Október 18,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Példakép lett a mi Viktorunk

Halihó! Már megint én osztom a pizsamát, lehet sorba állni! Kezdjük a kommentekkel, amikből hamar kiderül, hogy kár is nekünk erőlködni az írással, ti jobbak vagytok nálunk:

Az jutott eszembe, hogy milyen szuper lenne divatot csinálni a lyukas zokniból, mint pl. a kockás ing viseléséből, de szomorú lettem, amikor rá jöttem, hogy akkor csizma, bakancs stb. nélkül kellene járni és az cudar lenne ebben a hidegben. Na már most inkább divat szerintem napjaink hazájában a fognélküliség, ahogy elnézem a járókelőket, bizony minden második lakosnak hiányos a fogazata. Köszike kormányunknak … ezért is! Aztán! Minap félig sírdogálva hív a 82 éves anyukám, hogy kapott egy dörgedelmes levelet a banktól, ahol elhelyezték apával (ő sajnos már 7 éve nincs közöttünk) életükben megspórolt pénzecskéjüket (megsúgom, hogy közel sincs még egy millió se), hogy ne legyen majdan gondom a temetéssel, hogy amennyiben nem megy be adategyeztetésre, úgy kizárják és tán még el is kobozzák az aprópénzt. Néztem a levelet a hétvégén és meghűlt a vér az ereimben. Egyrészt mert egy egész év alatt volt képe a banknak 300 kemény forintot adni rá kamatnak.Másrészt meg azért kell a hosszú gyaloglásra képtelen anyukámnak befáradni, hogy a bankban biztosak legyenek (tudom, tudom! kormányrendelet, de csak a készpénzes támogatás miatt mondom), hogy a mamikám nehogy a terrorizmust támogassa a hatalmas összegű megtakarításával. No meg a pénzmosást. Szegény anya, meg is kérdezte: mi a fene az a pénzmosás. Nem azon az erkölcsi fertőn nőtt fel és élte az életét, mint azok, akiket beszabadítottunk mostanság a parlamentbe. (Csak akkor lesz nagybetűs nekem, ha tisztességes emberek képviselnek majd minket odabent.) (Ildikó)

Na, legalább az világosan kiderült, hogy minden híresztelés ellenére pontosan tudják mit jelent az O1G. Legalább őket is ütögeti a guta, nem csak bennünket, tőlük.
Amúgy van valaki, aki el merte mondani a főnöknek, hogy mit is értsen rajta, ha esetleg látta-olvasta valahol? – höhö… Elképzelem, amint Bercink gyöngyöző homlokkal kínlódik a feladattal – megint csak höhö… (Aegean)

Na, akkor még egy agyonkoptatott mondás (a köztudatból): 
“Az erőszak nem old meg semmit!” 
És egy megjegyzés (tőlem): de azért néha hasznos lenne azokkal szemben, akik csak ebből értenek.
A hatalom fél, mondhatnám azt is: retteg. Meg kell nézni ezeket az udvari elemzőket és publicisztákat (ezt más esetben talán “s”-sel írnám), akik a jobboldali – igazából a rosszabbik oldali – médiában naponta mossák a szennyest, és eközben eszükbe sem jut, hogy “a mosónők korán halnak”. Nem csak Bayerről van szó, bár kétségtelen, hogy ő a műfaj egyik legjelesebb és minden bizonnyal legjobban fizetett bérnyalója. Ő az “5-ös számú párttagkönyv” büszke tulajdonosa, tehát hivatalból ott a helye. De ott van még G. Fodor, Gajdics Ottó, Stefka István, a Bencsik fivérek – most ennyi fért a pellengérre, a többiektől elnézést kérek, majd legközelebb… -, minden megnyilvánulásukból a sértettség, az agresszivitás és a félelem (!) sugárzik. Nézzék meg a nonverbális kommunikációjukat a Visszhang TV-ben! Talán joggal feltételezhetnénk, hogy ezek az udvaroncok a hatalom mindentől óvó ernyője alatt megengedhetnék maguknak az elegáns, ironikus, felülemelkedettebb retorikát vagy stílust az általuk semmibe vett ellenzékkel, egyáltalán az ő körükön kívül álló, másként gondolkodókkal szemben. Ám ők erre a szintre nem képesek felemelkedni, és ebben nem csak emberi jellemvonásaik és szakmai képességeik gátolják őket, hanem – ismét mondom – a félelem. A félelem attól, hogy már nem annyira biztosak a jövőben. Nem tudják meddig tart még a jó világ. Ezért félnek egy gyerektől. Érzik, hogy valami megváltozott, és az idő nem nekik dolgozik. A Vezér menthetetlenül öregszik, és butul, az a gyerek meg felnő, közben okosodik, és nem lesz egyedül. (Gábor Johann)

