Január 29,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Parlamenti szépségverseny

A magyar nők számára Vona Gábor a legférfiasabb és legsportosabb, Orbán Viktor a legdölyfösebb, Semjén Zsolt a legjelentéktelenebb. Ugyanakkor a hölgyek Gyurcsány Ferenccel javíttatnák meg lerobbant autójukat, Karácsony Gergellyel töltenének el egy éjszakát legszívesebben.

Gondolom, valami perverz indíttatásból, amit jobb nem firtatni.

Hát ilyenekkel tömik a fejünket a választások előtt szűk egy hónappal. Abba csak futólag gondolok bele, hogy ha mondjuk Szél Bernadettet, Schmidt Máriát, Dúró Dórát, Gurmai Zitát és Bangóné Borbély Ildikót hajították volna hasonló jellegű okból a közvélemény kutakodó kereszttüzébe, az milyen eredményt hozott volna.

Inkább gyorsan visszaterelem iruló-piruló, csillámpónis, szendén mosolygó női választópolgár-eszecskémet a nagy, erős, és legfőképp választható férfiakra, akikkel kapcsolatban természetesen a legfontosabb szempont, hogy ki a legsportosabb és legférfiasabb. És hát az se baj, ha a kocsimat megjavítja valamelyik, mert én, védtelen, gyenge nő, egyedül még a csomagtartót sem tudom kinyitni, és a visszapillantó tükröt is csak sminkelésre használom.

Szóval igen, Vona, Orbán, Semjén, Gyurcsány, Karácsony. Alapból hálát rebegek a megfelelő égiek felé, hogy ezek közül például Semjén nem óhajt miniszterelnök-jelöltként ijesztgetni álmomban sem. De maradjunk a kérdésnél, amit feltettek a hölgyeknek: Melyik vezető magyar politikus a legvonzóbb? Nos, én most bevallom, sírok. Egyszerűen hiányérzetem van. Annyi daliát, annyi herceget és fehér lovat mellőztek az elemzésből, hogy elfacsarodik a szívem.

Most őszintén, hogy lehetett kifelejteni például minden gender legpajzánabb álmát, Kövér László házelnököt és azt a varázslatos bajuszt?

Hogy maradhatott le a dobogóról az örökké kaján pillantású Lázár „Annyitisér” János, akinek már a neve hallatán felcsendül a lelkemben, hogy „jaj, Jani, szeretném hallani szerelmet vallani” (csak ne nekem, légyszi)?

Hová tűnt Áder elnök úr határozott, tekintélyt parancsoló pecabotja?

És mi az, hogy nem is említik a nemzet birkózóját, a hétfejű rezsi legyőzőjét, a gáláns hőst, Németh Szilárdot?

Rossz az, aki rosszra gondol, de végképp erősen nehezményezem, hogy a Kétfarkú Kutyapárt is mindenestül kimaradt. Ahhoz viszont, hogy nyilvánvalóan kiderüljön, hogy Bangóné tökösebb az egész, fentebb felsorolt díszes társaságnál, talán közvéleménykutatás sem kell.

 Goitein Vera

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.