Március 20,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem, nincs jogotok beleszólni. Semmibe

Szép estét! Mindmeghalunk, csak szólok. Addig is van már nemzeti lovardánk. A nemzeti dohánybolt, nemzeti kaszinó, nemzeti szabadságharcos és nemzeti ló*asz után végre ezt is elértük. A hülyének is megérte. Amúgy lesz szíves mindenki nagyon figyelni azokra a szomszédaira, akiknek nem telik tüzelőre, mert baromira hideg lesz és páran biztosan megfagynak a következő napokban. De nem baj, vagyunk elegen. Jut is, marad is. Csak a lovak érezzék jól magukat.

Méltóan kell megemlékezni az első világháborúban elesettekről, hiszen ők a legnagyobb áldozatot hozták azzal, hogy az életüket adták a hazájukért – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton Vácon.

Rétvári Bence az első világháború befejezésének századik évfordulója alkalmából rendezett hangversenyen köszöntőjében kiemelte: a hazaszeretetnek és a magyarságnak fontos része időről időre visszagondolni a száz évvel ezelőtti hősökre. 
Magyarországot akkor sokszoros tragédia érte, hiszen soha annyi embert és területet nem veszített, mint az első világháborúban – emlékeztetett.  Hozzátette: az ország nem tudott a saját külügyeiről és hadügyeiről önállóan dönteni, ezért sodródott bele a háborúba. (MTI)

Tiszta szerencse, hogy most olyan nemzeti kormányunk van, amelyik nem csak a külügyeiről dönt önállóan, hanem a mi magánügyeinkről is. Ezt nem Rétvári mondta, hanem én.

A Fidesz, mint legnagyobb, legerősebb és egyetlen egyben kormánypárt, igazán méltó módon kampányol. A közszolgálati médiában, az MTI-ben és mindenhol, ahol testőrökkel meg mernek jelenni. Néhány ilyen méltó – Fideszhez méltó – megnyilvánulás a mai napról:

A szocialisták 2013 óta rendszeresen támadják a rezsicsökkentést, és ha rajtuk múlna, eltörölnék – közölte a Fidesz-frakció szombaton az MTI-vel.

Az LMP mára csak egy újabb kiábrándító baloldali párttá vált – közölte a Fidesz szombaton az MTI-vel Szél Bernadettnek, az LMP miniszterelnök-jelöltjének sajtótájékoztatójára reagálva.

És bekapcsolódott a kampányba az is, akinek az életben nem kellett volna.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) választmánya szombati beregszászi ülésén nyilatkozatot fogadott el, amelyben felháborítónak nevezi és elítéli a magyarországi ellenzéki pártok által indított “gyűlöletkampányt, melynek kereszttüzébe a határon túli magyarok kerültek”.

Az MTI-hez is eljuttatott nyilatkozat szerint a KMKSZ sajnálatosnak tartja, hogy egyes ellenzéki pártok “érdemi alternatíva híján az anyaországi és a határon túli magyarok közötti ellentétek szításával kívánnak szavazatokat gyűjteni a közelgő parlamenti választásokon”. Nyilatkozata szerint a KMKSZ úgy véli, a határon túli nemzetrészek, köztük a kárpátaljai magyarság a sok évtizedes elszakítottsága ellenére mindig is a magyar nemzet része volt, és emlékeztet arra, hogy a kárpátaljai magyarok örömmel fogadták a magyar kormány nemzetegyesítési programját. “Úgy gondoljuk, a magyar nemzet részeként jogunk van beleszólni abba, hogy a nemzet szekérrúdja milyen irányba mutasson” – áll a közleményben. A magyar szervezet leszögezi: “A mai feszült európai politikai helyzetben különösképpen fontos, hogy az anyaországi és a határon túl élő magyarok összetartozását ne veszélyeztessük, tovább erősítsük a magyar nemzet egységét, s éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy a választásokig hátralévő időben minden határon túli magyar, aki elnyerte a magyar állampolgárságot, mielőbb regisztráljon és éljen szavazati jogával.” “A kárpátaljai magyarok nevében köszönjük a magyar kormány kiállását és támogatását, köszönettel tartozunk az ukrajnai oktatási törvény bevezetése elleni küzdelemben nyújtott eddigi erőfeszítésekért, a nehéz gazdasági helyzetben lévő kárpátaljai magyaroknak juttatott gazdasági és szociális támogatásokért” – hangsúlyozza nyilatkozatában a KMKSZ, hozzátéve, bíznak benne, “hogy a jövőben is olyan kormánya marad anyaországunknak, amely felelősséget visel a határon túli magyarokért is.” (MTI)

Egyetlen hozzáfűznivalóm van: nem, nincs jogotok beleszólni. Semmibe.

A diákok az utcán, a hadvezér Brüsszelben, az alattvalók a helyükön, az ország a szakadék szélén

Tapsikoló tömeg kerestetik

Szorgos népünk győzni fog. Ha előtte éhen nem döglünk

Válasz egy ifjú embernek

Pofán vágott a nagy büdös valóság

Végre kiderült, kit szeret Orbán Viktor

Tudja, hogy a falujában stadiont építő Kárpátok Géniusza és a Kárpát-medence Táncoló Pávája, egykutya

Hányingerség

Nesztek, nemzeti lószar

A számokról

A nap kommentje Attilától (remélve, hogy a diákok szülei is olvassák):

Basszus. Senkinek nem jut az eszébe, hogy ezeknek a fiataloknak szülei is vannak?A szüleikkel együtt, már sok ezres tömeg a többszörösére dagad. A választásokról már ne is beszéljünk. Ha jól szavaznak, a lebecsült fiatalok, akár meg is buktathatják Orbánt.Ezt azért nem kéne elfelejteni.Még valami. Néhány hónapja a Miskolci egyetem területén tartottak, mondjuk úgy,, gyakorlatot” páncélkocsikkal, golyószórókkal, az egész területet lezárva. Véletlen lenne? Nem hiszem.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS