Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rám ne tessék hivatkozni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kezdésnek mindjárt nem értem, hogy miért kell Varga Juditnak Brüsszelbe mennie azért, hogy a magyar sajtónak nyilatkozzon. Itthon is megtehette volna. Egészen idáig azt hittem, április harmadikán magyar parlamenti választás volt, nem uniós. Az Európai Unió 27 tagállamból áll, ebből Magyarország csak egy. Azt csak nem gondolja komolyan Varga Judit, hogy a közel 448 millió uniós polgár köteles alkalmazkodni a 3 millió fideszes szavazatához, akaratához, véleményéhez? Az rendben van, ha egyetlen tagállam zsarol 26 másik tagállamot? Mert szerintem nincs rendben.

Hogy az Európai Parlament milyen többségű, annak semmi köze nincs semmihez. A 7-es cikk szerinti eljárás a korrupcióról szól elsősorban, nem hőbörögni és követelőzni kellene, elég lenne sokkal kevesebbet lopni, máris okafogyott lenne az eljárás. Nem bonyolult. A népszavazás és a pedofiltörvény nem érdekel senkit, nem függ össze semmivel. Az pedig kifejezetten kínos, hogy mindig talál valami okot a Fidesz-kormány arra, hogy miért nem lehet ellenük semmit tenni. Eddig a járvány mögé igyekeztek bújni, most a háború az ok. A tények ettől még mit sem változnak, én azonban magyar emberként kikérem magamnak, hogy rám hivatkozzon Varga Judit. Én aztán semmiben nem támogatom az Orbán-kormányt, és szerintem nem vagyok ezzel egyedül. Az EU-ban és az EP-ben nem ér kétharmadot a 3 millió szavazó. Ez van.

A magyar választók április 3-án, válaszul az úgynevezett 7-es cikk szerinti európai uniós eljárásra és az összes többi jogállamisági témakörre, úgy döntöttek, hogy támogatják a magyar kormány európai politikáját, mivel tudják, hogy amit a nemzeti-konzervatív kormány tesz, az a magyarok érdekében történik – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter hétfő délelőtt Brüsszelben az EU-tagállamok uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek tanácskozására érkezve.

 A magyar sajtónak adott nyilatkozatában elmondta: “a 7-es cikk szerinti eljárás kezd már terhessé válni azok számára, akik ezt elindították, a folyamat már régen túlmutat egymás jogrendszerének elemzésén: politikai nyomásgyakorlás, amit a bevándorláspárti, baloldali többségű Európai Parlament kezdeményezett. Politikai kérdésekre pedig csak politikai válaszokat lehet adni” – hívta fel a figyelmet, hozzátéve: a magyar emberek válasza az volt, hogy 12 év után újra, immáron történelmi mértékű bizalmat szavaztak a kormánynak.
     Kiemelte: “nem szabad azt sem figyelmen kívül hagyni, hogy a gyermekvédelmi népszavazás még a kormánypártok támogatottságát is megelőzte, hiszen több mint 3,6 millió állampolgár szavazott a gyermekek védelme érdekében”. Hozzátette: a 7-es cikk szerinti eljárás részeként tartott hétfői meghallgatás Magyarország jogállamisági helyzetéréről “nem ildomos egy olyan helyzetben, amikor a szomszédban háború dúl, és Magyarország történelmének legnagyobb segítségét nyújtja, de az együttműködés szellemében készek vagyunk minden kérdést megválaszolni”.
    Azzal kapcsolatban, hogy Robert Habeck német alkancellár hétfőn felvetette: Németország hajlandó lenne támogatni, hogy az Európai Unió tagországai Magyarország nélkül vezessenek be embargót az orosz kőolajra, Varga Judit elmondta: “sajnos, vannak olyan -zömében baloldali, liberális – politikusok, akiknek az európai politikai felfogása nélkülözi azokat az európai értékeket, amelyek a konszenzus kultúrájára épített, kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést jelentik”.
    “Egy olyan kérdésről, mint az olajembargó, amelyről Magyarország az első perctől kezdve a legőszintébben, a legátláthatóbb módon kommunikált, nem lehet ilyen önkényes és kirekesztő hangnemben beszélni” – fogalmazott. Úgy vélte, hogy ebben a kérdésben a “természettudományos szabályoknak” kell érvényesülniük.
    “Magyarország tengerekkel nem rendelkezik, az energiaellátást viszont biztosítani kell, ezért várjuk először a megoldási javaslatokat, és csak utána lehessen áttérni a szankciós javaslatokra. Minden tagország érdekeinek figyelembevételével kell meghozni a döntéseket” – hangsúlyozta.
     A március elején az uniós tagállamok vezetői által elfogadott versailles-i nyilatkozatra hivatkozva elmondta: csak akkor lehet továbblépni az orosz energiát célzó szankciókkal, ha minden ország nemzeti adottságait, illetve saját energiamixéhez való jogát tiszteletben tartják.
    Leszögezte, hogy a magyar kormány folyamatosan tárgyalásban van az Európai Bizottsággal. Az olajembargót, az orosz fosszilis energiahordozókról történő európai leválást nemcsak rövid távon, de közép- és hosszú távon is ki kell gondolni – tette hozzá. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!