Július 12,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem igaz, hogy megérdemeljük

Poszttraumától mentes jó reggelt kívánok mindenkinek! Arra jutottam, hogy ha egy összetett mondatban össze akarom foglalni a trianoni centenáriumot: jó, hogy túl vagyunk rajta, de nehéz lesz így, elvtársak a nemzeti összetartozásban. Megígérem, hogy már nem sokáig fogok ezen a témán lovagolni, eddig se ragaszkodtam volna hozzá, de miután Kövér László, Semjén Zsolt és Áder János korában élek, mindegyre jön egy-egy saller, amitől idegileg stresszes állapotba kerülök.

Címszavakban a Semjén-Kövér-Áder univerzumból ezt jelenti Trianon: Magyarország elleni szabadkőműves összeesküvés, a Tisza István után vezető szerephez jutók részint alkalmatlan, részint hazaáruló volta, a nemzettagadás mérgező virága, évtizedes belső bomlasztás és külső ellenséges aknamunka, egyes hazai nemzetáruló politikusok el nem évülő bűnei, a külföldről pénzelt bolsevik terrorcsapat tobzódása, a művelt nyugat politikusainak arroganciával vegyes kisstílűsége és szűklátókörűsége, sunyi háttértárgyalások, felkészületlen politikusok, politikai kalandorok, önjelölt próféták, fizetett ügynökök, elfogult, részben korrumpált szakértők, magyargyűlölettel fertőzött újságírók.

Nagyjából ezek tehetnek így együtt Trianonról, amibe belenyugodni állítólag árulás volna. Hát ez a bajom nekem is. Hogy ameddig ők nem hajlandóak belenyugodni abba, amit megváltoztatni nem tudnak, ameddig ebből élnek június 4-től június 4-ig, választástól választásig, hogy értelmetlenül tépkedik a sebeket, húzogatják lefele a bőröket erről az egészről, addig nem lesz itt semmilyen összetartozás. Nemhogy nemzeti nem lesz, még kocsmai összetartozás sem lesz. Ha bármit egy pillanatra is komolyan gondolnának abból, amit a kisajátított nemzetpolitikai vernyogás fideszkádéenpés zászlajára írtak, akkor nem fordulhatna elő, hogy Kövér László páratlan napokon megveszekedett nemzetgyűlölőnek nevezi az ellenzéket, egyenesen kitaszítja őket a nemzetből, Gulyás Gergely csaholva egyetért vele, majd páros napon jön Orbán Viktor és úgy tesz, mintha mindez soha el sem hangzott volna.

Jön Orbán Viktor, és nagyra értékeli Karácsony Gergelyt, meg az ő 1 perces kezdeményezését. Amiről hallani sem akartak a fideszesek a parlamentben (!), amit Kövér elvtárs egy nappal korábban nem tartott őszinte kezdeményezésnek, idézem:

A baloldal politikusainak egy kisebb része szégyelli és nem szívesen hirdeti a nemzettel kapcsolatos álláspontját. Más részük politikai számításból próbálja bizonyos kérdésekben nemzetinek beállítani saját magát, de a döntő pillanatban mindig kilóg a balliberális lóláb. Karácsony Gergelyt is ebbe a csoportba sorolom.

Aztán jön Orbán Viktor és a trianoni békediktátum 100 éves évfordulója üzenetének nevezi, hogy bár politikai különbségek lehetnek közöttünk, mindannyian ugyanahhoz a magyar nemzethez tartozunk, majd a Himnusz és a Székely himnusz eléneklése után kezet fog a hazaáruló ellenzéki pártok hazáruló frakcióvezetőivel. Még Jakab Péterrel is. Azokkal, akik egyébként szót sem kaphattak a kerek évfordulós sírva vigadáson, ahol a nemzetből kitagadásért felelős Kövér viszont arról delirált, hogy mindmeghalunk, ha nem figyelünk oda:

A térségben vagy egymással együttműködve őrizzük meg nemzeti államainkat, nyelvünket és kultúránkat vagy mindannyiunkat kiforgatnak mindezekből, és elidegenítenek a szülőföldünktől, államainkat birodalmi adószedő helytartósággá alacsonyítják, anyanyelvünket konyhanyelvvé silányítják és saját nemzeti kultúránkat elfeledtetik velünk.

Nézzék, micsoda pillanatok. A legvégén a kézfogás. Amikor az ellenzéket szarba se, nemhogy emberszámba venni nem hajlandó atyaúristen, aki ugyanezekkel az emberekkel szürke és unalmas hétköznapokon ugyanitt, Kövér házában felmosni szokott, akiken gúnyolódni szokott, akiket kiröhögni szokott, és akiket szinte minden alkalommal emlékeztet arra, hogy ne ugassanak bele a nagyok dolgába, leereszkedik a csőcselék közé. A boldogkarácsonyozás után már semmi nem ciki, a korlátlan felhatalmazásos, 133 legbátrabb magyaros csőbe húzás után már nemigen van lejjebb, tehát akár a fejükre is vizelhetett volna ennyi energiával, de nem. Odagurult és nagy kegyesen, mintha teljesen normális ember lenne, kezet fogott velük.

