Június 24,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor: a nemzeti szuverenitás ma is harcban áll a birodalmi törekvésekkel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,367,867 forint, még hiányzik 1,632,133 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Na, itt megint csak nem az orosz vagy kínai befolyásról beszélt a miniszterek elnöke, hanem nyilván ezt a birodalmi törekvést az EU-ra értette, amelynek már igen régóta tagja Magyarország is. Orbán továbbra is kitart amellett, hogy ő sikeres harcot vív a birodalmi törekvésekkel szemben, és harcának köszönhetően Európa továbbra is egy keresztény, konzervatív kontinens. A fenti sorokat egy köszöntés alkalmával sikerült elmondania, ahol is a lengyel alkotmány fontosságáról beszélt, amely ma ünnepli 230 éves évfordulóját. Kezd kissé nevetségessé válni az, hogy lassan már mindennel kapcsolatban az EU elnyomás jut eszébe, miközben több ezer milliárd forint érkezik onnan ismételten, amiből tovább fejlesztheti a NER rendszerét.

Persze amikor pénzek érkeznek, akkor nincsen gond. Gond akkor van, ha ezekért a pénzekért cserébe vannak elvárásai a blokk országainak. Ilyen például a jogállam fenntartása, vagy a sajtószabadság biztosítása. Aki ezért felszólal, az nyilván birodalmi törekvéseket táplál, és célja a magyar szuverenitás felszámolása. Már csak az érdekelne, hogy mikor lesz vége ennek a nem létező ellenségekkel szembeni háborúnak? Csak azért kérdezem, mert lennének ennél azért fontosabb problémák is jelenleg idehaza.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte lengyel kollégáját, Mateusz Morawieckit és az egész lengyel nemzetet a május 3-i alkotmány ünnepe alkalmából – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár hétfőn.

A kormányfő írásában kiemelte: 1791. május 3-ára nemcsak a lengyel állam, de egész Európa történetének sorsfordító eseményeként emlékezünk. A május 3-i alkotmány a kontinens valamennyi nemzetének reményt adott, hiszen a polgárság jogainak, a keresztény társadalmi rend és a nemzeti eszme alapjainak megerősítésével kiutat mutatott a lengyel nemzetnek a nagy európai birodalmak fullasztó szorításából – fogalmazott Orbán Viktor.

Hozzátette: bár az alkotmány elfogadása óta már 230 év telt el, üzenete ma is ismerősen cseng a fülünkben, a nemzeti szuverenitás ma is harcban áll a birodalmi törekvésekkel, célunk pedig ma is az erős és szabad nemzetekre épülő Európa megőrzése a nagyhatalmi törekvésekkel szemben.(MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!