Augusztus 9,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nyeli a port és dagonyázik a sárban

Hát nem szombaton is én? De. Pontosabban szombaton most én. Jó reggelt kívánok minden hűséges olvasónknak, leendő olvasónknak és azoknak is, akik őszintén és szívből gyűlölnek minket! Nem vagyok híve ennek a dobd vissz kenyérrel típusú böszmeségnek, de ma világbékét hirdetek, kebelemre ölelek mindenkit. (Nem!) Szerintem tessenek pihenni, arra való ez a nap, ráadásul tavaszodik is, én kizárólag jófejségből, meg kötelességtudatból vagyok talpon azért, hogy szokás szerint szubjektív, egy a véleményemtől semennyire nem független hírcsokrot kössek ide összefele. Jobb, mintha magamat kötözném fel. Ámde sok lesz a duma, csapjunk bele inkább!

Annál is inkább azért, mert… ó, hősöm bazmeg, Palkovics. Tegnap kiderült, hogy pontosan annyira utálok takarítani (pacsi, Edgar), mint amennyire hidegrázásig megvetem ezt az alakot. Aki Orbán végbeléből vezényli le éppen a Magyar Tudományos Akadémia szétverését, arra hivatkozva egyebek mellett, hogy nincs teljesítmény a kutatások mögött, hogy sokan úgy vesznek fel fizetést, hogy évek óta nem publikáltak, ráadásul nem is azt kutatják, amire valóban szüksége lenne a hazának, stb. Ehhez képest Palkovics kolléga, az MTA rendes tagja – mert ezek az alakok egytől egyig makulátlan, korrekt, gerinces jószágok – évekig 800 ezres fizetést vett fel anélkül, hogy bármit is publikált volna. Remélem, szóltak Schmidt asszonynak is, hogy legközelebb, amikor a haszontalanokat listázza a közpénzfaliújságában (mert azokat szabad, az nem náculás), akkor Palkovicsot ne feletjse el megemlíteni. Különben most sem az az igazi köpedelem, hogy kiderül, micsoda képmutató  figura a drága miniszter úr, hanem hogy meg is magyarázzák, hogy a csávó valóban nem publikált, mióta a kormányban dolgozik, de ez rendben van így:

Kutatási tevékenysége (…) azóta csak szakmai tanácsadásra terjedhet ki. Palkovics László nem tartja elfogadhatónak azt az egyébként bevett gyakorlatot, hogy olyan publikációkon tüntesse fel a nevét szerzőként, amelyeknek csak az előkészítésében vagy koordinálásában vett részt.

Fasza, ne tüntesse fel a nevét akkor! Ja, és kurvára ne vegye fel a pénzt a semmiért! Legalább egyszer megpróbálhatnának úgy tenni, mintha gerincet növesztettek volna. Aha. Addig álljak én egy lábon.

Nem baj, mert már a McDonald’s magyarországi éttermei is a Fidesz tulajdonába kerültek. Egészen pontosan Orbán kötélhaverjának (Garancsi) üzlettársa, bizonyos Scheer Sándor kezébe, aki a Market Zrt.-t, Garancsi István milliárdos állami megrendelésekkel kitömött építőipari cégét vezeti. Mert a nemzeti oligarchia (törvényesen!) ellopott közpénzen hízlalása nemzeti kötelesség. Szerintem tök jól csinálják, hiszen ez csak annyit jelent, hogy bármi is történik itt valaha is, mindenhova beették magukat, mint a moly és nem nagyon lehet majd kipuceválni őket a tutiból. Persze az azért benne van a pakliban, hogy azt a sacckábé 2 millió embert, aki évek óta profitál abból, hogy Fidesz háborítatlanul zabál a közpénzvályúból (további 3-4 millió rovására!), egyszercsak nem lesz miből etetni. Ja, az elég nagy kavarodást tud majd okozni.

Olyannyira, hogy még a Standard & Poor’s jelenlegi magyar adósosztályzat felminősítése sem fogja megmenteni a békésen legelészőket attól, hogy szembesüljenek annak a belátható és beláthatatan következményeivel, hogy hosszú kétharmadokon át lubickoltak a Stockholm-szindrómában és az istennek nem akartak kigyógyulni belőle. Na, most károgjatok, nemzetáruló büdöslibsik! És jobb, ha tudjátok, hogy csak azért BBB besorolás (vagyis két fokozattal lejjebb a befektetésre ajánlott szint alsó határától) és nem AAA, mert sorosista az egész világ. De így is stabilan állunk a lábunkon. Vagy izé, állnak a lábunkon. Mi meg nyeljük a poort.

