Május 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pervesztes hazugságokkal járványt kezelni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 699,171 forint, még hiányzik 2,300,829 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„De, bizony! A Gyurcsány-koalíció oltásellenes” – írta a Fidesz frakcióvezetője pénteken a Facebook-oldalán, úgy fogalmazva: „a kétszínű baloldal főpolitológusa szerint ha sok lesz idén is a fertőzött és a halott, az politikai előny lehet 2022-ben”.

Kocsis Máté bejegyzésében hangsúlyozza, a „Gyurcsány-koalíció” tagjai megkérdőjelezik az oltások hatékonyságát, petíciókat indítanak az oltások ellen, vitatják a beszerzéseket, riogatnak, álhíreket terjesztenek és támadják a szakembereket, orvosokat.

Gyurcsány Ferenc egészségügyi politikusa szerint „a betegség is jobb, mint a vakcina” – írta a frakcióvezető, nyomatékosítva: „ez Gyurcsányék hozzáállása, bármit is mondanak, ezek a tények”. (MTI)

Az állampárt drámaian hanyatló intellektuális színvonalát és erkölcsi állapotát elnézve nincs abban semmi rendkívüli, hogy gyurcsányozással elég sokra lehet vinni Orbán udvartartásában. Bárkiből lehet frakcióvezető. Ha a rommá hülyíthető Kósából lehetett, Kocsisból miért ne?

Abban sincs majdnem semmi rendkívüli, hogy miközben a negyedik hónapja bezárt populációt éppen ma reggel fenyegette meg a miniszterelnök azzal, hogy olyan jól sikerült a járványkezelés, hogy boldogan és nemzetileg konzultálhatunk immár a nyitásról a következő néhány napban dől el, kell-e tovább szigorítani (!), a Fidesz parlamenti frakciója elsőszámú megmondóemberének erről Gyurcsány jutott eszébe.

Az viszont ha nem is rendkívüli, de még a Fideszhez képest is legalja, hogy az állampárti frakcióvezető február 26-án úgy akarja elterelni a figyelmet a fideszes teljhatalom sikeres járványkezeléséről (nem, még az ingyenes parkolás sem akadályozta meg a mutánsokat), és úgy akarja a kormány által generált, a kínai (és általában a keleti) vakcina iránti nagyfokú társadalmi bizalmatlanságot Gyurcsányék, ergo a komplett ellenzék nyakába varrni, hogy egy pervesztes hazugságot ismételget.

Kocsis Máté úgy hivatkozik egy soha el nem hangzott állításra – a Political Capital igazgatójának, Krekó Péternek a szavait forgatja ki -, hogy mindenki előtt ismert: ugyanezért a hazugságért a Magyar Nemzet nevű fideszes propagandaorgánumot február 17-én, azaz mindössze kilenc nappal ezelőtt helyreigazításra kötelezte a Fővárosi Törvényszék. A pártújság pert vesztett. Az ítélet értelmében a Magyar Nemzet címlapján, valamint az online kiadás nyitólapján a szerkesztőségnek helyreigazítást kell közölnie az ítélet jogerőre emelkedésétől számított öt napon belül.  Az ítélet ugyan még nem emelkedett jogerőre, de azért emlékeztetőül iderakom a helyreigazítás szövegét, tanulságos:

„2020. december 29. napján megjelent, az »Oltásellenességre játszhat a baloldal« című cikkünkben azt a valós tényt, hogy Krekó Péter politikai elemzőként nyilatkozott a Politico című lapnak a koronavírus-járvány, valamint a járvány elleni oltásba vetett alacsony bizalmi szint lehetséges politikai következményeiről, a cikk és a nyilatkozat lényeges elemeinek eltorzításával és elhallgatásával abban a hamis színben tüntettük fel, hogy Krekó Péter a baloldali pártok számára azt a stratégiát javasolja a választásokra, hogy kezdjenek oltásellenes kampányba. Ezzel szemben a valóság az, hogy Krekó Péter a Politico cikkében idézett nyilatkozatában a baloldali kampány és annak stratégiája szóba sem kerül, és Krekó Péter nem is adott tanácsot a baloldali pártoknak a választási stratégia kapcsán; Krekó Péter a cikkben idézett álláspontjával a magyar kormányt kritizálta, mert az orosz vakcina propagálásával szerinte a hivatalos uniós oltás népszerűségét is aláásta a kormány.

Kocsis helyében rohadtul szégyellném magam, ha az oly szükséges önkritika helyett tisztességes emberek nyilatkozatait széthazudva, a becsületükbe gázolva, egy bírósági ítéletet figyelmen kívül hagyva kötném az ebet a karóhoz, mert tizenegy év basáskodás után még mindig gyurcsányozni kell ahhoz, hogy úgy tűnjön, a Fidesznek van bármi mondanivalója a magyar társadalomnak. Márpedig a gyurcsányozás változatlanul nem járványkezelés, a járványkezelés teljes felelőssége viszont a kormány(párt)é. Akár tetszik, akár nem, akár kérnek belőle, akár nem.

Ja, és ahhoz képest, hogy Kocsis szerint Gyurcsány egészségügyi politikusa azt állította, hogy a betegség is jobb, mint a (kínai – szerk.) vakcina, Komáromi Zoltán szó szerint ezt mondta

(…) nem elég, hogy nem mérgező és nincs mellékhatása, itt még két dolgot kell teljesíteni:

    • egy év múlva legyen a betegben annyi ellenanyag, hogy a következő évi járványnál nem lesz beteg, vagy nem kapja el, vagy nem lesz szövődménye;
    • a második, hogy az erről kiállított dokumentumot Németország, Egyesült Királyság, Dánia, Franciaország elfogadja mint védettséget. Mert ha az Európai Unióban ezeket a vakcinákat nem fogják honosítani, nem fogják törzskönyvezni, akkor az ezzel beoltott embereket, van esély arra, hogy nem engedik be az országba. Tehát itt valaki azt hiszi, hogy ő védett és utazhat az unokájához, és esetleg a repülőtéren leállítják.

Ezeket tisztázni kellett volna a kormánynak, nem pedig most az orvosnak és a betegnek kell ezen alkudozni. 

Hát igen, majdnem ugyanaz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!