Február 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Próbakivégzés nem lesz?

Riadó! Olyan lesz, amilyen még nem volt. Múzeumok éjszakája persze már volt, de eddig is és jó is az. De most a büntetés-végrehajtás is csatlakozott a rendezvénysorozathoz és nem hiszem, hogy van ember, aki képes ellenállni az ínycsiklandó kínálatnak.

Lesz például tagtoborzás. Az nem derül ki a hirdetményből, hogy börtönőröket, vagy rabokat toboroznak. Ha az utóbbiról van szó, feltétlenül felértünk a demokrácia csúcsára, mert már önkéntes alapon fogunk a dutyiban ücsörögni. Ha börtönőröket toboroznak, az meg fura kicsit. Lehetséges, hogy a Közlekedési Múzeumban meg buszsofőröket igyekeznek beszervezni?

Kalodaszelfi. Esküszöm. Életem nagy álma, hogy bedugjam a fejem és a két kezemet egy kalodába és a harmadik kezemmel szelfit készíthessek a nagy eseményről. Különleges élmény lehet.

Lesz továbbá óriáskirakó. Nem tudom, hogy melyik óriást fogják kirakni és hová, de feltétlenül izgalmasnak tűnik. Ha egy kis irodalmi színezetet is akarnak adni a dolognak, akkor esetleg az Odüsszeiából valamelyik küklopszot kirakhatnák a rendőrpalota tetejére, ott szerintem jól festene.

Az utolsó közönségcsalogató így hangzik: rabszállító. Fantázia kérdése, hogy ebből ki mit szűr le. Szerintem aki mostanában bármilyen tüntetésen részt óhajt venni, esetleg a kormánnyal nem egyező álláspontot képvisel (bármiben), az nevezzen be erre. Mégis más érzés lesz majd ismerős járműben utazni. És persze érdemes megtekinteni a kényszerítő eszköz bemutatót is. Ismerkedésileg.

Fel hát a kalodaszelfire!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS