Április 22,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem kellene ennyire felhúzniuk magukat ebben a hőségben, még a végén megüti őket a guta

Szép estét, de legalább kicsit hűvösebbet! Ha meg nem sülünk addigra, hétfő este megint megtekinthetjük (mármint megtekintheti, aki akarja) az ünnepi tűzijátékot. Biztosan én vagyok a büdösbunkó, de nekem mindegyik egyforma. A legemlékezetesebb népszórakoztatás nekem az volt, amikor sikerült felgyújtani a fél Gellért-hegyet és még valami hajót is. Belőlem valahogy kimaradt a pátoszra való hajlam. Gyári hiba lehet.

De ez még csak holnapután lesz, ma pedig változatlanul szombat van, még falun is. Már ma is eldugult a lefolyó a hihetetlen mennyiségű kereszténynemzetikeresztény megnyilatkozástól és pártkiadványtól. Mi lesz itt hétfőig?

Jelenleg ott tartunk nemzetileg és fejlődésileg, hogy Kásler miniszter úr szerint nem (sem) kell a genderképzés, hanem latin és ógörög. Jó, el lehetne ezen vicceskedni, hogy a latin mennyivel piacképesebb tudást ad, mint a genderszaknak nevezett képzés, de úgy hiszem, nem érdemes. Az egyetemi képzés egyik lényege éppen az lenne, hogy ne csak szakbarbárokat képezzenek, hanem a tudás legszélesebb skáláján mozgó emberfőket kupáljanak kifelé. Bár amennyire én tudom, létezik latinoktatás (még gimnáziumokban is) és szükséges is egy csomó szakmához. Ehhez mérten nem értem Káslert, aki elméletileg egy művelt ember és mint ilyen, tisztelnie illenék a tudást úgy általában. Ezzel szemben az a benyomásom, hogy újabb küldetéstudatos agyaroggyanttal gazdagodott a kormány, holott.

Hivatalosan is kijelenthetem, hogy az Origo nevű pártújság kenterbe veri a többi, szintén közpénzre berendezkedett propagandaoldalt.

Tegnap a szokásos hisztéria zajlott a balliberális médiumokban, amelyek annyira szorult helyzetben vannak, hogy egészen Los Angelesig rohantak témáért. Pontosabban kreáltak egyet – ahogy szoktak. Egymással versenyezve írtak arról, hogy Széles Tamás főkonzul ki akarja rúgatni a helyi Magyar Ház alelnökét, mert kritizálni merte a magyar kormányt. „A főkonzul eljárása tehát felháborító, ráadásul semmibe veszi a szólásszabadságot.” A valóság persze teljesen más.

Így kezdődik a szokásosan szerző nélküli műremek, majd a költő gyakorlatilag elmondja, hogy Széles Tamás főkonzul ki akarta rúgatni a Magyar Ház alelnökét, na de és akkor mi van? Mert az csak természetes, már megint a ballib sajtó hisztériázik és hazudozik, mert nem is akarta kirúgatni, csak ki akarta rúgatni. Mégpedig azért, mert minősíthetetlen hangnemben ócsárolta a magyar kormányt. A művész mindjárt példát is mutat kultúrából:

Ugyanis senki nem vitatta, hogy Sárvári Álmos alelnök azt mond, amit akar, még akkor is, ha Sárvári Álmos a bejegyzései alapján nem egy kimondottan intelligens úriember, talán esetében nem túlzás azt állítani, hogy egy bunkó – már elnézést, de a szólásszabadságba akkor ugye ez is beletartozik.

És még meg is magyarázza. Hülyébbek kedvéért, gondolom:

Amiről itt szó van, annak nem a szólásszabadsághoz, hanem a józan észhez van köze. Konkrétan: miért is kellene a Főkonzulátusnak és a magyar Külügyminisztériumnak együttműködnie egy olyan szervezettel, amelynek vezetője ócsárolja?

Van ennél szebb? Aligha.

Talán csak az, hogy a Migration Aid párttá alakulásának bejelentése, pontosabban a pártújság szalagmunkásaira gyakorolt hatása szebb egy picit. Komolyan nem kellene ennyire felhúzniuk magukat ebben a hőségben, még a végén megüti őket a guta. Joga van ma pártot alapítani Magyarországon annak, aki akar és megfelel a feltételeknek? Igen. Akkor mi ez a rettenetes nagy jajveszék? Tisztára mint a hódmezővásárhelyi Fidesz-különítmény. Azok meg azért óbégatnak, mert szerintük Márki-Zay és Hadházy pártot akar alapítani. Na és akkor mi van? Be van tiltva? Nincs? Akkor nyugi.

Menjünk mi is nyugalomba, mert holnap is meleg lesz. Pápá.

Mai cikkeink:

Pártutasításra lihegő csinovnyikok tekerik visszafelé az idő kerekét

Talán csak egy diófa

Mi lesz a gyerekekkel, mi lesz velünk, ha a fafejű pupákok minden értéket beledobnak a moslékos vödörbe?

És akkor Szent István belépett az Unióba

Nekünk nem egy ilyen épületünk, még egy sátorkarónk sincs, amit a „honfoglalás” történetéhez fel tudnánk használni

Töketlenék

A PARADICSOM ÉLETTÉ LESZ

A nap kommentje Murad Konditól:

Azert ez az Origos foto mellbe vagott. Mivel hazaarulo megelhetesi migrans vagyok Londonban, ezzel eddig nem szembesultem. A felesegem szomali, a gyermekeim felverek, a szuleim Magyarorszagon elnek. Tavaly a csaladlatogatas nagyon kellemetlenul vegzodott (ezuttal is szeretnek koszonetet mondani a ferihegyi repuloter szemelyzetenek es a velunk utazo magyar utazokozonsegnek…a bunko, diszkriminativ viselkedesukert es a beszolasaikert); iden mar nem viszem a csaladom, egyedul utazom. Koszonom a kormanynak, a kormanylapoknak, hogy igyekeznek szetszakitani a csaladomat.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS