December 1,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nincs itt semmiféle válság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,089,995 forint, még hiányzik 1,910,005 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt merészeli kérdezni Hadházy Ákos (Orbán szerint szőrét hullató, rossz vidéki róka, Varga pénzügyminiszter szerint az a zavart képviselő), hogy ugyanbiza milyen válság van itt, ahol az említett miniszter – akiből nemrég élő egyenes adásban, nagy nyilvánosság előtt csinált hülyét a saját frakciója Kocsis Máté hangján keresztül – két kézzel szórja a pénzt veszedelmes baromságokra, miközben éppen recsegve hullik darabjaira Európa gazdasági zászlóshajója.

Nem elsősorban arra gondolt a független képviselő, hogy konkrétan a közoktatástól (nemzetipopulistafideszül: köznevelés) vonnak el pénzt, hogy jusson Rogánnak propagandára, hogy adott esetben értelmes beruházásokat állítanak le, hogy az egyébként is leamortizált, rohadó közösségi közlekedés ne hulljon porba teljesen, hanem az ezekhez a pánikszerű intézkedéseket megtestesítő 40 milliárdos költségvetési átcsoportosításhoz képest egy igazán szaros kis tételre, ami viszont annál sokatmondóbb.

270 millió forint. Még ennyivel dobta meg Hadházy Facebook-posztja szerint a karcagi származású közepes képességű könyvelő azt a bizonyos Sámándob-projektet, amely szörnyszülöttet az építész szakma megrökönyödése által kísérve a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonja címszó alatt dobtak össze az elvtársak. Amit aztán hazahurcoltak, hogy majd jól újjáépítik Varga városában. A kétoldali erőlködésből az lett, hogy a faanyagot haza sem hozták, a vasváz pedig évekig rozsdásodott egy gyártelep udvarán. Így történhetett – mutat rá Hadházy -, hogy 2,6 milliárdért vállalták volna először a munkát, aztán lett 3,7 milliárd, most pedig nettó 4 milliárd forintnál tart az elhelyezés költsége.

Hagyjuk a demagógiát, hogy uniós támogatások nélkül képtelen a kormány megemelni a pedagógusbéreket, hogy iskolaépítések állnak le, hogy Bécsbe nem lehet vonattal eljutni, vagy hogy a világon párját ritkító brutális, kétszámjegyű infláció mellett van nyugdíjas, akinek konkrétan 1240 forintot jelent az Orbán kegyes ajándékként propagált nyugdíjkorrekciója? Ki a fenét érdekel mindez? Senkit. Csak azért is megépítik a Sámándobot Karcagon? Mi az hogy! És nemhogy megépítik, de örülnek is neki, mint Varga Mihály, hogy 8, azaz nyolc év után már majdnem kész a csoda. Talán nem tetszik, hogy a háború és a brüsszeli szankciók ellenére is épül-szépül Orbán és Varga országa? Milyen jövő, milyen versenyképesség, milyen európai életszínvonal? Sámándobra 4 milliárd. Hát sok az? Nem sok. A dupláját is megérné.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!