December 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem kispályás görénység

Az ország helyzete helyett az egyéni túlélésre koncentrál a baloldal.

Hittük volna, gondoltuk volna? Sose. Ezért tartjuk a közszolgálatinak csúfolt csatornát és különféle kormányközeli, kormányálláspontot hurcoló, ki- és megmagyarázásügyi intézeteket, intézményeket, sóhivatalokat. Hogy rendet rakjanak a fejünkben.

A ma reggeli menü az volt a Migráns1 televízióban, hogy becsődítették a Mráz Ágoston Sámuelről elhíresült Nézőpont Intézet ügyvezetőjét, világosítsa már fel a nemzetet a baloldal állapotát illetően. Nem mintha nem lenne bőven kritizálni való az úgynevezett baloldalon, mert nagyon is van. Annak azonban mégiscsak van egy nem túl diszkrét, de annál perverzebb bája, amikor a nyolcadik éve teljhatalommal üzérkedő kormánypárti szopó-nyaló-gombot varró szakember a baloldalon kéri számon az ország állapotát.

Hogy miszerint a baloldal nem az ország helyzetére, hanem a túlélésre koncentrál, ezzel pedig nem tudja meggyőzni a szavazókat. A Fodor Csaba névre hallgató felvilágosító agytröszt azt mondta:

taszító hatása van annak, hogy a baloldali pártok nem tudnak kiegyezni az indulásról, semmiféle innovációt nem mutatnak fel, és a hitelességük is megkérdőjelezhető. A balliberális pártok abban reménykednek, hogy a magukat jelenleg bizonytalanként vagy rejtőzködőként definiáló választók majd rájuk szavaznak. Nem számolnak azonban azzal, hogy a bizonytalanok akár el sem mennek majd szavazni. Emellett az arányuk rendkívül alacsony.

Drága Fodor úr, az isten áldja meg mind a két kezével! Ezúton is köszönöm a legalább 273 milliónyi összmagyarság nevében, hogy immár nem kell bizonytalanul tapogatóznunk a sötétben. Igen, a baloldali pártok valóban az Ádám anyák napján szindrómában szenvednek. Pontosan ugyanúgy, ahogy ennek az országnak a jelentős része is.

A baloldali, ellenzékben kivéreztetett, mindenféle fideszes hatósági ellenőrzésekkel szívatott, pénzbüntetésekkel ellehetetlenített, a közszolgálati médiából kiszorított, a 80%-ban fideszes magántulajdonban lévő álmédiában reggeltől estig mocskolt pártok valóban súlyos identitás- és hitelességi válsággal küzdenek. Ámazonban. Nem kispályás görénység, hogy miután a fideszes Állami Számvevőszék a választási hajrá kellős közepén százmilliókkal bünteti a Fidesz legerősebb ellenfelét ellenségét és azt sem hajlandó kinyögni, hogy pontosan mi alapján követte el ezt, a fideszes kimagyarázó, a fideszes tévében az ellenzék túlélési keserveit maga előtt tolva fikázza a komplett baloldalt.

Márpedig ha nem a Nézőpont Intézet kormánymegrendelésre készülő felméréseit és elemzéseit vesszük figyelembe, akkor azt látjuk, hogy a bizonytalanok Magyarországon legalább annyian vannak, mint a Fidesz szavazói. Vagy inkább sokkal többen?

Forrás: publicus.hu

Forrás: publicus.hu

Fodorral ellentétben nem vagyok akkora nagy tapasztalattal rendelkező tenyérjós, hogy meg tudjam állapítani, ezek a bizonytalanok mit fognak kezdeni magukkal áprilisban, de azt évek óta látom, hogy a kormány az ország helyzete helyett a saját szaros hatalmi harcait vívja. Mert Fodor úr objektív eszmefuttatásából ugyan kimaradt: itt bizony a Fidesz túlélésének legalább akkora, de inkább nagyságrendekkel súlyosabb tétje van, mint annak, hogy Gyurcsány alakíthat-e önálló frakciót a parlamentben, vagy sem.

Vastag rinocéroszbőr szükségeltetik ahhoz, hogy bárki az ellenzék szemére hányja az ország helyzetét, miközben a Fidesz nyolcadik éve az ország helyzete iránti felelősség helyett:

  • stadionokat épít, jogállamot rombol, korrupciót intézményesít;
  • az egyházak tenyérből etetése és a látszatintézkedések oltárán lerombolja a szociális hálót;
  • dörzsölt/síkhülye strómanjai révén a fideszes pereputty kezére játssza át a közvagyont és tönkrevágja a gazdaságot;
  • agyatlan, hazug szabadságharcot és propagandaháborút folytat Brüsszel és az Európai Unió ellen;
  • a Moszkva külvárosa címet akarja minden áron megszerezni Magyarországnak;
  • Soros Györgyöt a nemzet ellenségévé tette és az egész rohadt állami gépezetet az ellene folytatott háborúnak rendeli alá.

A büdös nagy igazság az, hogy az ország kormányzása helyett, az ország helyzetével való foglalkozás helyett itt a Fidesz az, amelyik az egyéni túlélésre koncentrál és ennek rendeli alá pofátlanul a közpénzhegyeket, és a fideszesített állami intézményeket. Mert az egyéni túlélés az egyedüli garancia arra, hogy itt soha, semmiféle felelősségre vonás ne történhessen. Hát így kerek ez a történet, tisztelt felvilágosító úr!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.