Február 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nők

Muszáj valamit mutatnom. Az egyik sajnos – épp a fontosabbik – nincs képpel, csak hang, de az élmény így is elementáris.

Beethoven Waldstein szonáta. A nagy zongorista, az egyik legnagyobb, autentikusnak tartott Beethoven-játékos Claudio Arrau volt, a chilei világsztár, bennem inkább egy osztályvezető-helyettes benyomását kelti, akitől mindenki fél a könyvelésen, de mint tudjuk, ettől még lehet valaki jelentős zongoraművész, Arrau az is volt. Nézzék meg az ő előadásában a Waldsteint, remek.

Aztán most – igaz, kép nélkül – jöjjön Martha Argerich. Nő, mint az a nevéből is látszik. A nőség maga, amint az a nevéből már nem látszik, ma is az, elmúlt 72 éves, fiatalon gyönyörű volt, 72 évesen is az – annál sokkal inkább, amennyire egy 72 évestől az elvárható volna.

Nem mondok semmit, úgy is hallják. Ne csak a sokszoros gyorsaságú tempóra figyeljenek, inkább arra, mit mond Argerich ezzel a darabbal. A Waldstein az élet, a természet, a nyüzsgés, a kibontakozás.

Csak azt akarom figyelmükbe ajánlani, mennyivel színesebb, érdekesebb és elevenebb mindez egy nő számára.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS