Január 27,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem csak az ellenzéki pártok, de a magyar emberek lehetőségei is beszűkültek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,840,123 forint, még hiányzik 1,159,877 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Farkas Örs ismételten csak szakértett a független M1 stúdiójában, ahol elmondta: az ellenzéki pártok egyre ádázabb küzdelmet folytatnak, mivel rájöttek arra, hogy szűkülnek a lehetőségeik. Hogy itt Farkas arra gondolhatott-e, hogy az állampárt a diktatúra kiépítésében egyre előrébb tart, ezért egyre kevésbé van szükség kirakatpártokra, azt nem tudom. De abban igaza van, hogy szűkülnek az ellenzéki pártok lehetőségei, mivel ma már ott tartunk, hogy a parlament díszletét adják csak. Beleszólási lehetőségük már nincs semmibe, nem oszt és nem szoroz az, hogy bemennek-e, vagy sem, az eredmény ugyanaz lesz.

Farkas azt is elmondta, hogy a Fidesz előnyben van, hiszen országos szinten ők adják a legtöbb polgármestert, és a szakértő szerint ez azt is jelenti, hogy közel állnak az emberekhez. Olyan közel kérem szépen, hogy tőlük függ a jövőjük, elég ha másra adják le a szavazatot, és rögtön megszűnik a közmunka lehetősége, valahogy a szociális tűzifa sem érkezik már meg télen, meg hát Borikát is kiteszik a sarki boltból. Ma egy helyi polgármester a település kiskirálya, aki élet és halál ura, ők nem közel kerültek az emberekhez, hanem már az életüket befolyásolják.

Az ellenzéki pártok felismerték, hogy szűkülnek a lehetőségeik, ezért egyre ádázabb küzdelmet folytatnak az általuk elérhetőnek ítélt pozíciókért – mondta az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Farkas Örs rámutatott: az ellenzéki oldalon évek óta megy ez a csatározás, a helyzet pedig kezd “komikussá” válni, mivel a jelöltek azt a látszatot próbálják kelteni, hogy rájuk óriási szükség van, holott a tavalyi országgyűlési választáson a szavazók egy részüket már elutasították.

A szakértő szerint a kormánypártok előnyben vannak abból a szempontból, hogy 2006 óta a Fidesz-KDNP adja a polgármesterek és képviselőtestületek jelentős többségét, polgármestereik már “beágyazódtak”, és közel állnak az emberekhez. – MTI

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!