Május 10,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pénz nem számít

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 518,579 forint, még hiányzik 2,481,421 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, késő nyári, vírusmentes, politikamentes, hülyementes szép napot mindenkinek! Az utolsó kettőt mondjuk nem tudom garantálni. Vírus ellen legalább van mód valamennyire védekezni, de politikusok és hülyék ellen sem a maszk, sem a gumikesztyű, sem a gyakori kézmosás nem használ.

Ártunk és ormányunk már megint reklámozza az uniós pénzeket, benne a hitelt is, amiről még meg sem állapodtak, de a magyarembereknek nem is kell.

Soha nem látott méretű források érkeznek a magyar gazdaságba a vállalkozások fejlesztésére  a 2021-2027-es európai uniós pályázati ciklusban – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedden, Dunakeszin.

György László a vállalkozásoknak tartott tájékoztatót, ahol bemutatta a 2021-27-es európai uniós források várható felhasználását.
    Jelezte: még folynak Brüsszellel a tárgyalások, ezért egyelőre nem szeretnének a pályázati források nagyságáról számokat mondani. Elmondta viszont, hogy a magyar kormány tervei szerint lesznek úgynevezett tömegpályázatok, amelyeket negyedévente hirdetnek meg, és ezekről 3-4 hónap alatt döntések is születnek. (MTI)

Soha nem látott méretű források, mi? Kitalálom: kezd forró lenni a pite. A jövőbeni pénz lebegtetésével szeretnék fideszék rávenni az embereket, hogy tartsanak ki mellettük. Mert nyilván csak akkor ad pénzt az Unió, ha Orbán Viktornak hívják a fővezért. Francokat. Az van, hogy tessenek szépen nyugton maradni, lesz pénz dögivel. Majd. Majd holnap. Vagy holnapután. De mindenképpen a kormánynak köszönhetően. És annyi pénz, hogy itt fulladunk bele, mint Mészáros Lőrinc. Csak addig kell kitartani. Egy, esetleg másfél év. Aztán jön a bőség. Már amennyiben jön. És annak, aki éhen nem pusztul addigra. Jó lesz nekünk.

Apró veszteség érte az Orbán-kormányt. Lemondott tisztségéről David Cornstein, az USA magyarországi nagykövete. Sajtóértesülések szerint a nagykövet lemondásának oka az, hogy fél a koronavírus-járványtól, inkább otthon szeretne lenni, mert ott vannak az orvosai. Már érkezésekor 82 éves volt David Cornstein, azóta aligha lett fiatalabb, ezek szerint hiába nagy rajongója Orbánnak, a magyar egészségügyben nem bízik annyira. Pedig itt aztán kaphatna külön lélegeztetőgépet, akár kettőt is. Azzal igazán jól állunk.

Szijjártó Péternek sikerült bejutnia a Fehér Házba. Ennek annyira megörült, hogy gyakorlatilag elöntötték a Facebook oldalát a nagyszerű kalandjáról szóló beszámolók és fotók. Mint egy gyerek, akit végre elvittek a szülei Disneylandbe. Hát ott egészen biztosan nem faggatják őt a bőrüléses rendőrségi helikopterről, amivel – más politikusokhoz hasonlóan – oly nagy lelkesedéssel röpköd, sem az adriai luxusjachton ernyezedésről. Ebből is látszik, hogy az USA sokkal biztonságosabb ország, legalábbis ebből a szempontból. Sőt, ott bátran kimehet fagyizni vagy elmehet moziba, egészen biztosan nem ismeri fel senki.

Pocsék lesz neki hazajönni, mert itt meg rászállt a gonosz magyar ellenzéki (baloldali,libsi, sorosügynök) sajtó arra a témára, hogy vajon honnan és mennyiért vette a magyar adófizetők pénzéből az Orbán-kormány azt a helikoptert, ami a rendőrség kötelékébe tartozik elméletileg, gyakorlatilag Szijjártó repked vele nagy előszeretettel, akár havonta több alkalommal is. Azt találta a 24.hu, hogy a bőrülésekkel komfortosított – tehát még véletlenül sem rendőrségi feladatok elvégzésére alkalmas – repülő külügyminiszteri taxit négy másikkal együtt használtan vásároltuk (mindannyian) Németországból. Az öt gépért összesen 4,8 milliót kértek a németek, a magyar állam – természetesen közbeszerzés nélkül, mert az sokkal nagyobb mozgásteret biztosít – egy cseh közvetítőcégen keresztülvásárolta meg (tessék erősen figyelni!) 13,6 millió euróért. Ebből több dolog is következik. Egyrészt az, hogy a magyar állam azonos Csekonics báróval. Másrészt az, hogy a beszerzést jóváhagyó kormányzati szerv vagy nem tud számolni, vagy iszonyatosan ostoba. Az fel sem merül, hogy esetleg valamelyik hős magyar politikus lefölözte a csehektől az adásvétel nyereségéből az alkotmányos költséget. Végülis már Simicska Lajos is megmondta, hogy mindenkinek jogában áll hülyének lenni. Ennek szellemében semmi különös nincs abban, ha az öt gépet 4,8 millió euró helyett 13,6 millió euróért vettük meg. Elvégre mindössze 8,8 millióval fizettünk csak többet érte, mint amennyit az eladó kért. Alig több, mint 3 milliárd forint a különbözet, az igazán belefér. Elvesz a kormány néhány milliót az Igazgyöngytől, a MET-től, innen-onnan, és már meg is van az a csekélyke összeg.

Azt hiszem, elég ennyi örömhír mára, legalábbis reggelre. Nap közben bizonyára lesz még minek örvendezni. Jó ébredezést mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!