Január 20,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Örülnénk neki, ha…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 975,651 forint, még hiányzik 2,024,349 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Újabb koronavírus elleni gyógyszer szállítmány érkezett, ezúttal Japánból. A favipiravir hatóanyagú tabletta elméletben – a WHO tudomásom szerint még nem cáfolta meg annak hatékonyságát, ellentétben az idehaza szintén használt remdesivirrel – hatékonyan használható a covidos betegeknél, ezért valódi segítséget is nyújthat. Az egy másik, de mindennél fontosabb kérdés, hogy lesz-e elég orvos és ápoló ahhoz, hogy ezeket majd be is tudják adni, mivel azokkal jelenleg is igen rosszul állunk. Az egy olyan probléma, amit nem lehet szállítmányokkal megoldani, hiszen ahhoz rendszerszintű változtatások kellettek volna, amire a kormány nem volt hajlandó. Tehát ápolóból és orvosból nem lett több, de legalább gyógyszerekkel jól állunk. Félig sikeres tehát a védekezés, kár hogy a történet másik fele sokkal fontosabb.

Újabb egymillió darab, favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett szombaton Magyarországra, ezúttal Japánból, ez segíti a koronavírus miatt kórházban ápolt betegeket abban, hogy minél előbb meggyógyuljanak és elkerülhessék a tüneteik súlyosabbá válását – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán közzétett videójában.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: egész Európa küzd a világjárvánnyal, Magyarországon is egyre többen fertőződnek meg, és egyre több embert kezelnek kórházban. Azok a betegek, akiknek már tüneteik vannak, jó, ha szednek olyan favipiravir hatóanyagú gyógyszert, amellyel megelőzhető a tünetek súlyosabbá válása – tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter. Ezért Szijjártó Péter fontosnak nevezte, hogy a gyógyszerből folyamatos ellátás és utánpótlás legyen. Ez az ellátás és utánpótlás keletről érkezik – emelte ki. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!