Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pénznyelő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem pontosan értem ugyan, hogy ez miért hír az MTI-n, de ha már így alakult, ne maradjunk le róla. A falánk apró ebecske szerencsésen megúszta a mohóságát. Ezer szerencse, hogy egy rendes magyar családnál – főként hónap végén – esélye sem lenne ilyen nassolásra. Legfeljebb az üres tárcát falhatná fel.

Húsz pénzérmét nyelt le gazdája pénztárcájából egy 12 hetes bichon frisé kutya Angliában, sürgősségi műtéttel segítettek rajta.

Daisy nem tett semmi szokatlant, csak azt, amiben a kölyökkutyák a legjobbak: megette, amit nem szabad – írta a The Guardian online kiadása kedden.
    Gazdája akkor kezdett aggódni, amikor a bichon frisé hányt és nem akart enni – közölte a PDSA brit jótékonysági állatorvosi szervezet. Daisyt megvizsgálták, megállapították, hogy a gyomrával van baj. Elzáródásra gyanakodtak, ezért elaltatták és megröntgenezték.
    A felvételen az látszott, hogy a kiskutya egy marék pénzérmét nyelt le: 13 egypennyst, három ötpennyst, két húszpennyst és két egyfontost, összesen 2,68 fontot (1249 forint).
    Amikor az állatorvos a diagnózissal felhívta a gazdát, a Derbyben lakó Ivanát, az elmondta, el se hiszi, hogy a kutyája ennyi pénzt lenyelt. “Nem találtam a pénztárcámat. Mindenhol kerestük már, de eszünkbe se jutott, hogy Daisy a bűnös. Fogalmam se volt, hogy egy kisutya ilyesmit is megeszik. Nagyon megrémültünk, hogy elveszíthetjük” – mondta a Guardiannek.
    A sürgősségi műtét sikeres volt, Daisyt fájdalomcsillapítókkal és antibiotikumokkal engedték haza másnap.
    A PDSA derby állatkórházának ápolónője, Sally Frith szerint Daisy rekordot döntött: “nem hittük, hogy ennyi érmét le tudott nyelni egy ilyen kicsi állat”.
    Az érmék elzáródást okoztak, ami beavatkozás nélkül végzetes lett volna az állatorvosok szerint. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!