Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Novák főparancsnok: Magyarország békéjének és biztonságának záloga a Magyar Honvédség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Milyen jó, hogy Áder Jánossal ellentétben a fideszes és orbánviktoros fülbevalóitól megszabadult vadonatúj államelnöknek van aktív, működő, naponta többször frissülő Facebook-oldala, és sok más volt párttársához, illetve jelenlegi elvtársához hasonlóan imád is celebkedni és magát mutogatni. Innen tudjuk, hogy Áder Jánossal ellentétben nem valahol a végeken horgászik, hanem az udvartartásával (köztük fideszes politikusok) Erdélyben turnézik, tárgyal, mosolyog, kocog, templomot avat, templomban beszédet mond, kezet fog, népfürdőt vesz és reprezentál.

Igaz, azzal például elfelejtett eldicsekedni a közösségi oldalán, hogy az erdélyi parádézása során posztolt egyik Facebook-bejegyzésével sikerült a román kormány nem éppen megtisztelő felháborodását magára rántania. Tudniillik Novák Katalin friss és üde elnökasszony nem hivatalos látogatáson vesz részt Romániában, ahol állami szinten senki nem fogadta, csak a Fidesz-szövetséges erdélyi magyar érdekképviselet szintjét célozta meg. Önmagában is sokat elmond a magyar-román államközi viszonyok pillanatnyi állásáról – amely magyar részről Novák pártja és kormánya 12 éve tartó árokásó politikáját dicséri -, hogy hiába él a legnagyobb lélekszámú magyar kisebbség Romániában, utoljára Göncz Árpád köztársasági elnök tett hivatalos látogatást a szomszédos országban.

Lennének ezzel kapcsolatban további megjegyzéseim, de nagyon elkanyarodtam. Valójában annyit akartam írni, hogy milyen jó, hogy Áderrel ellentétben Novák Katalin rendkívül aktív a közösségi médiában, így legalább naponta többször országos érdeklődésre igényt tartó közszolgálati hírek születhetnek arról, hogy ég a keze alatt a munka. Hogy például az államfőnek ma arra is jutott ideje, hogy emlékeztessen minket, közönséges halandókat, hogy ez a magyar honvédelem napja, a Magyar Honvédség gyökerei pedig egészen 1848-49-ig nyúlnak vissza.

Ez igaz, én csak abban bízom, hogy azt azért nem gondolta ő sem komolyan – pláne, hogy nem csupán államfői, de főparancsnoki minőségében szólalt meg -, hogy Magyarország békéjének és biztonságának záloga a Magyar Honvédség. Különösen hogy a szomszédban dúló háborúról jutott eszébe ez a szép gondolat. Az tény, hogy Putyin elvtárs belefingott a nulláslisztbe, és Európának emiatt fegyverkeznie kell, és fegyverkezik is, de azért az nagyon távol esik a valóságtól, hogy a honvédség önmagában bárminek a záloga lehetne, ha netán a fegyveres konfliktus átterjedne az Európai Unió területére. És ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy a honvédsereg 1849-ben mit foglalt vissza kitől ezen a napon.

Egyébiránt mélyen megértem, hogy propagandista üzemmódban működő pártkatonából nem könnyű független államfővé válni, de előbb-utóbb fog ez menni. Úgy tíz év múlva már egészen biztosan. 

Novák Katalin köztársasági elnök szerint szükség van erős, stabil, ütőképes haderőre, amely képes garantálni Magyarország függetlenségét, területi épségét és határainak katonai védelmét.

Az államfő a Facebook-oldalán szombaton emlékeztetett arra, hogy ez a magyar honvédelem napja. A Görgey Artúr tábornok vezette honvédsereg 1849-ben ezen a napon foglalta vissza Buda várát az osztrák csapatoktól.

„Most, amikor háború dúl Magyarország szomszédságában, még inkább érezzük: szükségünk van az erős, stabil, ütőképes haderőre, amely képes garantálni Magyarország függetlenségét, területi épségét és határainak katonai védelmét” – fogalmazott Novák Katalin.

Magyarország békéjének és biztonságának záloga az a Magyar Honvédség, amelynek gyökerei egészen 1848-49-ig nyúlnak vissza – tette hozzá.

A köztársasági elnök köszöntött minden magyar katonát és honvédelmi alkalmazottat, „itthon és külszolgálatban egyaránt”.

„Államfőként és főparancsnokként is számítok elhivatott munkájukra” – írta Novák Katalin. (via MTI)

Címlapkép: Novák Katalin köztársasági elnök a díszegység előtt, amely felvonta Magyarország lobogóját az államfő május 14-i beiktatási díszceremóniáján (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!