December 5,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor most jelenti be a valamit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 621,676 forint, még hiányzik 2,378,324 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Békés, szép nyárestét kívánok mindenkinek! Most van az a kivételes helyzet, hogy mindjárt megőrülök izgulatomban. Ötkor azt mondta Zukerberg – vagyis nem pont ő, mert őt elkötelezett jobboldali, keresztény, konzervatív, fehér heteróként gyűlölni kell, csak éppen a Facebookot azért szeretik használni ugyanazok, akik küzdenek ellene ezerrel -, hogy Orbán Viktort éppen sminkelik a karmelita kolostorban és rendezik be stúdiónak a kurvadrágán kialakított játszószobáját – még jó, hogy nem ő fog betrappolni a stúdióba! Ilyen nagy ember olyat nem tesz. Az amerikai elnökhöz is házhoz megy a stúdió, akkor az a minimum, hogy őcsútiságához is -, és este nyolckor a migránstévében fog valami húdeizgiset mondani. Miután a jóéjt poszt is akkor megy fel – aminek feltétele, hogy addigra el is készül -, nyilván dunsztom nincs, mi csikarja a királyi bendőt, mire megtudom, már mindegy lesz. Na de majd Bálint a jóreggeltben hátha veszteget rá néhány kósza gondolatot.

Tudni tehát nem tudom, de találgatni remekül tudok, hogy vajon mi lehet annyira sürgető, hogy szombat este nyolckor kell bejelenteni. Az egyik opció: semmi. Volt már néhány ilyen erősen beharangozott, végül semmiről nem szóló váratlan bejelentése. Főleg vészhelyzetben – járvány, árvíz, menekültválság – szereti bejelenteni a nagy büdös semmit. Hogy érezze a nép: ott áll a gáton gumicsizmában vagy maszkot helyettesítő nyunyókában és éjt nappallá téve lop. Francba, elírtam. Küzd, ezt akartam mondani.

A másik tippem: miután délelőtt a Facebookon elmondta (meg előtte ötvenhatszor), hogy nem lesznek korlátozások, mert az országnak működnie kell, és ő személyesen nem engedi, hogy a járvány lebénítsa az országot, bejelenti a korlátozásokat. Valami ilyesmi volt az iskolabezárások esetében is. Akkor sem rebbent a szeme, most sem fog. Már ha erről lesz szó.

Esetleg ő is válik az asszonytól. Összeköltöznek Lőrinccel. Franc tudja, ebben a zűrzavarban bármi előfordulhat. Mindenesetre hamarosan kiderül, mi emészti azt a drága embert. Bármit jelent be, én garantáltan nyugodtan fogok attól még aludni. Addig is – ha netán valakinek hiányérzete lenne – tessék ezt nézegetni.

 

Más. Vidnyánszky Attila minden nap meglepi magát valami újabb magyarázattal, hogy miért is tiltakoznak a lánctalpas nyomulása ellen. Jelenleg – tehát szombaton – ott tart ő, hogy már egy csomó színművészetis diák szeretne tanulni, de csak titokban mernek neki szólni, mert félnek az agresszív libsiktől. Vagy fene tudja, kitől. Rettegnek. Ószegények.

Olyan híreket kaptunk, hogy az Amnesty International segíti a tiltakozókat a szervezésben, és már nyáron egy táborban felkészítették a diákok egy részét arra, ami most történik. A fiataloknak most tanulniuk kellene – az egyetemisták túlnyomó többsége aktiválta is a félévét, tehát hivatalosan is megkezdhetné a tanulást, de ez nem számít azoknak, akik ezt az egészet irányítják. Nem számít, hogy a hallgatók buknak-e félévet, vagy nem. Ez szomorú és fájdalmas. (Origo)

Az Indexen (de mindenholmáshol is meg lehet találni) futólag olvastam valami anyagot Gregor Bernadett gyötrelmeiről, de akkor értük senki nem vonult utcára, értük senki nem tüntetett, mondja a művésznő. Igazán sajnálatos, hogy nem tűnt fel neki: most sem. Most is maguk a diákok vonultak utcára önmagukért. Nem mások. Van az úgy, hogy az embernek magának kell tennie a változásért. Esetleg érdemes lehet kipróbálni másoknak is, hátha működik.

Aludjunk rá egyet. De természetesen csak Orbán Viktor nagy bejelentése után. Szép álmokat!

Mai cikkeink:

Csak akkor legalább ne ők moralizálnának, és ne ők döntenék el, hogy ki a magyar és ki a hazaáruló senki

Veszélyes játék ez

Elpusztítani minden áron

Disztópia (18. rész)

Mert a kötelező maszkhasználatot komolyan kell venni

Az alattvaló felemeli a fejét

Márpedig az oddsaink folyamatosan romlanak

Mea culpa

Este a konyhában

Korona

Kommentek:

A relatív tisztesség nemlétező dolog. Olyan, mint amikor valaki csak kicsit terhes. Aki csak másokhoz képest tisztességes, az sehol sincs attól, hogy másokat cseszegessen tisztességügyileg. Mondjuk fidesz körökben még ez sem feltétel. (Eva)

Mert a zembereknek van külön önkormányzati tudatuk és országos? (Sz. Éva)

Sir Szálhasogató leszek…már megint:

Emlékeztetném a félművelt Vezért, hogy a “sörrel koccintás tilalmának” legendájára okot adó esemény – az októberi vértanúk kivégzése – nem 150 évvel ezelőtt történt, mint ahogyan azt kiselőadásában megfogalmazta, hanem van annak már 171 éve is. (Elismerem, nekünk is jobb lenne, ha 20 évvel visszapörgethetnénk az időt, egyrészt fiatalabbak lennénk, másrészt még időben lennénk ahhoz, hogy elkerüljük a Vezér hatalomra jutását.) Ha pedig ragaszkodnánk a legendához, a “tilalom” már akkor is hatályát vesztette volna legkésőbb 1999-ben. (“Magyar ember 150 évig nem koccint sörrel.”)
Mellesleg: – a koccintás helyett asztalhoz ütött korsó – mint ahogyan azt a Vezér is teszi – éppenséggel osztrák, német szokás.
Utoljára: magyar ember – kivált egy nemzethy igazmagyar – mán pedig bort iszik! (Kivétel ez alól Vidám János barátunk, és mindenki más, aki a sört szereti.) (Gábor)

A legvagányabb magyar azt is kijelentette/leszögezte/aláhúzta, hogy az iskolákban kötelezővé teszik a lázmérő használatát.
Október 1-től….
Hagyok időt….
Most szeptember 12. van. A következő két hétben úgyse történik semmi. Max. áttörjük a napi ezres plafont, de az meg kit érdekel. Most nem az a cél, hogy leálljon az ország (miért b+ tavasszal az volt?).
Szakértők. Operatív törzs… Eszem megáll… (Chris)

A nap kommentje Lustamacstól:

szeretnék utókor lenni. lehet?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!