November 28,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Putyin: Nincs erkölcsi jogunk arra, hogy szeretteinket szétmarcangolásra engedjük át a hóhérnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,207,742 forint, még hiányzik 1,792,258 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Február 24-e óta rengeteg élet ment tönkre, vagy vált semmivé a Moszkva által Ukrajna ellen indított ún. katonai hadműveletben, de a címben olvasható vagy ehhez fogható görénység talán még maga az ex-KGB-ügynök száját sem hagyta el, mint ebben a bizonyos történelmi háborús beszédben, amit tegnap este nem volt képes megtartani, úgyhogy megkésve, vélhetően szándékosan a béke világnapjára időzítve tolta bele szeretett népe és a világ arcába.

Mint tudjuk azóta már, ez az a beszéd, amelyben részleges mozgósítást rendelt el, amely az orosz védelmi tárca szerint mintegy 300 ezer embert érint, illetve amelyben kezdeményezte, hogy négy darab, orosz ellenőrzés alatt álló ukrajnai régió a szeptember 23. és 27. közötti időszakban népszavazást tartson az Oroszországhoz történő csatlakozásról. Ebben a – még az MTI tálalásában is – vérfagyasztó delirálásban amelyben továbbá Oroszország szuverenitására és területi integritására volt pofája hivatkozni, miközben lassan kerek 7 hónapja pusztít és rombol egy szuverén európai országban, amelynek semmibe veszi a területi integritását, lényegében a Nyugatot vádolta azzal, hogy szét akarja rombolni Oroszországot.

Nem találnám annyira vérfagyasztónak ezt az egészet, ezt a világháború irányába tett újabb nyilvánvaló lépést, ha közben nem ennek a lemeznek a kísértetiesen hasonló változata ömlene mindenhonnan az orbánista propagandából. Az szerintem vérfagyasztó, hogy miközben például az EU soros elnökségére készülő Csehország külügyminisztere arról beszél, hogy Putyinnak személyesen kell bíróság előtt felelnie háborús bűneiért, a román miniszterelnöktől a német alkancelláron át a brit külügyminiszterig mindenki aggodalmának ad hangot ezzel a fenyegetőző, agresszív beszéddel kapcsolatban, a magyar kormánypárt összes beszélő feje most is Brüsszelt akarja megállítani, és azon sír a szájuk, hogy Brüsszel szankciói nem vetettek véget a háborúnak, Brüsszel nem azt ígérte, hogy mi szenvedni fogunk. Szijjártó New Yorkban konkrétan azt állította (igaz, még tegnap, de ez nem változtat az állítás súlyán):

a világ többi részén már kialakult az a kép, miszerint magánál a háborúnál súlyosabbak a szankciók hatásai, hiszen mindazoknak a kihívásoknak, amelyekkel a világ most szembenéz, igazából a szankciók, és nem közvetlenül a háború az okai.

Tehát hogy a tömeggyilkos háborús bűnös az egész világot fenyegeti, mozgósít, a magyar kormánynak pedig nemhogy egyetlen bíráló szava nincs Moszkvával szemben, de azt terjesztik, hogy a világ többi részén már konszenzus van a háború bagatellizálásában. Valójában minden bajunk forrása nem Moszkva, hanem Brüsszel. Szerintem ez vérfagyasztó. Legalább annyira, mint amikor a gyilkos hóhért kiáltva, a saját vélt erkölcsi jogai hatása alá kerülve nekiáll moralizálni. Undorító.

Az orosz elnök közölte, hogy Oroszország el fogja fogadni a régiók lakosságának döntését, és biztosítani fogja a szakadár Donyecki és Luhanszki Népköztársaságban, valamint a teljes vagy részleges megszállás alá került Herszon és Zaporizzsja megyében a referendum lebonyolításának biztonságos feltételeit.

A Putyin által aláírt, a Kreml honlapján közzétett, szerdától hatályos hadkötelezettség csak a tartalékosokra vonatkozik, akik az ukrajnai háború tapasztalatainak figyelembevételével további kiképzésben részesülnek, és a „különleges hadműveletben” részt vevő szerződéses katonákkal azonos javadalmazásban részesülnek. A bevonulás alóli felmentés az életkor, az egészségi állapot és a szabadságvesztésről szóló bírósági ítélet miatt lehetséges. A régiók vezetői utasítást kaptak, hogy a mozgósítás során biztosítsák a sorozást. Az egyes régiókra vonatkozó sorkötelezettség időzítését és mértékét a védelmi minisztérium határozza meg.

Putyin kijelentette, hogy a hadiipari komplexum vezetői közvetlenül felelősek a fegyverek és hadfelszerelések gyártásának, valamint kapacitásuknak növeléséért. Azt hangoztatta, hogy a részleges mozgósítás teljes mértékben megfelel az országot fenyegető veszélyeknek. Mint mondta, az intézkedésre Oroszország szuverenitásának és területi integritásának védelme, a nép és „a felszabadított területeken élő emberek biztonságának garantálása érdekében van szükség”. „Nincs erkölcsi jogunk arra, hogy szeretteinket szétmarcangolásra engedjük át a hóhérnak, és nem tehetjük meg, hogy ne halljuk meg törekvésüket, hogy maguk határozzák meg a jövőjüket” – fogalmazott Putyin.

Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy Oroszország területi épségének védelme érdekében minden rendelkezésére álló eszközt fel fog használni, és „ez nem blöff”. Azt állította, hogy a Nyugat szét akarja rombolni Oroszországot és nem engedte, hogy Ukrajna diplomáciai úton rendezze vele a konfliktust, pedig az áprilisi isztambuli tárgyalások alatt készséget mutatott a megegyezésre.

Korábban a Kreml és kormánypárti tisztségviselők többször hangoztatták, hogy Oroszország nem készül mozgósításra. Az orosz tőzsdeindex a bejelentés hatására 9,45 százalékponttal csaknem 2000 pontra esett, miután hétfőn az ukrajnai régiókban megtartandó népszavazásra is negatívan reagált. (via MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!