Április 20,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Országos garázsvásár

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,161,349 forint, még hiányzik 1,838,651 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, vagy a pénzügyminiszter tud rosszul valamit, vagy én. Miután én nem vagyok sem szakember, sem miniszter, biztosan én tudom rosszul, de nekem mindig is meggyőződésem volt, hogy nem baj az, ha egy ország belülről is erősödik. Mármint ha erősödik a saját gazdaság, ha a társadalom minden rétege megizmosodik anyagilag is, ha a lehető legmagasabb hozzáadott értéket lehet elérni országon belül, saját erőből.

Ehhez képest úgy tűnik, mintha a kormány valami jó kis garázsvásárt tartana. Vonzó befektetési célpont legyen az ország, mert akkor majd jönnek a multik (akiket amúgy utálunk és rohadjanak is meg), hozzák a fincsi befektetést. A vállalkozásokat terhelő adók csökkentek ugyan, de a munkavállalókat és általában az embereket nyomorító terhek nem csökkentek, de legalább nőttek.

Perszehogy jönnek a külföldi befektetők, hát hol máshol kapnának olyan adókedvezményeket és vissza nem térítendő támogatásokat (csak szólok: gyakorlatilag a munkavállalók, minden magyar állampolgár pénzéből és rovására), mint Mária üvöltve száguldó zászlóshajóján? Hiszen a külföldi befektető itt csak jól járhat, kap pénzt, kap kiszolgáltatott munkavállalókat – nem véletlenül írták át a munka törvénykönyvét -, szakszervezetekkel gyakorlatilag nem kell számolnia, a bérek a béka segge alatt vannak.

Azt nem tudom, melyik hónapban mit csinált a GDP, olyan nagyon nem is izgat. Az annál inkább, hogy sorra dőlnek be a kis- és középvállalkozások, amelyik véletlenül tudna működni, azt bedarálja a NER valamelyik falánk robotja. A kormány egyre több pénzt von el a lakosságtól, hogy aztán célzottan kioszthassa azoknak, akik kedvesek az ő szívének. Szociális biztonság már nem létezik, csak a kormány kegyéből kiosztott adományok és alamizsnák. Azt hiszem, nincs mivel hencegni, az országban élő munkavállalók, gyerekek és idősek szempontjából tragédia, amit a kormány művel.

Annak meg külön örülök, hogy ezek után is vesznek majd sok és drága maszkokat és gépeket a baráti cégektől, pénz nem számít. Igaza van Varga Mihálynak, az valóban nem számít, hiszen a mi pénzünket szórják két marékkal.

A beruházások és fejlesztések ösztönzése áll a kormány Gazdaság-újraindítási akciótervének középpontjában – jelentette ki Varga Mihály a Külgazdasági és Külügyminisztérium misszióvezetők értekezletén.

 Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a pénzügyminiszter kiemelte: Magyarország továbbra is Európa egyik legvonzóbb befektetési célpontja marad a csökkenő adók, a támogató üzleti környezet, a jól képzett munkaerő és a magas fokú biztonság eredményeként.
    A koronavírus-járvány átmenetileg megakasztotta Magyarország dinamikus felzárkózását, de a gazdaságvédelmi intézkedéseknek és az ország ellenálló-képességének köszönhetően az utolsó negyedévben már növekedni tudott a magyar gazdaság – tájékoztatott Varga Mihály. Mint fogalmazott: a tavalyi negyedik negyedéves bruttó hazai termék (GDP) szerint az Európai Unió 27 tagállama közül az ötödik legjobb eredményt érte el az ország. Köszönhető ez az elmúlt tíz év következetes gazdaságpolitikájának, illetve annak, hogy a költségvetés jelentős forrásokkal támogatja a gazdasági élet szereplőit – tette hozzá a miniszter.
    Varga Mihály megjegyezte: a járvány ellenére 2020 eleje óta 2500 milliárd forintnyi beruházást jelentettek be Magyarországon. A hazai gazdaság jó állapotát jelzi szerinte az is, hogy a hitelminősítők a válság ellenére is befektetésre ajánlják Magyarországot. Mint a tárcavezető fogalmazott: minden egyes fejlesztés, befektetés fontos lépés abba az irányba, hogy Magyarország eredményesen lépjen túl a válságon. A pozitív üzleti környezetet jellemezve Varga Mihály elmondta, hogy uniós összevetésben Magyarországon a legalacsonyabb a társasági adó mértéke, és az adócsökkentés a gazdasági visszaesés időszakában is folytatódott.
    “A fényt már látjuk, de nem tudjuk pontosan, hogy milyen hosszú az alagút” – jellemezte a koronavírus-járvány okozta helyzetből való kilábalást Varga Mihály. Mint fogalmazott: az újraindításhoz megfelelő szintű átoltottságot kell elérni, ezért a vakcina- és védőeszköz-beszerzésnek a jövőben sem lesz költségvetési akadálya. Mint mondta: a nagyarányú átoltottság nyomán a második negyedévben kétszámjegyű bővüléssel térhet vissza a növekedés, amely az eddigi legmagasabb ütemű bővülés lehet a magyar gazdaságban. Varga Mihály arra is kitért, hogy a kormány a gazdaság újraindításában, a befektetések Magyarországra vonzásában kiemelten számít a külképviseletek munkájára. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!