Március 1,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nekünk senki se mondja azt, hogy krumplival vagy tűzifával nem vehetünk szavazatokat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,510,728 forint, még hiányzik 489,272 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Brüsszel ismét megtámadta a magyar kormányt! Ez ismételten hallatlan, ami ellen majd egészen biztosan fellép mindenki, aki csak hadra fogható. Kovács Zoltán és Szijjártó Péter már biztosan gépelteti titkáraival a mélységesen felháborodott levelüket. Az történt, hogy az Európai Bizottság egy olyan cselekvési tervet terjesztett elő – elveszik a szuverenitásunkat! – amely a szabad és tisztességes választások támogatása, a média szabadságának és sokszínűségének erősítése, valamint a hamis hírek visszaszorítása révén kívánja ellenállóbá tenni az európai demokráciát. Ez teljes mértékben elfogadhatatlan, hiszen a magyar média szabad, nem is beszélve a választásokról. Nekünk senki se mondja azt, hogy krumplival vagy tűzifával nem vehetünk szavazatokat. A magyar emberek ezt kérték Orbántól, ő pedig nem tesz mást, mint teljesíti a kérést. Ugyanez igaz a magyar média helyzetére is, amely sosem volt szabadabb. Mészáros is csak azért vásárolta fel a teljes vidéki sajtót, mert jót akart mindannyiunknak. Végre nemzeti kézbe került a sajtó, erre ezt is el akarják venni tőlünk a brüsszeli bürokraták?

Remélem, Orbán ahogy kell, ezt is szépen megvétózza, mert ha nem, akkor mind a kb 1 millió szavazója fel fog háborodni azon, hogy ugyan nem értik mi ellen, de mégis csak tiltakozni kellene, hiszen Brüsszel, meg Soros.

Az Európai Bizottság cselekvési tervet terjeszt elő, amely a szabad és tisztességes választások támogatása, a média szabadságának és sokszínűsége erősítése, valamint a hamis hírek visszaszorítása révén kívánja ellenállóbbá tenni európai demokráciát – közölte Vera Jourová, az uniós bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke csütörtökön.

Jourová a stratégia brüsszeli bemutatásakor elmondta, a bizottság célja, hogy Európa-szerte erősítse az állampolgárok szerepvállalását és ellenállóbb demokráciákat alakítson ki, mivel a szélsőségek térhódításától a polgárok és a politikusok között kialakult távolságig számos kihívás éri demokratikus rendszereket. A terv olyan intézkedéseket határoz meg, amelyek elő kívánják mozdítani a szabad és tisztességes választásokat, meg kívánják őrizni a média szabadságát és sokszínűségét és felveszik a harcot a dezinformáció ellen. Ennek érdekében az Európai Bizottság az online politikai hirdetésekre vonatkozó jogi lépéseket fog javasolni, amely a díjköteles tartalmak anyagi támogatóival, valamint a gyártási és terjesztési csatornákkal, köztük az online platformokkal, a hirdetőkkel és a politikai tanácsadó cégekkel foglalkozik majd.

Az uniós bizottság intézkedéseket ajánl az újságírók biztonságának szavatolására. Végezetül megerősíti a hamis hírek visszaszorítását célzó már meglévő magatartási kódex átalakítására irányuló erőfeszítéseket, amelynek keretében szigorítani fogja az online platformokra vonatkozó követelményeket, és szigorú nyomon követést és felügyeletet vezet be. A most zajló digitális forradalom körülményei között is lehetővé kell tenni az emberek számára, hogy olyan térben hozhassák meg döntéseiket, amelyben a vélemények szabadon kifejezhetők, és ahol a szabad média és civil társadalom rosszindulatú beavatkozástól mentesen részt vehet a nyílt vitában – tette hozzá az uniós biztos.(MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!