Augusztus 5,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nincs egyetlen bátor, gerinces ember se közöttük, aki kimerészkedne a függöny elé

Felszabadult, korlátozásoktól mentes jóreggelt kívánok minden hűséges olvasónknak! Aki úgy érzi, nem tartozik ebbe a csoportba, az semmiképpen ne vegye magára, ne sértődjön meg, nem akartam meggyanúsítani semmivel.

Amellett, hogy kurvahétfő van megint, ráfordultunk nagy erőkkel, forgalommal szemben, hajtűkanyarban előzve az időkorlát nélküli teljhatalom miniszterelnökileg belengetett visszaszolgáltatásának utolsó száz méterére. Ami az én véleményem és szerintem az ország egy részének közös tapasztalatai szerint annyit jelent, hogy jó lesz becsatolni az öveket és felkötni a gatyánkat. Meg az állunkat is. Amit nem a gravitáció miatt fog kelleni kiskanállal felkapargatni a nemzeti lealjasodás parkettájáról.

Az igaz, hogy nagyjából mindent sikerült elpusztítani abból, ami esetleg hasonlított valamiféle satnya, elnyomórendszerváltás utáni demokráciához, azért a hibrid féldiktatúrát rezsimet fenn kell tartani lehetőleg az egyélőisten élete végéig. Minél hangosabban kéri ki magának a NER toporzékolási csatársora, hogy tőlük bocsánatot kell kérni, mert ugyehogy nem is igaz, hogy Orbán sose adja már vissza az időkorlát nélküli, rendkívüli különhatalmát (amíg meg nem történik, azért ne nagyon vegyen rá mérget senki, Gulyás Gergely szerint május 26-án nyújtják be a különleges jogrend megszüntetéséről szóló javaslatot), annál kevésbé érdemes elhinni, hogy akkor aztán majd visszatér a fenenagy demokrácia. Nem fog visszatérni. Egyrészt nyilván azért, mert ahhoz az elmúlt tíz évet nagyjából ki kellene radírozni az életünkből és a jelenkori történelemből egyaránt. Másrészt azért sem, mert minden járványhelyzettel köszőnőviszonyban nem lévő, sunyi salátatörvénybe csomagolt disznóság, amit eddig átnyomott és ezután átnyomi tervez a 133+4 legbátrabb magyarral fémjelzett parlamenti emésztőrendszeren, az egyre kevesebb demokrácia irányába mutat.

Ehhez elég a legutóbbi ordas ötletükre gondolni, amely már a parlamentjük előtt hever törvényjavaslat formájában. Nehéz elhinni, hogy miközben a fél világ szemére hányják, hogy egy világjárvány közepén jogállami kérdések feszegetésére is van idejük (bezzeg ők, a hősök életeket mentenek), az elvtársaknak időt, energiát nem kímélve sikerült kitalálni, hogy augusztus 20-a ürügyén hogyan csorbítsák tovább az amúgy is folyamatosan szívatott fővárosi önkormányzat nyomokban meglévő jogait. Hát így: ingyenesen kell átengednie meghatározott közterületeket (például a fővárosi világörökségi területek, a Margit-sziget, az Árpád, a Petőfi és a Rákóczi híd, stb.) az augusztus 20-i ünnep államifideszes szervezőjének augusztus 15. és 25. között. Az ingyenes területhasználat törvénybe foglalása mellett az egyéb hasznosítást is államifideszes engedélyéhez kötnék a nyárnak ebben a közterület hasznosítása szempontjából meghatározó időszakában. Mindent fidesztálib kontroll alá vonni, minden bevételt elszívni, a kiheverhetetlen választási vereségért véres bosszút állni, az érintettek feje fölött, önkényes döntéseket hozni, a választók demokratikus akaratát szájba rúgni, ütni-vágni az ellenséget. Ezt tudják, ezt nyomják. Keresztényi-nemzeti alapon. Az már csak hab a tortán, hogy egy gazdasági recesszió közepén Európa legnagyobb fény- és tűzijátékának megrendezésére készülnek idén Budapesten. Van az a rothadt cinizmus, amit úgy is nehéz elhinni, hogy itt és most történik.

Az, hogy még a saját bevallásuk szerint is letaglózóak lesznek az áprilisi gazdasági adatok, nem akadálya az indokolatlan kormányzati rongyrázásnak, pénzégetésnek. Megmondta a félisten, hogy júniusban kilövünk, mint a kurvaélet, akkor miért ne lehetne augusztusban Európát megszégyeníteni egy jó kis nemzeti tűzijátékkal, amilyet csak mi tudunk. Addig viszont második szakaszába lépett a járvány elleni védekezés. Ezt onnan lehet tudni, hogy a kövek alól előkerültek a Földi László-féle közmédiás szakértők és hivatásos pánikkeltők, valamint hirtelen megjelentek a migránsok a szerb-magyar határon. Megvárták szépen, fegyelmezetten, hogy elmúljon a járvány első szakasza, amikor tényleg minden a koronás féregről szólt, aztán most újra itt vannak, és alámuzsikálnak a neoprimitív Orbán-propagandának.

Kiszámítható és ócska, de Habony képességei pont annyira korlátozottak, mint a kisebb és nagyobb hazugságokból és valósághajlításból építkező, megújulásra képtelen gyűlöltkormányzásnak. Az önkényuralom visszatér az egyedüli tempóhoz, amit ismer, ami testhezálló számára, és ami működik. Visszatér azokhoz a mérgező, pusztító és szellemi nyomorba döntő témákhoz, amelyeknek teregetését áthúzta a koronavírus. A kitalált, távoli ellenségek gyepálása mellett visszaszivárognak a fideszes propaganda napirendjére az Orbán által januárban kijelölt, valóságos és közeli ellenségek: a romák, a bírók, az elítéltek, a Soros-ügyvédek, Soros-civilek. Muszáj lesz, hiszen ha mégsem lő ki az űrbe a magyar gazdaság, ha nem lesz annyi munkahely, amennyit a vírus elpusztított, ha a közmunka és a katonaság mégsem nyújt mindenki számára megnyugvást, akinek a járvány kihúzta a lába alól a talajt, akkor bizony kelleni fog minden elterelő hadművelet.

És akkor a végére, bár tegnap már egyszer elgurultak a gyógyszereim. Nyilvánosságra került egy sokadik tragédia, ami a kórházi ágyak statáriális, agyatlan, semmilyen szakmai megfontolással nem indokolható kiürítéséről szóló, Kásler-féle kormányzati döntést kíséri. A Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea által posztolt történet halálos áldozata egy óbudai férfi, aki az otthonában halt meg, miután a betervezett műtéte előtt egy nappal elhajtották a kórházból. Ne szépítsük, az özvegye sem szépítette: úgy halt meg, hogy konkrétan a széklete kijött a száján. Akkor most még egyszer, sokadszor tisztázzuk ezt a felfoghatatlan gyalázatot. Ha a brutális kórházkiürítés, ha a műtétek elhalasztása mondjuk 10 ezer, 50 ezer, negyedmillió, félmillió ember életét menti meg, akkor kussolhatnánk, mert persze, hogy van járulékos áldozat, ez elkerülhetetlen. De kurvára nem erről van szó, soha ebben a járványban egyetlen pillanatra nem volt szó erről. Úgy értünk fel a kibaszott csúcsra, hogy gyakorlatilag üresen, kihasználatlanul állt a kiürített kórházi ágyak elsöprő többsége.

És senki nem áll ki, nincs egyetlen bátor, gerinces emberszabású közöttük, aki kimerészkedne a függöny elé, belenézne mimagyarok szemébe és azt mondaná, hogy elbasztuk, rossz döntés volt kisöpörni a kórházakat, agyatlanul, izomból, katonásdiból, csakazértis, franc tudja miért. Ehhez képest már most azzal riogatnak, hogy jön a második hullám, és ha nem viselkedünk jól, akkor mint a hülyerosszgyerekek, mehetünk vissza a sarokba. Ahelyett, hogy legalább most arról beszélnének, hogy elkezdik fejleszteni a kórházakat, hogy hatalmas ajándéknak álcázott megalázó láda almák, és csicsamicsás angyalkák helyett vonzóvá teszik az ápoló szakmát, megfelelő, emberhez méltó bérrel, jutatassal, szolgálati lakással, továbbképzéssel és egyebekkel. De nem. Ehelyett árad a genny minden irányból, és a 13. havi nyugdíjról és társairól szóló pofátlan alamizsnaosztogatás mézesmadzagját húzogatják a társadalom orra előtt. Ehelyett hajlott gerincű szervilis barmok gyártják hűvös halmokba a propagandacikkeket arról, hogy Szabó Tímea, a demagógia nagyasszonya egy gyászoló özvegyet használ politikai céljaira. Van ordenáré cseléd, akinek ez is belefér, aki ezt is képes leírni. Ezt nyomták tíz éven keresztül békeidőben, két stadionépítés és három csilliárdos Mészáros-Tiborcz közbeszerzés szőnyeg alá söprése között. Tíz éven keresztül demagógnak tituláltak minden olyan bírálatot, ami az egészségügy penetráns állapotáról szólt, álhíreztek a legmagasabb szinteken, teli pofával röhögő propagandisták gúnyoltak ki mindenkit, aki szóba hozta, hogy az egészségügy és az oktatás kivéreztetése a nemzeti bullshit és a migránsozás oltárán, nincs rendben. És ahelyett, hogy most kussolnának, ha már az emberek szemébe nézni nem mernek, megint mentegetik a menthetetlent és védhetetlent.

Hát jó. Ha így is jó, ha ezt is lehet, ha ez sem gáz, akkor jó. Legyen így. Mindenestre itthagyok egy fontos olvasmányt. Nem tartalmaz világrengető újdonságokat, mégis súlyos leírva látni a nyilvánvalót egy tekintélyes szakembertől. Aki nem politikus és nem akar Orbán székébe ülni. Egy tudásellenes kormányzat szükségszerűen olyan rendszert épít, amelynek lényege az embertelenség. Minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!