November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Németh Zsolt: A baloldali kormányzás 2010-es leváltásával Magyarország egyenlőbb ország lett

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Németh Zsolt fideszes országgyűlési képviselő szerint a kereszténydemokrata kormányzás eredményeként Magyarország egy egyenlőbb ország lett. Foglalkoznak a romák felzárkóztatásával és a szegénység felszámolásával. Ez persze papíron lehet, hogy igaz is, meg lehet szép beszédeket mondani róla, de hogy a valóságban semmi ehhez hasonló nem történt, az biztos.

Farkas Flóriánnak köszönhetően eltűnt nem kevés közpénz, amivel a cigányságon kellett volna segíteni, eljárás mégsem indult vele szemben. De ennek ellenére sikerekről számol be a kormány, miközben a cigányság helyzete az elmúlt 10 évben cseppet sem változott. Akkor mégis miről beszélünk?

A baloldali kormányzás 2010-es leváltásával Magyarország egyenlőbb ország lett, a kereszténydemokrata kormányzás a korábbi időszaknál érezhetően jobban gondoskodik a hátrányos helyzetűekről – mondta Németh Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének tagja, a magyar delegáció vezetője egy a romák integrációjával foglalkozó konferencia megnyitóján, szerdán Budapesten.

A Születéstől a szakmáig – a felzárkózási és roma integrációs stratégiák első tíz éve című, háromnapos nemzetközi szakpolitikai fórumon a politikus emlékeztetett: Magyarország májusban vette át az Európa Tanács miniszteri bizottságának hat hónapos soros elnökségét, ami óriási lehetőség a magyar érdekek érvényesítésében, különösen a prioritásként kezelt nemzeti és etnikai kisebbségi jogok, így a roma kisebbségi jogok területén is. Felidézte: 2011-ben fogadták el a köznyelvben romastratégiaként ismert magyar nemzeti társadalmi felzárkózási stratégiát, amit Magyarország legátfogóbb, a szegénység elleni küzdelmet és a roma közösség felzárkózását szolgáló stratégiájának nevezett, amely megerősíti a kormányzatnak a szegénység felszámolása és a romák felzárkózása iránti elkötelezettségét. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!