November 30,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nesze neked, kaviárbaloldal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,947,854 forint, még hiányzik 52,146 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem én állítom, a DK állítja a miniszterelnöki főtanácsadó reprezentációs számláinak áttekintése után, hogy Hegedűs Zsuzsa sok mindent vásárolt reprezentációs alapon, többek között drága italokat is. Azon kicsit elcsodálkoztam, hogy az MTI egyáltalán lehozta az ellenzéki alakulat pártigazgatójának mai online sajtótájékoztatójáról szóló hírt, amely sajtótájékoztatón Sebián-Petrovszki László arról beszélt: a számlák alapján a főtanácsadó az egyik alkalommal egyetlen üveg borért 35 ezer 990 forintot fizetett az adófizetők pénzéből.

Mint ismert, a DK által indított per a Kúriáig jutott, amely október elején döntött úgy, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodának ki kell adnia, Hegedűs Zsuzsa hátrányos helyzetűekkel foglalkozó miniszterelnöki megbízott mire költi a havi nettó 920 ezer forintos tiszteletdíján felül neki juttatott havi átlag 136 ezer forintos reprezentációs összeget.

Szerintem ebben nem az a hírérték, hogy a miniszterelnöki főtanácsadó 36 ezer forintos bort iszik a hátrányos helyzetűek nagyobb dicsőségére (de, ez a legvisszataszítóbb ebben), hanem hogy erről a szétszórt csilliárdok tengerében igazán bagatellnek számító tételről szóló információt (is) ki kell perelni egy állítólag virágzó demokratikus jogállamban. Egy másik olvasata a történetnek az lehet, hogy bár sokan mindig is tudtuk, legfeljebb nem sejtettük, hogy a kormánypárt által vitt politikához igen erős gyomor kell, ehhez képest most kiderül, hogy még azoknak is inni kell ehhez, akik csinálják ezt a politikát? Nesze neked, kaviárbaloldal.

A Demokratikus Koalíció (DK) kiperelte a kormánytól Hegedűs Zsuzsa reprezentációs költéseinek számláit, amikből kiderül, hogy a miniszterelnöki főtanácsadó többek között drága italokat is vásárolt – mondta a DK pártigazgatója pénteki, online sajtótájékoztatóján.

Sebián-Petrovszki László arról beszélt, hogy a számlák alapján a főtanácsadó az egyik alkalommal egyetlen üveg borért 35 ezer 990 forintot fizetett “az adófizetők pénzéből”. Emellett négy alkalommal vásárolt francia “luxuspezsgőt”, palackonként 14 ezer 990 forintért – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus azt mondta, ha ezt összeadják, akkor Hegedűs Zsuzsának majdnem százezer forintra “rúg az italszámlája”.

Százezer forintból ma többtagú, gyermeket nevelő családok próbálnak kijönni havonta, ez az összeg három és félszerese a minimálnyugdíjnak és nyolcszorosa a családi pótléknak – jegyezte meg. Szavai szerint ebből a pénzből több mint 360 kiló kenyeret, 57 kiló virslit vagy 775 darab Túró Rudit lehetne venni, de ezeket a tételeket sok család már nem engedheti meg magának huszadika környékén. (MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!