December 1,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem egy szélesvásznú tragikomédia, hanem a valóság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,089,995 forint, még hiányzik 1,910,005 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Irigylésre méltó, hogy miközben pártja, kormánya és kedves gazdája egy unortodox szívlapáttal hadonászva csíp, rúg, harap és a szélrózsa minden irányába mutogat, hogy ki mindenki felelős azért, mert Európa irigyelt gazdasági zászlóshajójáról kiderült, hogy egy ócska, rozsdás, darabjaira hulló tengeralattjáró, a Sándorpalotáné, úgy is mint független államelnök Amerikában turnézik. A műsor része, hogy ő is rajta tartja a középső az ujját a mimagyarok mindennapjait érintő súlyos problémákon.

A hivatalos propaganda szerint aktuálisan, gazdasági recesszió idején azért szórja a közpénzt a tengeren túl Szijjártó miniszter repülési babérjaira törve, hogy a népesedési problémák megoldását célzó lépésekhez szövetségeseket keressen. Ezért aztán bárkihez hozzádörgölőzik, aki szóba áll vele a demokratikusan megválasztott demokrata adminisztráció ellenfele, és kellően trumpista ahhoz, hogy legyen ökölbe szorulásos közös téma. Ennek a turnénak a keretében két republikánus kormányzóval folytatott stratégiai bájcsevegés között, véletlenül úgy alakult, hogy Novák Katalin, Németországban unatkozó háziasszonyból lett első magyar női államfő amerikai látogatása nagyjából egybeesett a Tesla központi, austini irodaépületének átadásával.

Sok mindenre fel voltam készülve, arra nem annyira, hogy Novák Katalin, egy, a korrupció és az illiberalizmus mocsarában elsüllyedő ország államelnöke, aki immunis a hazáját érintő sorskérdések tömkelegére, a széthulló szociális és oktatási rendszerrel az élen,

1) a világot érintő demográfiai válságot saját hatáskörben meg akarja oldani,

2) a családokért folytatott verbális szabadságharcában egy nárcisztikus, ripacs amerikai milliárdos, a világ (második?) leggazdagabb embere személyében lel szövetségesre, akinek jelen tudásunk szerint legalább három különböző nőtől legalább 11 gyereke született, aki ráadásul még csak nem is él házasságban,

3) és hogy 2023-ban ezt a jelenetet nem a moziban nézzük a röhögéstől visítva, hanem ez a valóság.

A legdurvább ebben a hajánál fogva rángatott, izzadságszagú, életidegen egymásra találásban nem az, hogy közben az Orbán-Novák-féle családpolitika és demográfiai fordulat a nagyhangú ígérvények tükrében hangos kudarcot vallott, hanem hogy Sándorpalotáné azt üzeni Ámerikából is, amit Budapesten néhány hete a demagógiai csúcson. Hogy tizenhárom év teljhatalmú fideszes kormányzás után a magyar családoknak szabadságharcot kell vívniuk. Ehhez az abszurdhoz képest az már tényleg szóra sem érdemes, hogy ha Soros Györgyöt senki nem választotta meg és rohadtul ne ugasson bele semmibe, akkor Elon Muskot ki választotta meg mikor milyen pozícióba, hogy a magyar államvezetésnek vele kelljen a klímaváltozást bagatellizáló demográfiai kérdésekről, vagy az ukrajnai háborúról egyeztetnie.

Az MTI által közzétett termelési jelentés, a mellékelt fotográfiákkal együtt szó szerint egy szélesvásznú tragikomédiába illik. Ha Elon Musk nem egy nárcisztikus alfahím lenne, akinek a gyerekei több családban élnek, ő meg alkalomadtán feltűnik és eljátssza az apát, akkor is kínos lenne ez az egész úgy, ahogy van.

Az üzletember egyik kisfiával fogadta a magyar államfőt, majd az államfő az alapító-vezérigazgatóval négyszemközti megbeszélést folytatott. Novák Katalin a tervezettnél jóval hosszabb, két órás beszélgetés első perceiben kifejtette, hogy a klímaváltozás megoldandó problémája mellett a demográfiai válságra kevesebb figyelem vetül. Felidézte, hogy tárgyalópartnere a közelmúltban úgy nyilatkozott, a népesedési válság komolyabb kérdés, mint a klímaváltozás.

Fotó: MTI/Sándor-palota/Bartos Gyula

A köztársasági elnök megállapította, hogy miközben a klímaváltozás kezelendő kérdés, ugyanakkor “ha nincsenek következő generációk, akkor nincs értelme a Földre se vigyázni” – fogalmazott a magyar államfő.

Novák Katalin elmondta, hogy elkötelezettje a családok ügyének és a demográfiai kérdés kezelésének. Magyarországon a családpolitika kiemelt ügy volt az elmúlt évtizedben, ezért sikerült javulást elérni a demográfia terén – tájékoztatta Elon Muskot, akit a közelmúltban meghívott a Budapesti Demográfiai Csúcsra is. Novák Katalin a találkozót úgy értékelte, hogy „egy új szövetségesünk lett a családok szabadságharcában, aki ismeri és elismeri Magyarország családközpontú programját”.

Elmondta, hogy Magyarország első női államfőjeként is elsősorban édesanya, a látogatásának az is üzenete, hogy a karrier és gyermekvállalás nem egymást kizáró tényezők. Kiemelte, hogy ezt a kérdést is szeretné megvitatni a milliárdos cégvezetővel.

Elon Musk egyetértését hangoztatta és megerősítette, hogy fontosnak tartja a gyermekvállalást. A találkozó közben a közösségi oldalán is posztot tett közzé, ami azzal összegezte az egyeztetés mondanivalóját, hogy a „gyermekvállalás menti meg a világot”. Az üzletember a közelmúltban többször fejtette ki véleményét a világ előtt álló népesedési kihívásokkal kapcsolatban, és kiállt a hagyományos értékek védelme mellett, ide értve a szólásszabadságot.

Elon Musk a magyar köztársasági elnök X posztját is megosztotta, amit a közelmúltban a világ több vezető politikusával folytatott egyeztetés után nem tett meg. A világ leggazdagabb embere, a Tesla autógyár és a SpaceX űripari vállalkozás vezetője, és az X (korábban Twitter) közösségi médiavállalat tulajdonosa a közelmúltban találkozott többek között Emmanuel Macron francia elnökkel, és Georgia Meloni olasz, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, valamint Recep Tayyip Erdogan török államfővel.

Az üzletember 11 gyermek édesapjaként, a világ vezető elektromos autógyártójánál végzett fejlesztéseket is bemutatta, és a magyar államfői delegációt körbevezette az austini üzemben, amelynek éves kapacitása meghaladja a 250 ezer járművet.

A Sándor-palota tájékoztatása szerint a beszélgetés témái között az ukrajnai háború is szerepelt, amellyel kapcsolatban Elon Musk és Novák Katalin egyetértettek abban, hogy mielőbbi tűzszünetre és tartós békére van szükség. Novák Katalin tájékoztatta az X közösségi médium tulajdonosát a kárpátaljai magyarok helyzetéről, és örömét fejezte ki, hogy tárgyalópartnere támogatta a nemzeti kisebbségek jogainak tiszteletben tartását. 

Címlapkép: Novák és Elon Musk, a Tesla Motors elektromosjármű-gyártó, valamint a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat alapító-vezérigazgatójának találkozója a Tesla közelmúltban átadott központjában, Austinban 2023. szeptember 25-én. Hogy ütősebb legyen a családok szabadságharcosának imázsa, az egyik kölkét is a nyakába vette (Fotó: MTI/Sándor-palota/Bartos Gyula)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!