Március 21,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pszichiátriai látlelet

Jó reggelt kívánok! Folyatom, ahol abbahagytam tegnap ilyenkor az elmegyógyintézeti tudósításomat, a dolgok iránya, ritmusa és jellege ugyanis semennyit nem változott. Attól pláne nem, hogy miután tegnap egy rakás disznóságot áttoltak a szavazógépezeten, Lölö mester pedig bekebelezte a tiszapüspöki izocukorgyárat, az ország fényesen világító teliholdja népes zenekera kíséretében (Semjén, Rogán, Szijjártó, Gulyás, meg sokan mások) Izrael felé veszi az útját (nem, ez még nem a vakáció, ez munka), ahol a bevett szokásokkal ellentétben csak az izraeli vezetőkkel fog találkozni, a palesztinokkal viszont nem. A bevett szokások közé tartozik tudniillik az is, hogy az Izraelbe látogató állam- és kormányfők a Palesztin Hatóságnál is tiszteletüket teszik, ez most elmarad, ehelyett Semjént majd jól elszalajtják a betlehemi Születés Templomába. Legyen elég. Nekem mondjuk tökmindegy, gondolom ez így elegáns.

Aki nem repül Izraelbe, az értelemszerűen itthon marad. Például az a cirka 400 ezer ember is, aki évek óta nem jut közvetlen orvosi ellátáshoz, tekintettel arra, 331 körzetben nincs háziorvos, ebből 19 körzetben körzetben konkrétan 13 éve nincs. Igen, igen, az elmúlt nyolc év előtti elmúlt nyolc évben kezdődtek a gondok, és a fülkék sorozatban háromszori felrobbanása ellenére maradt minden a régiben. Nálam okosabbak szerint (szakszervezetek) a problémát részben az okozza, hogy a friss diplomások bármi mást elvállalnak, csak ne kelljen háziorvosnak menniük. Erről a kormány igazán nem tehet, Orbán főleg nem. Ha tudná, biztosan nem engedné a drága miniszterelnök úr, hogy ilyen előforduljon (a random Orbán-rajongó bármikor megmagyarázza).

Vigasztalásul mindeközben: senki nem akar kistelepülésen óvónői állást vállalni, pedig még lakást is adnának sok faluban. Van olyan település, ahol már szabadságra sem tud menni az óvónő, mert egyedül felügyel három falu gyermekeire. Pedig egyre többen végeznek a szakon, de inkább külföldre mennek. Putyin seggéből ez nem feltétlenül látszik, és pláne nem tűnik problémának, pedig keserves a helyzet és pávatánc ezen nem segít.

Harrach Hagyományőrzésbőlnemreggeliznek Péter tegnapi, a Népszavában megjelent veretes interjújáról feltétlenül kell szólnom pár szót, főleg most, hogy a világ szégyene Stop Soros, valamint a büdöstalpú alaptörvény-fércelés okán a megállíthatatlan Brüsszel kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen. Szóval a KDNP nevű gittegylet frakcióvezetője, az éhező gyerekek védőszentje kinyögte, hogy a nyakló nélküli sorosozás valójában ócska politikai marketingeszköz. Tudtuk, csak nem sejtettük, lefordítom a szaporodó trollok kedvéért: átbasszák az agyatokat. A ti agyatokat is, nem csak a hazaáruló büdöslibsikét. A sorosozás jelen állás szerint a Fidesz hatalomban maradásának eszköze. Az sem túl drága ehhez, hogy benneteket kreténnek nézzenek. Harrach mondja, nem én.

Hadházy Ákos ezt gátlástalan kormánypropagandának nevezi, vagy ha úgy tetszik, nettó hülyeségnek, úgyhogy a Kassai Dániel nevű LMP-s önkormányzati képviselővel együtt népszavazást kezdeményez a hülyeségről. Vagyis arról, hogy akarjátok-e, hogy a saját pénzeteken rongyosra mossák az agyatokat, drága véreim. A képlet egyszerű, Hadházyék közleményéből kiderül: kurvára időszerű volna gátolni a hülyeség terjedését. Kurvára be kellene tiltani a fizetett kormányzati hirdetéseket, de legalábbis nagyon szigorúan szabályozni kellene, hogy milyen esetekben lehet erre a célra költeni. Ugyanis, drága véreim az elhülyülésben, az a helyzet áll fenn, hogy a kormánypropagandára költött milliárdok „nem csak az agymosást célozzák, hanem ebből a pénzből tartják el a kormány emberei által megvásárolt sajtót is”. Akik nem csak pártutasításra böfögnek, hazudnak, félretájékoztatnak, de zsírosodnak is mint Lölö és a mangalicái. Nem olyan bonyolult ez, újra elmondom: nem csak az ellenség zsebében turkálnak, hanem a tiétekben is.

