December 5,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nemzeti mesegyűjtemény péntek reggel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 621,676 forint, még hiányzik 2,378,324 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Péntek van, hátha valaki nem tud róla. Vagy tud, de tesz rá. Frissen, fürgén felkapom a fonalat ott, ahol Bálint kolléga eldobta tegnap este. Menczer Tamás államtitkár fontosnak érezte tegnap leugatni a

 

Na, ehhez képest ajánlom Menczer Tamás figyelmébe a Magyar Közlöny 2020. évi 206. számát, amiben ez olvasható:

Magyarul: de igen, 2,5 milliárd forintjába kerül a magyar adófizetőknek a beruházás. Ami önmagában nem baj kivételesen, ez legalább egy hasznos projekt, szemben a templomtorony-fényesítésekkel és a stadionépítésekkel. Csak azt akarom mondani, hogy ennyire lelkesen nem kellene hazugozni senkit egy olyan államtitkárnak, aki a.) nincs képben az üggyel kapcsolatban, b.) nem tud olvasni.

Haladjunk tovább a nemzeti mesegyűjteményben. Orbán Viktor szónokolt egyet a komáromi Duna-híd átadásán. Ilyeneket:

 Európa ma Közép-Európában épül, a magyarok, a szlovákok, a csehek és a lengyelek építik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, az új komáromi Duna-híd (Monostori híd) átadásán. Kijelentette: a járványtól függetlenül az országoknak működniük kell.

 Kiemelte: a hídépítés egyben a jövő építése is, és a járványtól függetlenül az országoknak működniük kell. Ez a mostani átadás is bizonyítja, hogy a Duna nem elválasztja, hanem összeköti a magyar és a szlovák nemzetet – hangoztatta.
    Megjegyezte: a második Duna-hidat adhatja most át, korábban Esztergomban adott át hidat.
Orbán Viktor hangsúlyozta: a történelem arra tanított, hogy egymással szemben nem, csak egymással szövetségben lehetünk sikeresek.
    Azt mondta: mindkét ország fontos helyen fekszik. Ha ezt a térséget Németország és Oroszország között “mi magunk nem szervezzük meg”, idegenek fogják megszervezni – jelentette ki. Hozzátette: ugyanakkor ezt a térséget önmagában egyik ország sem képes megszervezni, ehhez legalább négy ország kell: Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország.

A kormányfő arról is beszélt, hogy a most átadott híd azért is különleges, mert két állam osztatlan közös tulajdona, és jó, hogy ma teljesen természetes, hogy meg tudnak közösen építeni egy hidat bizalmi alapon úgy, hogy az mindkettőjük közös tulajdona.
    Közölte: a magyar-szlovák gazdasági együttműködés soha nem látott jó formát mutat, Szlovákia a harmadik legfontosabb külkereskedelmi partnere Magyarországnak, és 840 szlovák vállalat működik Magyarországon, ezek több mint 4 ezer embernek adnak munkát. (MTI)

No. Egyrészt eddig is volt híd Komáromnál, azt nem Orbán Viktor találta fel. Régi és elég zsúfolt volt, de volt és most is van, a két város és a két ország eddig sem volt széjjelszakajtva. Az új híd nem a V4-ek, de még csak nem is Szlovákia és Magyarország falrengető közös teljesítménye, ugyanis uniós forrásból épült, az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz program keretében. Tehát rohadtul nem bizalmi alapon építették, hanem az osztatlan közös tulajdon volt a feltétele az uniós 117 milliónyi (több mint 42 milliárd forint) forrásnak. Ez persze még nem gátolja meg a magyar miniszterelnököt abban, hogy ott döngesse a mellkasát a híd közepén, csak engem fogott el a szekunder szégyenérzet hirtelenjében. Ha már őt nem, engem legalább.

Ha már a hazudozásról szól ez a szerencsétlen reggeli szóömlés, itt egy gyöngyszem:

Emmi: sem a Korányi, sem a Szent László kórházban nem telt be a lélegeztető-kapacitás

Cáfolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön azt a sajtóhírt, miszerint betelt a lélegeztető-kapacitás a Korányi és a Szent László kórházban.

 “Ahogyan a magyar egészségügyben, úgy ebben a két intézményben is minden személyi és tárgyi feltétel adott a betegek folyamatos ellátásához” – írta a minisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményben. (MTI)

Nohát. Bálint kolléga az imént hívta fel a figyelmemet arra (mert ez neki az agyrágóbogara), hogy nem cáfolt az Emmi semmit, hanem szokás szerint letagadta. A kórházak – azóta már nem kettő, hanem három – nem lélegeztető gépekből fogytak ki sajtóhírek szerint sem, hanem szakemberekből. A Szent János Kórház válaszolt is az Index megkeresésére, azt nyilatkozták, valóban kértek szakembereket – ahogy információk szerint a Szent László és a Korányi is, ők még korábban -, az Index cikke ezzel zárul:

A kormányhivatal továbbította az Országos Korányi Pulmonológia Intézet és a Szent János Kórház kérését is valamennyi budapesti kórháznak.

Valószínűnek tartom, hogy aki válaszolt az Index kérdésére a János kórház részéről, az meg fogja ütni a bokáját. A virágzó demokráciákban (mármint az Orbán-félékben) ez így szokott lenni.
Elkezdődött a szokásos pénteki miniszterelnöki igehirdetés a Kossuth rádióban. Orbán Viktor azt mondta, hogy:
A baloldali sajtóban elterjedt, hogy a Korányi kórházban nincs elegendő lélegeztetőgép, de a helyszínen meggyőződtem arról, hogy ez nem igaz.
Ez aztán a valami! Megírta az ellenség, odarohant személyesen megnézni. És nem igaz! Kár, hogy nem számolta meg, hány orvos és szakápoló van. Ugyanis a Korányi és a másik két kórház nem lélegeztetőgépeket kért, hanem szakembereket. Mert azokból fogytak ki. Valaki igazán elárulhatta volna Orbánnak, hogy rossz irányba néz. Mi majd igyekszünk ma is arra figyelni, ami a valóság. Addig is kellemes ébredezést mindenkinek! Hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!