December 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


„Politikai elemző”: Karácsony megbukott, bezzeg Gyurcsány

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 378,652 forint, még hiányzik 2,621,348 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az önkényuralom működéséből fakadó unortodox módja annak, hogy az ellenzék beverekedje magát az ellenzéki pártok ellen pártatlanul és nyíltan kampányoló közpénzmédiába az, ha beszalajtanak egy politikai elemzőnek csúfolt propagandistát, akit bármihez értési kvalitásokkal vádolni ugyan nemigen lehet, viszont tökéletesen felöklendezi az aznapi Rogán-terv előrerágott paneljeit, és az ellenzéket szapulja.

Ezúttal nem ifj. Lomnici és nem is Deák Dániel, hanem Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője volt a soros hasbeszélő ellenzéki előválasztás fronton a Kossuth rádióban, aki Karácsony Gergely második forduló előtti visszalépése után megszakértette, hogy a főpolgármester megbukott. Mondjuk az Origo ezt már rég megírta többször is, de minél több helyről hallja ugyanazt a maszlagot a propaganda-felhasználó, annál jobban rögzül a hardverén, és álmából felkelve is tudni fogja, hogy merre van az előre.

A Nézőpont Intézet vezetője tehát az ellenzéket reklámozta az elfideszesített közpénzmédiában, és rá feltétlenül érdemes odafigyelni, különösen mióta az általa irányított szakmai kiválóság centrum tűpontosan megjósolta Tarlós István elsöprő győzelmét a 2019-es önkormányzati választáson. A Rogán-központ bűzét árasztó elemzői okfejtésben 15 darab Gyurcsányt számoltam össze, szerintem van annyira vicces, hogy az ebéd utáni desszert szerepét betöltse.

Azt mondjuk nehéz eldönteni, hogy Gyurcsány érdemeinek elismeréséről, vagy Gyurcsány démonizálásáról szól az ömlengés, hogy dícsérik vagy szidják, hogy pontosan miről is győzködik a sajátjaikat és önmagukat, hogy ki bukott meg valójában, és kit akarnak lejáratni kivel szemben (megfejtéseket kommentben várunk), de az ellentmondásoktól hemzsegő narratíva abból a szempontból feltétlenül jó hír, hogy az állampárt továbbra sem találja az ütős megfejtést arra, ami történik. Minél jobban gyurcsányoznak, annál röhejesebbé válik az egész.

Az viszont hogy ezek után a politikai elemzői szakmára szégyent hozó performanszok után Mráz Ágoston Sámuel miből fog megélni és ki fogja még valaha komolyan venni, ha bukik a rezsim, legyen az ő magánügye. Meg is érdemli.

Karácsony Gergely rossz előválasztási kampányt folytatott, és ez politikai bukáshoz vezetett.

A versenyhelyzet érdemben nem változott, mert továbbra is az a kívánatos modellje „a Gyurcsány-koalíciónak, hogy egy erős Gyurcsány Ferenc, erős Demokratikus Koalíció, erős Dobrev Klára mellett egy erős kiegészítő elem legyen előretolva, és ezt a – színész szerepét betöltő – politikust nem Karácsony Gergelynek, hanem Márki-Zay Péternek fogják hívni”.

Karácsony Gergely Orbán Viktor kihívójaként soha nem jött szóba, hiszen Karácsony Gergely 20 százalék körülire sem tudta feltornázni magát a több mint 50 százalék feletti támogatottsággal bíró miniszterelnökkel szemben.

Zárójel: „Az egyik legnagyobb ellenfelével már a rajtvonal előtt leszámolt a Fidesz, és ez gyakorlatilag a Fidesz számára egy hatalmas nagy siker, hiszen minden felmérés azt mutatta, hogy Karácsony Gergelynek van a legnagyobb esélye arra, hogy győzzön a 22-es választás során” (Deák Dániel, Schmidt Mária alászolgája, szintén elemző, két nappal ezelőtt)

Az ellenzéki előválasztás semmilyen tekintetben nem felel meg a választásokkal kapcsolatos feltételeknek (634 ezer magyar ember demokratikus akarata szart sem ér – szerk.). Arról van szó, hogy el kellett játszani azt, mit keres egy táborban a Jobbik, az LMP, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc. Ez a színjáték abból a szempontból jól sikerült, hogy ma már kevesen kérdőjelezik meg, hogy az ellenzék összenőtt.

A „színjáték” mögött van egy fontos politikai hangsúlyeltolódás is, ami Gyurcsány Ferenc megerősödését jelenti; a képviselők számát tekintve minden valószínűség szerint a DK tudja majd a legnagyobb frakciót alakítani. 2018-ban a DK ötszázalékos párt volt, és négy év alatt „felszalámizta” a többi ellenzéki pártot, így azok a megszűnés határára jutottak. Ezzel küszöbön áll a baloldal egyesítése egy közös pártba, amelynek Gyurcsány Ferenc lesz a meghatározó ereje.

Gyurcsány Ferenc tartósan népszerűtlen politikus, négyből három magyar úgy véli, hogy távoznia kellene a közéletből. Ezért nem mer Gyurcsány Ferenc kiállni a választók elé és nem szeretné megmérettetni magát, ezért keres olyan embereket, akiket „maga elé tolhat”.
Az előválasztás a törzsszavazók „rendezvénye”, hiába kap egy-egy jelölt sok szavazatot, az nem jelenti azt, hogy nyolcmillió választópolgár bizalmát is elnyerheti (az egész hanyatló Nyugat, ahol sok évtizedes hagyományai vannak az előválasztásnak, mint hülyék, teljesen világos – szerk.).

A politikában a gyengeség jele, ha nincs valakinek politikai hátországa, saját frakciója, nincsenek bizalmi emberei, így Márki-Zay Péter „egyszemélyes politikai vállalkozó”.

Az elkövetkező fél év legnagyobb kérdése az lesz a kampányban, hogy az ellenzék egybekovácsolása – amelyet nagy ügyességgel, ravaszsággal folytat Gyurcsány Ferenc – sikeres lesz-e, vagy a most sértett felek kritikát fogalmaznak meg vele szemben.

A fővárosi önkormányzat „laboratóriuma a Gyurcsány-koalíció működésének”. A fővárost eddig sem Karácsony Gergely, hanem Gyurcsány Ferenc irányította és irányítja, a hatalom nem Karácsony Gergelynél van, hanem a „Gyurcsány-koalíciónál”. „Ezt a Gyurcsány Ferenc szempontjából sikeresen működő fővárosi konstellációt próbálják most az országos politikába átvinni”.

Látható, hogy a DK-ba folyamatosan érkeznek a politikusok, és az összes többi kihívó lépésről lépésre gyengül; az MSZP az összeomlás szélén áll, az LMP a megszűnés határán van, a Momentum elnöke vereséget szenvedett az előválasztás során, és igaz ez a Jobbikra is, amelynek elnöke megpróbált „Gyurcsánynál is gyurcsányabb lenni”, amit nem tűrhetett a DK, így egy súlyos vereségbe vezették a Jobbikot.

Gyurcsány Ferenc az „irányító erő”, és feltételezhető, hogy ha lehetősége van beleszólni a döntésekbe, akkor ezzel élni is fog. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!