki gondolatait Jean-Luc Moens belga matematikus, aki 2007 és 2016 között a Cor Unum Pápai Tanács tagja volt és jelenleg a Ferenc pápa által alapított CHARIS, vagyis a Katolikus Karizmatikus Megújulás Nemzetközi Szolgálatának moderátora.

Siklósi Beatrix megjegyezte, a belga matematikus, Albert Einsteint idézve, állítja: a kevés tudás eltávolít Istentől, a sok tudás pedig közelebb visz hozzá. Mary Healy amerikai biblikus teológus, a Pápai Biblikus Bizottság tagja a nők egyházban betöltött különleges szerepét emeli ki. A közel-keleti keresztényüldözésről beszél Louis Raphael Sako bíboros, bagdadi érsek, káld katolikus pátriárka, és a filmben megszólalnak Koreából, a Fülöp-szigetekről, Nigériából, és más országokból érkezett előadók is. A dokumentumfilmben exkluzív felvételeken láthatják a nézők a katolikus egyház első és legnagyobb eucharisztikus csodájának tartott ereklyéit, amelyeket az olaszországi Lanciano városában őriznek.

“Szeretném hinni, ha húsz- harminc év múlva valaki megnézi ezt a filmet, azt érezheti, hogy a katolikus, keresztény világ erős, a hit él” – mondta Siklósi Beatrix. Kiemelte: a film célja megmutatni azt is, hogy a pandémia ellenére a kongresszus képes volt a világ minden tájáról összehozni a híveket, hogy együtt ünnepeljék a katolikus tanítás egyik legfontosabb sarokkövét, az eucharisztiát. A mintegy egyórás dokumentumfilmet hétfőn este 18.55-től vetíti a Duna csatorna, és ezzel egyidőben tartják Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban a díszbemutatót is, amelyen részt vesz, többek között, Erdő Péter bíboros, prímás, esztergomi-budapesti érsek, Novák Katalin államfő, Áder János korábbi köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita, valamint Varga Zs. András, a Kúria elnöke.(MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!