Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Oktatási és űrkutatási megállapodást kötött Magyarország és Mexikó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,695,723 forint, még hiányzik 1,304,277 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A cím nem vicc, ellenben teljesen komoly. A harcos külügyminiszter megállapodott a mexikói külügyminiszterrel. Miközben Magyarországnak sem kapacitása, sem technológiája nincs arra, hogy bármiféle valódi űrkutatást végezzen. Megértem, hogy az űrkutatás egy valóban fontos szegmense a tudományoknak, de valódi jelentősége egy ilyen megállapodásnak nem nagyon van. Persze az oktatási megállapodás már más, annak valódi eredményei is lehetnek, ami dicsérendő. Ha már Szijjártónak nem sikerült a békét kitaposnia Lavrovból New Yorkban, ez is valami.

ENSZ-közgyűlés – Oktatási és űrkutatási megállapodást kötött Magyarország és Mexikó

Oktatási és űrkutatási együttműködési megállapodást írt alá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszterrel – tájékoztatta Mexikó budapesti nagykövetsége pénteken az MTI-t. A közlemény szerint a két miniszter – aki New Yorkban az ENSZ közgyűlésén vesz részt – munkamegbeszélést folytatott, és abban állapodtak meg, hogy Magyarország a Stipendium Hungaricum program keretében évente negyven ösztöndíjat adományoz olyan mexikói fiataloknak, akik magyar intézményekben szeretnének tanulni.

Megállapodásban rögzítették azt is, hogy Magyarország és Mexikó együttműködik “békés célú űrtevékenységben”, a “világűr feltárása érdekében” információt cserél és közös technológiai fejlesztésekben is részt vesz – közölték. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!