Szerintem ez így annyira nem vicces, és szerintem igaza van mindenkinek, aki szerint ebben a kutyakomédiában ellenzéki képviselőként részt venni megalázó (majd jövő héten kapnak szót, amikor már senkit nem érdekel az egész trianonos politikai nyilatkozat), és nem kellene ezt művelni. Akkor sem kellene, ha a nagyfene siránkozás és gyászba borulás közepette nem hordanák szét talicskával Trianon maradványait, ha nem keserítenék meg keresztény gonoszságból és önző politikai érdekből emberek tömegeinek életét. Akkor sem kellene a parlamenti biodíszlet szerepét vállalni, ha az elvtársak csak feleannyit lopnának, mint amennyit lopnak, ha csak feleannyira viselkednének gyalázatosan a politikai ellenségeikkel, és ha Kövér László foltokban még tartalmazna kultúrembert.

Ámde nem ez történik, minden onnan folytatódik, ahol a százéves gyász előtt abba sem maradt. Az atyaúristen ma Minszkben építi tovább a szép magyar jövőt, Alekszandr Lukasenko fehérorosz diktátor elnök meghívására eszi oda a fene. Ennek apropóján 165 millió forinttal támogatja a Belarusz Köztársaság Mogiljev városában található Uszpenszkij Szűz Mária és Szent Sztaniszláv Székesegyház rekonstrukcióját. Az indoklás szerint Magyarország külpolitikai kapcsolatainak erősítése érdekében történik a lépés, amely a költségvetési forrásból valósul meg. Hát ez gyönyörű, ez igazán gyönyörű. Az már önmagában is gyönyörű, hogy Európa utolsó vérbeli diktátorával összefüggésben azt gondolják a NER-társak, hogy Magyarország külpolitikai kapcsolatainak erősítését szolgálja. Ennél csak az agyatlan pénzszórás az undorítóbb, amire egyszerűen nem létezik semmilyen racionális magyarázat. Tehát: Fehéroroszországban magyar adófizetői pénzből újítanak fel templomokat. Vagyis magyar adófizetői pénzen vesznek külpolitikai kapcsolatokat? Vagy tán élnek magyarok Fehéroroszországban? Vagy üldözik ott a keresztényeket? Vagy mi a fasz van?

Nem ahhoz képest mi a fasz van, hogy Palkovics Lászlónak 9,3 milliárd (9 300 000 000) forintért ad tanácsokat a Századvég(bél), vagy Kásler Miklósnak havi 1,2 millióért az Alkotmányvédelmi Hivatal volt vezetője.

Nem is ahhoz képest mi a fasz van, hogy a megboldogult Andy Vajna fénykorában sem volt sehol a kaszinóbizniszben a helyére lépő Garancsi nevű orbánista kötélcimbora brutális közpénzsikereit elnézve. Nem is ahhoz képest mi a fasz van, hogy közben a Tiborcz Istvánnal és Mészáros Lőrinccel üzletelő sokadik vérszívó 1 milliárdos állami támogatásból vesz magának toronydarut (!), bassza meg, mert gondolom ez is nemzetstratégiai szempontból kiemelt érdekünk nekünk.

Hanem ahhoz képest mi a fasz van, hogy a nyüves szolidaritásról ugatnak, gyilkolják az önkormányzatokat, szívják a vérüket, pofáznak a munkaalapú társadalomról, ahol nincs segély, csak munka van, és közben gurulnak a csilliárdok a szélrózsa minden irányába. A nehéz helyzetbe került, kiszipolyozott önkormányzatok vagy a mezei vállalkozások vegyenek fel hitelt, adósodjanak el, kenjék a hajukra a nyomorúságukat, az Orbán-rezsim templomot renovál Fehéroroszországban.

És mert még mindig van hely a szarszagú cinizmus számára, jön a lélekápoló nemzeti konzultáció. A többi álkérdésbe csomagolt baromság mellett természetesen Kovács Zoltán tenyérbemászásával Sorossal és a migránsokkal. Mert a víruskát már legyőzték (csak a rendkívüli felhatalmazásuk lesz érvényben még két hétig, mert még nincs minden disznóság tető alá hozva, amit elterveztek), időszerű visszatérni a napi agyhalált jelentő hazug nyomasztáshoz. Ugye hogy a migránsok cipelik be a vírust Európába? Ugye hogy Soros el akarja adósítani mimagyarokat hetedíziglen? Ugye hogy a bajba került cégeket inkább Mészáros Lőrinc vásárolja fel, mint a büdöslábú idegenek?

Ennek soha nem lesz vége, ha ezeknek véletlenül örök életük lenne, 100 év múlva is itt tartanánk. Nem igaz, hogy ezt érdemeljük, és nem igaz, hogy megérdemeljük. Egyszerűen nem igaz. Akkor sem, ha addig mondogattuk, ameddig elhittük. Minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.