Február 16,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Olyan szép, mint Nárcisz kutya kastélya, vagy mint Rogán nagyi nyaralóvásárlása

Nyugodalmas szép vasárnap estét! Ma sütött a nap – legalábbis ott, ahol én voltam – és már érezni a levegőben a tavaszt. Ha szerencsénk van, megússzuk a nagy fagyokat. Aztán már csak az április jön, de azt nem ússzuk meg. Nem is szabad erre törekedni. Évek óta csak megúszni akarunk, de azt nem lehet, úgy leélni egy életet nem lehet. A napokat meg kell élni, nem pedig túl.

Van egy olyan bébiételeket és bébimindenféléket gyártó cég, hogy Gerber. Ők minden évben választanak egy kisbabát, aki abban az évben lesz a márka arca. Az idén – közel 100 éves történetükben először – egy Down-szindrómás kisbabát választottak. Egy pici embert, aki más, mint a legtöbb kisbaba. Nem tehet erről, nem ő akarta, mégis más. Nem jobb, nem rosszabb, hanem más. Egy ideje már tapasztalható, hogy különféle vállalatok igyekeznek visszafordulni az emberi felé. Nem csak tökéletes alakú, 40 kilós, egy nyolcvan magas lányokat láthatunk a reklámokban, hanem olyanokat is, akik attól tökéletesek, hogy nem tökéletesek. Emberiek. Olyanok, mint a legtöbben, mint mi, a szomszédunk.

Ez a kisbaba sem tökéletes, hanem emberi. Ahogy az anyukája és apukája is az, akik éppen olyan csodálatosnak látják őt, mint minden szülő a gyerekét. És akik számára természetes volt, hogy benevezik erre a versenyre és fel sem merült bennük, hogy az ő gyermekük esélytelen lenne csak azért, mert máshogy tökéletes, mint a többi baba. Talán így egy lépéssel közelebb jutunk egymás elfogadásához.

baba

Itt a Today cikke 2018 Gerber babájáról.

Házunk tájáról nem tudok ilyen szép hírekkel szolgálni. Ha csak azt nem vesszük annak, hogy tovább szivárog a trutty. A Magyar Narancs kiderítette, hogy nem csak Kósa Lajos anyukája táltosodott meg idős korára és fedezte fel magában az üzleti vénát, hanem Lázár János mamája is ügyes üzletasszony. Ő mondjuk nem disznótelepet vásárolt, hanem földeket. Addig-addig vette a földeket, ameddig a kis birtok kellős közepén kinőtt egy csecse, sok tornyos vadászkastély. A kastély nem a Lázár anyukáé, hanem Lázár János ügyvéd ismerőse – akit még a polgármesterkedés előtti időkből ismer és munkatársak voltak, majd a Miniszterelnökség is szerződött az ügyvéddel, amikor Lázárt oda vetette a szerencse – épített Lázár anyuka földjeinek közepére egy kicsit több, mint 3000 (háromezer) négyzetméteres vadászkastélyt. Logikus? Teljesen. Miért ne építhetett volna, hát nem? De. A környékbeliek ugyan nem látták jelét annak, hogy az ügyvéd úr olyan nagyon gazdag lenne, hogy egy pláza méretű vityillót húzzon fel a pusztában, de az csak azért van, mert az ügyvéd úr spórolt. A kastélyra. Lázár anyuka földjének közepén. Anyuka egyébként jófej lehet, mert átjárást enged a földjein a kastély tulajdonosának. Máshogy csak helikopterrel lehet ugyanis megközelíteni az objektumot. Ez is mennyire szép történet, nem? De. Olyan szép, mint Nárcisz kutya kastélya, vagy mint Rogán nagyi nyaralóvásárlása. Megannyi nemzeti sikere a magyar nyugdíjas társadalomnak. Éljen!

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth rádió vasárnapi újság című műsorában bejelentette, hogy minden ellenzéki politikus zsebében ott lapul egy sárga színű kerítésvágó és ha tehetnék használnák is. Én el is képzeltem a képviselőket, ahogy vad ollócsattogtatással nekiesnek a Parlament kerítésének. Már amennyiben lelnek olyat. Ha nem, akkor dühükben felaprítják Kövér László legendás bajuszát. Tovább nem képzelődöm, mert majd a végén nem tudok aludni. Jó éjt!

Nem azért választunk négyévente valakiket a nyakunkra, hogy legyen aki demokratikus felhatalmazással kizsigereljen

A KDNP vénemberei között hány volt MSZMP tag ücsörög?

Ha ennek az ocsmány baszakodásnak nem lesz vége hamarosan…

Ekkora halat fogtam az úszómedencémben

Nő és férfi viszonyáról

Napihende

Kövér a Fidesz ellen kampányol?

Gondolkodó ember tanul a történelemből. Gondolkodó ember? Van itt még ilyen?

DE LÁTHASSAM

A nap kommentje Évától (tetszőlegespolitikus):

Te ásvány!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS