Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem Putyin a probléma, hanem az EU. Nyilván

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben a litván parlament éppen népirtásnak minősítette Oroszország Ukrajna ellen indított háborúját, miközben a kétszámjegyű infláció (az árszínvonal-változás egyik legfontosabb mutatószáma) kétpofára zabálja fel a magyar emberek pénzét és hol van még a vége, miközben a kétharmados fideszes parlamentnek a tizedik alaptörvény-fércelésnél nincs jelenleg sürgetőbb problémája, miközben a pártállami média márt eltemette Németországot (értsd: bajban a német kormány, vészforgatókönyvvel készülnek az orosz gáz hirtelen leállására), Szijjártó kibillenthetetlen a Kreml plecsnijének megszolgálásáért tett erőfeszítéseiben.

Ennek alapján úgy tűnik, Ursula von der Leyen tök fölöslegesen vacsorázott együtt Orbán Viktorral tegnap Budapesten, nyugodtan megvacsorázhatott volna Brüsszelben is, mert a magyar kormány onnan folytatja, ahol a hétfői zabálás előtt abba sem hagyta. A külügyminiszternek ma Brüsszelben volt jelenése a Szíria megsegítésére rendezett hatodik nemzetközi konferencián, amelynek szünetében magyar úgynevezett újságíróknak nyilatkozott és körülbelül nyolcvanhatodik alkalommal szavalta el ugyanazt. Hogy a Putyin véres olaja nélkül mindmeghalunk. Civilizáltabban, ha esetleg valakinek eddig kimaradt volna: Magyarország csak az ország energiaellátását biztosító szankciós javaslatot tud támogatni. 

Ebben nincs újdonság, az viszont kicsit szürreális fénybe helyezi a tegnap esti kulturált munkavacsorát (már amennyiben nem érkeztek hírek arról, hogy Szijjártó ráborította volna a pacalpörköltet az Európai Bizottság elnökére), hogy Brüsszelben Szijjártó arról pofázott, hogy a putyinista háború árnyékában Magyarország működőképességére a veszélyt nem Putyin és az ő háborúja, hanem az uniós bizottság hozta létre. Tudom, hogy a fideszes populációt sikerült átprogramozni, szerintük Zelenszkij és az USA is inkább felelős a háborúért, mint maga Putyin, de amíg nem jár megtorlás érte, azért fenntartom a jogot arra, hogy szégyenkezzek az ilyen megszólalások miatt.

Egyébként meg azokra a komoly infrastrukturális beruházásoknak a megvalósítására, amelyekkel most riogatják a brutális drágulással alapjáraton is küzdő népességet, amelyre hivatkozva megint tüskét játszanak a köröm alatt és botot a küllők között, és nem találják a véres orosz olaj alternatíváját, 12 évük volt Szijjártóéknak. Csak akkor sokkal kevesebb alkotmányos költséget lehetett volna a NER betonjába önteni, és annyi szép stadion se épült volna az enyészetnek.

Az Európai Bizottság Oroszországgal szemben bevezetni tervezett hatodik szankciós javaslatcsomagjának elfogadása esetén lehetetlen lenne beszerezni a magyar gazdaság működtetéséhez szükséges kőolajmennyiséget, ezért Magyarország csak olyan javaslatot tud támogatni, amely kezelni tudja ezt, az uniós bizottság által létrehozott problémát – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben kedden.

Szijjártó arra figyelmeztetett, hogy az Európai Bizottság bevezetni tervezett újabb szankciós javaslatcsomagja veszélyezteti az orosz energiahordozóktól való európai függőség felszámolására elért egységes európai uniós álláspontot.

Közölte, a szankciók elfogadása esetén komoly infrastrukturális beruházásokra lenne szükség Magyarországon, illetve kezelni kellene az intézkedésnek az árak emelkedésére gyakorolt hatásait is. Elmondta: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn Budapesten részletes, teljes körű tájékoztatást kapott a brüsszeli testület által javasolt szankciós csomagnak a Magyarországot érintő hatásairól. Magyarország várja a helyzet megoldását célzó brüsszeli javaslatokat.

Magyarország energiaellátása biztos lábakon áll. Kiszámítható, és biztosítja az ország működőképességét. Az Európai Bizottság javaslata ezt a helyzetet rombolná le, amit Magyarország nem enged meg – húzta alá Szijjártó Péter. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!