December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Németh Szilárd ment és megoldotta

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem lehet meghatottság nélkül a magyar rezsiharc zászlóvivőjére nézni, aki egy laza mozdulattal – FÉL NAP ALATT – megoldotta a nagytarcsai Petőfi-lakótelepen élők gondját. A fél nap ugyan elhúzódott egy picit, mert egy hónapja áll a bál ebben az ügyben. Az alapvető probléma az, hogy egyetlen szolgáltatóval sem tudott megegyezni az önkormányzat, mert a lakótelep sajátos jogállása ezt nem teszi lehetővé. Aki gondolja, itt tudja elolvasni az előzményeket.

De mindenki nagy szerencséjére jött Németh Szilárd, és csodát tett. Talált egy kazánt. Vagy kettőt. Hogy ebből mi módon lesz fűtés és melegvíz a lakásokban, azt én nem pontosan értem, de nem is vagyok szakember. Politikus sem vagyok, de azt nagyon pontosan értem, hogy a rezsibiztos kőkemény pártpropagandát tol, egészen elképesztő módon viselkedik a település önkormányzatának vezetőjével, és igen látványosan helyteleníti, hogy a település lakói nem fideszes polgármestert választottak. Korrekt eljárás, nem mondom.

Ha majd sikerült rájönnöm, hogy az aprítékos kazánból mi módon lesz rezsicsökkentett gáz, egyből fogok szólni. Ha nem abból lesz, azonban az MVM tudott adni árajánlatot a lakótelep szolgáltatására, akkor meg az a kérdés, előtte miért nem adott? Az MTI hír után beillesztettem az önkormányzat augusztus 31-ei közleményét (ami nem pont fél napja volt), ott nyomon lehet követni, pontosan mi történt, és azt is, hogy nem kimondottan fűhöz-fához rohangált a polgármester.

Megoldott a nagytarcsai Petőfi-lakótelep mintegy 400 lakójának biztonságos fűtés- és melegvíz-ellátása – hangsúlyozta Németh Szilárd kormánybiztos kedden, Vécsey Lászlóval, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjével közös sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Németh Szilárd tájékoztatása szerint a 194 lakásból álló volt honvéd lakótelep problémájával augusztus végén kereste meg a honatya, akivel “fél nap alatt” meg tudták oldani a helyzetet.
    A korábbi, “gyakorlatilag megbuktatott” városvezetés után a Nagytarcsát vezető baloldali politikai formációt irányító polgármester az ügyben “a balhét, nem pedig a megoldást kereste” – értékelt a fideszes politikus, aki kijelentette: a rezsicsökkentés minden magyar családnak, háztartásnak jár.
    Németh Szilárd felidézte, hogy a lakótelepet a néhány éve a nagytarcsai önkormányzat kérésére a Magyar Honvédség és Honvédelmi Minisztérium adta át a helyhatóságnak, azzal hogy a fűtést és az melegvíz-szolgáltatást is az önkormányzat biztosítja.     Úgy fogalmazott, hogy az új polgármester, ahelyett, hogy érdemben intézkedett volna a lakótelep ellátásának ügyében, “elszalad fűhöz-fához, összevissza írogatott”, a balliberális médiával rémhíreket terjesztett, “ahogy ez a baloldalon szokás”.     A kormánybiztos, az MVM-nek is köszönetet mondva, a rezsicsökkentés szabályaira térve azt is jelezte, hogy a lakótelepnek – az ottani lakások száma után – 194-szer 1729 köbméter rezsicsökkentett gázmennyiség jár.     Németh Szilárd beszámolt arról is, hogy a helyszínen találtak két olyan 2016-ban beüzemelt, 300 kWh teljesítményű, aprítékos kazánt, amiről a “tulajdonosi jogokat gyakorló polgármester nem tudott”. Csak ez a két – jelenleg nem használt – kazán mínusz 5 fokig képes garantálni az egész lakótelep teljes fűtését és melegvíz-ellátását – fűzte hozzá-     A kormánybiztos utalt arra, hogy a korábbi üzemeltetők szerint egy kéthetes karbantartást követően a kazánok használatra készek. Egyúttal azt javasolta a polgármesternek, hogy vizsgálják meg a kazánok rendszerbe állításának lehetőségét.     Vécsey László közölte: október elsejétől az MVM-nek is köszönhetően a nagytarcsai családok is megkapják az “egyetemes szolgáltatást”, így ők is hozzájuthatnak a havonta 181 ezer forintos havi megtakarítást eredményező támogatást.      Hozzátette: a nagytarcsai családok kettős biztonságban vannak, ugyanis a gázfűzés mellett “a korábbi önkormányzatoknak hála” egy aprítékos kazánrendszer is biztosítja a meleget számukra. Ezzel a lakótelep biztonságos téli fűtés és melegvíz-ellátása megoldott – mutatott rá Vécsey László. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!