Január 24,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nemzeti Választási Rohadjonmegmindenki

Jó reggelt! Máris vége van a hétnek. Mindjárt. Jövő héten sem lesz jobb, de megnyugtatásul közlöm, hogy az önkormányzati választások után sem. Ez már csak romlani fog mindaddig, ameddig vége nem lesz az egész francfenének. Úgy fest, most kiszivárogtatási szezon van. Tegnap éppen fideszes hanganyag került nyilvánosságra, melyben arról beszél egy fideszes, hogy aki nem része a NER-nek, az ellenség. Nem, mintha ebben bármi újdonság lenne, eddig is tudtuk, hogy ez a helyzet, de jó ezt hallani is.

A Magyaridők Nemzeten most jelent meg egy elemzés arról, hogy miért olyan szar a forint árfolyama. Boros Imre írta, ami helyből gyanakvásra adhat okot, de amilyen hülye vagyok, elolvastam. Nagyon hosszan azt magyarázza Boros, hogy azért pocsék a forint árfolyama, mert az olajár befolyásolja és megtámadta a külföldi ellenség. Is. A románokat és a cseheket nem támadták meg, de minket igen, mert itt dúl az illiberális demokrácia, azt Brüsszel nem veszi jó néven. Jólvan akkor.

Ugyanitt – mármint a Magyaridők Nemzeten – jólértesülték beszámolnak a Pikó-ügy részleteiről. Mármint a saját értelmezésükben. Állítólag a hvg.hu igyekezett információhoz jutni a nyomozás állásáról, de a rendőrség nekik nem válaszolt. Még szerencse, hogy legalább a propagandaportálokkal szóba áll a helyi választási iroda.

Annak ellenére, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) vizsgálata még nem ért véget, a rendőrség váratlanul megszüntette a nyomozást a Pikó András, Józsefváros ellenzéki polgármester-jelöltjének kampánycsapata által több jel szerint elkövetett választási szabályszegés, tiltott adatbázisépítés ügyében – derült ki, amikor a Magyar Nemzet a két eljárás fejleményeiről érdeklődött a VIII. kerületi választási irodánál. Jelezték, a határozat nem jogerős, az iroda beadványában kérvényezik a rendőrségi vizsgálat folytatásának elrendelését, mivel megítélésük szerint a hatóság számos körülményt nem vizsgált kellő körültekintéssel, vagy figyelmen kívül hagyott.

Tehát a rendőrség alighanem az ellenzék (Gyurcsány) kezében van, mert nem találtak bizonyítékot. Én mondjuk már azt sem értem, hogy egy propagandalap cikke alapján ki és miért rendelt el házkutatást, de nem is nekem kell érteni. Péterfalvi Attila biztosan érti, már ha még ő a NAIH elnöke. Tegnap még ő volt. Az a fontos, hogy a kerületi választási iroda nem elégedett az eredménnyel, ezért kérik szépen a folytatást. A baráti sajtó pedig beszámol erről. Így tökéletes.

Ajánlanám a Magyaridők Nemzet becses figyelmébe, ebből is remek kis cikket lehetne kanyarítani:

Azt hiszem, ha van példaértékű újságírás, akkor az az Origónál van. Mutatom:

Mi itt a mondandó? Hogy egy martinique-i férfi késelt. Mi maradt ki a cikkből? Hogy Martinique Franciaországhoz tartozik, a késelő maga is rendőr volt, 20 éve dolgozott a rendőrségnél. Ez a Reuters és minden egyéb hírügynökség anyagában benne van, csak az Origo felejtette el a cikk elején megemlíteni. Valahol, a több reklámmal szabdalt cikk vége felé került be az anyagba. Mi fog ebből a cikkből lejönni a nagyonokos fideszes olvasóknak, akik a címet és az első öt sort olvassák el? Megint gyilkolt egy migráns. Ügyes.

Mindeközben Mága Zoltán jótékonysági koncertjén kampányolnak fideszék. Én nem tudom, meddig lehet még elmenni. Nekem úgy tűnik, már többször elértünk a falig, de ezek szerint mégsem.

A fideszes Simonka György ügyében zajló nyomozás és büntetőper már nem csak Simonka családtagjait, hanem más fideszes politikusokat és azok családjait is érinti. Remélem, tovább is bontogatja a hálót a bíróság, mert nem kellene megállni Szájer József volt kabinetfőnökénél. Van az még tovább is szerintem.

Jó ébredezést, hamarosan jövünk és beszólunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.