Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Palkovics László kifejtette: a modern, versenyképes gazdaság építése csak úgy képzelhető el, ha az egészségügyi ellátás színvonala megfelel a 21. századi elvárásokna

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Palkovics László technológiai és ipari miniszter megszólalt az egészségügy fejlesztésével kapcsolatban egy Semmelweis-napi ünnepségen, ahol is elmondta, hogy a kormány mindent megtesz azért, hogy minőségi változások következzenek be az egészségügyben. Elmondása szerint az erre fordítható összeg folyamatosan emelkedik, ami számszerűleg igaz is, csak az infláció miatt nem úgy szokás mérni az egészségügyre fordított pénzeket, hogy megnézzük, melyik évben hány milliárdot adott erre a kormány, hanem a GDP-vel szokás összevetni. Ezt az adatot megnézve pedig igen rosszul állunk, hiszen az elmúlt években egyre kevesebb jutott az egészségügyre, ami meg is látszik a rendszer hiányosságain. Ebben olyan óriási változást nem érdemes várni, hiszen ugyanez a kormány dolgozott azon, hogy az emberek inkább a privát ellátás irányába menjenek, ha nem akarnak még meghalni.

A kormány elkötelezett abban, hogy a betegbiztonság növelésével minőségi változásokat érjen el az egészségügyi ellátórendszerben – mondta a technológiai és ipari miniszter csütörtökön Zalaegerszegen, a ZalaZONe Tesztpálya Konferencia Központban tartott Semmelweis-napi ünnepségen.

Palkovics László kifejtette: a modern, versenyképes gazdaság építése csak úgy képzelhető el, ha az egészségügyi ellátás színvonala megfelel a 21. századi elvárásoknak. Ennek megfelelően az erre fordítható összeg folyamatosan emelkedik: a 2023-as központi költségvetésről szóló törvényjavaslatban 2670 milliárd forint szerepel. Az egészségügy minden területére több forrás jut: lesz fedezete a fejlesztéseknek, bérekre pedig a következő évben több mint négyszer annyit fordítanak, mint 2010-ben – tette hozzá. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!