Szeptember 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem tolonganak a vendégek az Eucharisztikus Kongresszuson

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,175,810 forint, még hiányzik 1,824,190 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hamarosan 700 külhoni középiskolás érkezik azért, hogy részt vehessen a pápa vasárnapi szentmiséjén. A Rákóczi Szövetség invitálta meg ezeket a fiatalokat, hogy csatlakozzanak Böjte Csaba erdélyi zarándokaihoz. Nem mondom persze, hogy nem lesz ez óriási élmény a fiataloknak – pontosan tudom, hogy sokan valóban látni szeretnék a pápát – de azért ebből szerintem nem kellene ekkora hírt csinálni. Pláne úgy, hogy jól láthatóan az Eucharisztikus Kongresszus eddig nem tűnik túl sikeresnek. Ha a pápa nem jönne, akkor egészen biztosan nem lehetne többszázezer vendégről beszélni.

A Rákóczi Szövetség 700 külhoni középiskolással csatlakozik a pápai Szentmisén Böjte Csaba erdélyi zarándokaihoz – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a szövetség Böjte Csaba ferences szerzetes kérésére 700 középiskolás fiatalt hívott meg Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és a Vajdaságból a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) pápai szentmiséjére. A Rákóczi Szövetség szervezésében érkező fiatalok szeptember 12-én, vasárnap reggel a Kossuth téri Andrássy-szobornál találkoznak a mintegy ezer erdélyi zarándokkal. A fiatalokat Böjte Csaba köszönti, majd innen közösen indulnak a pápai szentmisére.

A szövetség “rendkívüli lehetőségnek tartja, hogy egy ilyen történelmi pillanatban, ezen a meghatározó eseményen Kárpát-medencei magyar fiatalok együtt imádkozhatnak a közös jövőért, egy virágzó, keresztény Európa jövőjéért” – írták.(MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!