Október 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ócska pánikkeltés: már az egy gyermek után járó adókedvezményt is elvenné a baloldal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,898,056 forint, még hiányzik 1,101,944 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, az angol nyelvismeret hiányával meg a súgógépről olvasott beszéddel kapcsolatos butácska hergelés és a hasonló primitívségű lejáratások nem igazán fogják beváltani az állampárt hozzájuk fűzött reményeit, úgyhogy a lakájmédia iparosai mellé Karácsony Gergely lejáratásában és a Fidesz választási kampányában fontos szerepet szánnak a Századvég nevű tudományos műhelynek csúfolt sóhivatalnak és társainak is.

Miközben a Nézőpont Intézet azt kutatta ki – kapaszkodjunk erősen -, hogy a főpolgármesterre ráégett Gyurcsány (értsd: a magyarok többsége úgy látja, hogy Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely jó viszonyt ápol egymással, aztakurva, világvége), a Századvég közmédiába beszalajtott ügyeletes beszélő fejének az volt a feladata, hogy azzal riogasson: Karácsony és a gyurcsányista baloldal MÁR az egy gyermek után járó adókedvezményt is elvenné. Nem elég, hogy beengednék a migránsokat, itt van ez:

Karácsony Gergely ellenzéki politikus legújabb ötlete alapján „gyakorlatilag” már az egy gyermek után járó adókedvezményt is elvenné a baloldal, ha hatalomra kerülne – mondta Palóc André, a Századvég munkatársa szerdán az M1 aktuális csatornán.

A műsorban elhangzott, hogy a Századvég legfrissebb elemzése szerint „a Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc által fémjelzett baloldal” olyan adóemelési tervekkel állt elő, amelyek megakasztanák a polgári kormány elmúlt tizenegy évben megvalósított adócsökkentési és családtámogatási politikáját.

Palóc André azt mondta: „a Gyurcsány-korszakot” a többkulcsos adórendszer, a folyamatos rezsi- és adóemelés jellemezte. Az elmúlt tizenegy évben a baloldal folyamatosan kritizálta a kormány adócsökkentési és családtámogatási politikáját és annak sikerességét is megkérdőjelezte – tette hozzá.

Közölte: míg a személyijövedelemadó-befizetések összege 2010-ben 1600 milliárd forint volt, mostanra ez már több mint 2700 milliárd forint. Bár kevesebb adót kell befizetni, a foglalkoztatás bővülése miatt ezt többen teszik – jelezte.

Palóc André kijelentette: a baloldal által szorgalmazott többkulcsos adó bevezetése veszélybe sodorná a többi között a gazdaság fehérítését célzó törekvéseket, és minden adózót kedvezőtlenül érintene, mivel ha az állam kevesebb pénzt hagyna az embereknél, csökkenne a fogyasztás, ami munkahelyek megszűnéséhez vezetne. (MTI)

Ha kirettegték magukat az illetékesek, akkor tegyük ide, mi maradt ki ebből a féloldalas pánikkeltésből. Az Orbán-kormány adócsökkentési és családtámogatási politikájának köszönhetően a bérekre rakódó adóterhelés (adóék) szempontjából Németország és Belgium után Magyarország az előkelő harmadik helyen áll az Európai Unió tagországai között. (Az adóék azt mutatja meg, hogy a bruttó bér és az erre fizetendő munkaadói járulékok összértékének hány százalékát vonja el az állam különböző adók és járulékok formájában.)

Ne hallgassuk el, hogy két kategóriának ennek ellenére bejött az élet: a több gyermeket nevelő családoknak, illetve – és ez a lényeg – az átlagnál jóval magasabb keresetből élők. Az előbbiek esetében a családi adókedvezmények okán gyakorlatilag nincs fizetendő, levonandó adó és járulék, míg a magas keresettel rendelkezőkre bár ugyancsak a fantasztikus 43,6 százalékos adóék vonatkozik, ez így is kedvezőbb számukra, mintha számos európai ország többkulcsos adórendszere szerint adóznának. Arról nem is beszélve, hogy bár nőnek a fizetések, azok értéke a forint gyengülése miatt európai összesítésben még mindig az egyik leggyengébb bérátlagot eredményezik.

Vagyis az a büdös nagy helyzet, hogy gyurcsányozás, karácsonyozás, többkulcsos adórendszerrel való riogatás ide vagy oda, az Orbán-kormány áldásos tevékenységének köszönhetően Európa egyik legalacsonyabb bérét viszi haza ma a kéményen csodálkozó büszke magyar kisember. E tekintetben egy évtized alatt semmivel sem lett kedvezőbb Magyarország helyzete a nemzetközi rangsorban, ellenben romlott is. Vagyis a legkiszolgáltatottabbak, legalacsonyabb jövedelműek tartják el a felső tízezert, miközben minden idők trollkormánya 11 év teljhatalom után most arról nemzeti konzultál a fogyatékosnak tekintett polgárokkal, hogy akarnak-e 200 ezer forintos minimálbért. Bármekkora közhely: nincs alja a gödörnek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!