Az itteni női közösséggel újabb segítség indult a rászorulóknak: egyik társunk a helyi kereskedéssel egyeztetve “fabrikettjegyeket” gyűjt. Egy számlán gyűlik zsákonként az adomány, amit a kereskedő jegyekre vált, ezeket a jegyeket kapják meg azok, akik máshogyan nem tudnak fűteni. Egy zsák brikett nem egészen ezer forint és 2-3 napi fűtésre elég. A tél még hosszú, nem tudjuk, hány áldozatot szed még 🙁
Ha a ti településeteken is vannak segítőkész emberek, ez is egy módja a segítségnek.

Szégyen, hogy 2019-ben Európa közepén családoknak választaniuk kell, hogy ételt vagy tüzelőt vesznek. Szégyen, hogy hagyjuk. Szégyen, hogy mindenkinek természetes, hogy majd a szétszívatott civilek megoldják. EZEK ÁLLAMI FELADATOK, AMIKET AZ ADÓKBÓL KELLENE MEGOLDANI!!!!! (Madárlátta)

Nehéz lenne unalmasnak nevezni az elmúlt napokat, vagy akár a mai napot. Volt itt minden, mint a péceli hetivásáron. Theresa May végül szűk többséggel nem bukott meg, de ez nagyjából semmit nem jelent. Pillanatnyilag élő ember nem tudja, mi lesz a Brexittel. Majd  kiderül. Ahogy az is, hogy a Gyárfás-ügy kifutása mi lesz. Ha igaz, izgulhatnak az MSZP egykori politikusai is, de a Fideszben sem dőlhetnek hátra. Mekkora szerencse, hogy éppen Pintér Sándor áll a vár fokán. Ugye?

Az Európai Parlament ma szavazta meg egy olyan mechanizmus felállítását, melynek segítségével az Unió részben vagy akár teljes egészében is megtagadhatja az uniós források kifizetését azoknak az országoknak, ahol nem biztosított a jogállami működés és ahol a korrupció mértéke meghalad egy bizonyos szintet. A Fidesz nemmel szavazott. Talán érdemes lenne tőlük megérdeklődni, hogy miért áll érdekében az aranyos kormánypártnak a jogállamiság pusztítása és a korrupció. Mert ezzel azt nyilvánították ki, hogy nem óhajtanak semmit tenni, tessék csak nyugodtan lopni és diktatúrát építeni, mert az olyan nemzeti valamint keresztény. Jó, tudom én a választ, de azért az ellenzéki pártok helyében csak feltenném ezeket a kérdéseket. Átlagosan óránként. Kétszer.

Az eddig tervezett háromszorosára emelné a demokratikus értékeket védő civil szervezetek támogatását a 2021-2027-es uniós költségvetési keretben az Európai Parlament. Erről ma döntöttek Strasbourgban. Konkrétan a demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok megerősítéséért dolgozó szervezeteket támogatnák. Ezen természetesen a Fidesz mérhetetlenül felháborodott. Meg is született a válasz: Soros, migránsok, Soros, Soros, Soros. Szánalmas?Nagyon.

Amúgy itt dögöljek meg, ha a két döntést nem személyesen Orbán Viktornak köszönhetjük. És még pár hasonlóan korrupt kollégájának. Ha lassan is és döcögve is, de csak beindulnak azok a fogaskerekek. Ha másért nem, akkor azért, mert nem csak Orbán akar ám nagy falatot hasítani az EP választáson, hanem más országok képviselői is. És a mi kis pávatáncosunk már elég híres lett ahhoz, hogy a saját politikusaikon kérjék számon a dolgot. Példakép lett a mi Viktorunk. Elrettentő példa.

Szép álmokat!

Mai cikkeink:

Erkölcsi fekáliabűz

Akár még azt is kérdezheti, hogy miért égeti az országot a trottyos gatyáival

Amikor a gyerekek jelzik, hogy baj van

Idén is egy kicsit rosszabb lesz nyugdíjasnak lenni

A pite alja és teteje

Interjú a farkassal, aki állítólag megette Piroskát

Lorettának már tegnap is késő lett volna Londonba loholni

A nap kommentje Verától:

 Az en valaszom erre az, h nekem nem kell “jobbnak” lennem. Kellemes lenne persze a “jo” szerepeben lubickolni, de amikor egy-egy kreten szornyeteget szeretnek a falra kenni, az nem rolam szol, nem az en onos erdekem, hanem for the greater good (bar elismerem, nyilvan jol is esne a szaros lapattal rendet tenni 🙂 ).
En igazsagos akarok lenni.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.