Mármint főleg azok, akik rossz helyre születtek, és most porban fuldokolnak azért, mert Mészáros és Szijj László cégének kamionjai naponta százával vonulnak végig a falun. Történik mindez Vasszentmihályon annak köszönhetően, hogy Lölöék építkeznek. Mert miután Simicska egyik napról a másikra elkezdett nem érteni az effajta munkákhoz, a disznószerelő megtáltosodott, és már ő a nemzet építője is. Most éppen az M8-as autóút Rábafüzestől Körmendig tartó szakaszának megépítése van terítéken, de sajnos a vasszentmihályiakat elfelejtették előre figyelmeztetni a környezeti terhelésre, úgyhogy most meglepetten nyelhetik a port és dagonyázhatnak a sárban. Abba már bele sem érdemes gondolni, hogy készült-e egyáltalán hatástanulmány, hogy van környezetvédelmi engedélyük az elvtársaknak és hogy mi a szar akadályozta meg őket abban, hogy tájékoztassák a lakosságot arról, hogy mi vár rájuk. A független polgármester úr majd mindent megmagyaráz a soros lakossági fórumon. Aztán úgyis ez van.

Nem baj, mert a Fidesz-rajongótábor nyel ugyan, de stabilan áll a lábán. A decemberi-januári csökkenés végre megállt februárban, a túlóratörvény már a múlté. Szerintem semmi nincs, aminek ennél jobban örülni tudnék jelenleg. A Závecz Research friss kutatásából derül ki mindez, amelyet február 3-10. között készítettek, és ha jól sejtem, ebben még benne sincs a miniszterelnökúr 7 pontos családvédelmi royal flush-ének fogadtatása, amelyet hanyag eleganciával dobott rá a nemzeti évértékelő asztalra és földbe tiporta ezzel az amúgy is haldokló ellenzéket. Miután a pókerben állítólag a figyelem, memória és a blöff egyidejű meglétére van szükség a sikerhez, úgy tűnik, a blöffölésben nincs is hiány, egyre karcsúsodik azoknak a köre, akik a beblöffölt tízmilliós hiteleket röhögve igénybe tudják majd venni. Elkanyarodtam. Szóval az van, hogy demokratikusan megválasztott kétharmadék tábora 32 százalékon figyel a teljes népességen belül, ez bő két és félmilliós bázist jelent (mindeközben a Jobbik tábora olyan 800 ezerre tehető). Nem tudom én már követni ezeket a felméréseket, de az biztos, hogy az irány jó.

Csak azt nem értem, hogy ha ennyire stabil a minden is, az állampárt népszerűsége szárnyal, mint a turul, akkor mi a túróért kell napok óta a Frans Timmermans nevű patás ördöggel riogatni az egysejtűnek nézett híveket. Az összes házi agysebész műhely, az összes sufniszakértő, az összes fideszes felolvasógép ezen hörög. Hogy idézem most például Dömötör Csaba nevezetű Rogán-alattvalót: kíváncsi, hogy az Európai Bizottság bevándorláspárti alelnöke hogyan viszonyul ahhoz az MSZP-hez, amely az antiszemita Jobbikkal (!) készül együttműködni. Nem tudom, hányan látták Soros emberét tegnap este Krug Emíliával beszélgetni az ATV műsorában, szerintem mindenképpen érdemes rászánni 20 percet, és levonni a tanulságokat belőle. Sok egyéb mellett erre is választ kapnak belőle (bár az óbégatás abbahagyásához aligha lesz elegendő) az álszent kormánypárt neves képviselői, én most nem kommentálom az interjút, bár sok mindent gondolok róla.

De abban azért mégiscsak van valami ordenáréság már megint, hogy a pöcegödör stílusban antiszemitázó megmondóemberekkel körbebástyázott propaganda milyen álságos módon antiszemitáz mindenki mást. Jakab Péter Echo TV-s Jákobozása, majd a túltolt műsor után a szennykanális kényszerbocsánatkérése valami olyan szinten gyomorforgató, aminél csak a fideszes hívek felháborodása groteszkebb. Akik tudniillik meg vannak sértődve, amiért a falmelléki lábszagú poénkodást előadó művészeket nem hívják többé jópofáskodni a párttévébe, pedig milyen viccesek voltak, és milyen jól megmondták a magukét. A képzavar akkora, hogy egyes kommentelők már egyenesen leballiberálisozták az Echo TV-t.  Csodálatos.

Akkor pattanok is, köszönöm a megtisztelőt, később később lesz, de jövünk vissza!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!