Július 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem csak beszélni kellene róla, hanem tenni is érte

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,631,618 forint, még hiányzik 1,368,382 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Soltész Miklós díjakat adott át Gárdonyban, ahol is elmondta, hogy történelmi felelősségünk megőrizni nemzetiségi értékeinket, amelyek azt közvetítik, hogy itt, a Kárpát-medencében békében együtt él 14 nemzetiség. Ebben ugyan igaza van Soltésznak, azonban ha valamit elért az Orbán-kormány, az nem más, mint hogy egymásnak ugrasztotta emberek millióit. Határon túli magyarok kerültek konfliktusba a magyarországi magyarokkal, az ukrán-magyar kapcsolatok szintén romlottak, mint ahogy Romániával sem javult sokat a kapcsolatunk. Jó dolog persze, ha ilyeneket mond egy államtitkár, de nem ártana ha tennének is érte, nem pedig ellene.

Soltész: történelmi felelősségünk megőrizni nemzetiségi értékeinket

Történelmi felelősségünk megőrizni nemzetiségi értékeinket, amelyek azt közvetítik, hogy itt, a Kárpát-medencében békében együtt él 14 nemzetiség – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Gárdonyban.

Soltész Miklós a nemzetiségi ösztöndíjak és a Nemzetiségekért díjak átadási ünnepségén arról beszélt: “békében, örömben és szépségben” élnek együtt ebben a régióban a nemzetiségek, amelyekre ne akarjanak “olyan dolgokat” ráerőltetni, amelyek, mint a múltban is, konfliktusokhoz vezetnek, és kultúránk, táncaink, zenénk, nyelvünk elvesztését eredményezhetik.

Hozzátette hogy a most átadott díjakat 2020 végén kellett volna kiosztani, de a járvány miatt erre akkor nem volt lehetőség.” Akkor maradunk meg, ha lesznek példaképek, lesz, aki továbbadja a nemzetiségi kultúrát” – hangsúlyozta az államtitkár.

A kormány tíz éve támogatja a legjobb tanulmányi eredményeket elérő nemzetiségi diákok továbbtanulását. Az eltelt időben kétszáznál is több, nemzetiségi iskolában tanuló fiatal számára biztosították a két éven át folyósított nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjat. Számukra az államtitkárság kétnapos találkozót szervezett, ennek második napján adták át a Nemzetiségekért díjakat.

Az elismerésben emberek és szervezetek részesülhetnek, akik, illetve amelyek a magyarországi nemzetiségek érdekében példaértékű tevékenységet végeznek a nemzetiségi közéletben, az oktatásban, a kultúrában, az egyházi életben, a tudományban, a tömegtájékoztatásban, a gazdasági önszerveződés területén. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!