Tény és való, hogy a jelenleginél lehetne sokkal szarabb is a helyzet, még egyáltalán nem értünk le a magma alá, az irány mindenesetre kiváló. Toroczkai migránsverő mester és a cukisodásra alkalmatlan ex-jobbikos különítmény befejezi a pusztítást ott, ahol a Fidesznek még mindig nem sikerült. A napos oldal mocsarában olvastam, hogy Dúró Dórával a jobbján Toroczkai kiállt az Országház elé és bemutatta a Mi Hazánk Mozgalom 20 pontos vitaindítóját, amelyben leendő programjuk és alapító okiratuk gyökerezni fog. A duma ismerős, a hátamon végigfutó hideg borsóleves erejével hat: valódi társadalmi problémákról, nemzetstratégiai kérdésekről kell őszintén, a politikai korrektségtől mentesen beszélni. És hogy melyek a valódi kérdések példának okáért? Ha Toroczkai mestert és a vitaindítót összerakjuk, akkor igencsak itt volna az ideje az elborzadásnak: az EU egyfajta gyarmatosító szuperhatalomként igyekszik működni, s Európai Egyesült Államokká akarja összegyúrni az országokat.

Az Unión kívül is van élet, és az Unió megszűnése után is. Fel kell készülni rá!

Nagy lehet a képzavar a fideszes szélsőségen edzett kéményen csodálkozó kisember agyában, hát hiszen ezt nyomatja ártunk és ormányunk is, bár az EU-ból való kilépésről eddig még csak Lázár János egykori kancelláriaminiszter mert megfogalmazni egy öblös magánvéleményt. Rég volt, ki emlékszik már? Nem is fontos, már régen kiléptünk volna, ha Orbán pénzéhsége nem állt volna az útban. No, meg az a felcsúti paraszti felismerés, hogy Putyin számára az EU-n kívül ő egy darab szart nem ér. Aközött amit Orbán és Toroczkai pofázik az adja a különbséget, hogy míg az előbbi Moszkva láncos kutyája, addig az utóbbi nem az. Tehát az EU-ból való kilépésről nem Orbán, hanem Toroczkai, valamint Novák Dóra és Dúró Előd kezdeményez majd népszavazást.

A Fidesz egyelőre az EU-ból nem, de az ENSZ migrációs tárgyalásából simán kilép, a kérdés már a mai kormányülés napirendjén szerepel, úgyhogy meglepetésekre nem kell számítani. Kilépünk a gecibe, és sorosozunk, migránsozunk ész nélkül tovább, keresztbe fekszünk minden olyan nemzetközi megállapodás előtt, ami érdemben kezelné a migrációt, és reméljük, hogy még számtalan réteg bőrt le lehet húzni az általános káoszról.

Most nem idézem Soros Györgyöt, aki inkább elkerüli Magyarországot, ahol az elmebaj alakítja a mindennapokat, ellenben a távozó szlovák nagykövetet igen, aki szerint is az orosz modell működik az országvezetést illetően,  ahol Orbán dönt arról, kiből lesz oligarcha és kiből nem. A V4-es sikersztorit érdemes Ratislav Kácer állásfoglalása alapján megítélni, aki a fent említett sorosozással kapcsolatban kijelentette:

aki elhiszi, hogy egy 90 éves nagypapának ördögi terve van a világ leigázására, az pszichiátriai látlelet.

Kácer öt év budapesti munka után a magyar miniszterelnökről azt állítja, hogy úgy néznek rá mint

akinek kialakult képe van a jövőről, azt is hiszi magáról, hogy egy próféta, egy fényhordozó.

A távozó nagykövet úr, aki az Orbán-kormányt felmagasztaló, visszahívott francia elvtárssal ellentétben nem kap semmiféle lovagkeresztet, ez baromira nincs így. Kácer szerint jól mutatja ezt az ország gazdasági teljesítménye: már Szlovákia is megelőzte Magyarországot, ami csak egy százalékkal közelítette meg az uniós átlagot a csatlakozás óta, amit Románia is fel tud mutatni. A V4 erejét a távozó nagykövet szerint Orbánék túlmisztifikálják: az unió GDP-jének nem több mint 6 százaléka termelődik csak a visegrádi országokban. Ennyike, mondaná Deutsch Tamás, ha nem éppen Orbán seggéből csodálkozna kifele, úgyhogy én mondom: ennyike, drága hívek, áltassátok még magatokat, az biztos segít.

És hogy ma se maradjunk olvasnivaló nélkül – a fentiekkel igen mélyen összefügg -, ajánlom mindenkinek a 24.hu Szőcs Géza nevű egyénnel készített interjúját. Nem rövid, ellenben kurvahosszú, viszont nagyon nagyon nagyon jó. Már a cím is, de az egész is: Orbán a puszta jelenlétével képes megbabonázni az embert. Hát tényleg. Szép napot!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS