Február 21,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nektek tényleg elgurultak a gyógyszereitek, öregem, csak győzzétek megkeresni

Boldogságos, jókedvben tocsogó, vidrás reggelt kívánok mindenkinek a száguldó idővel vívott reménytelen küzdelemben! Amelyben én legalábbis rendre alulmaradok. Már megint hét közepe van (és ez már egy másik hét közepe), de legalább a Balkánon, e nyomorúságos kelet-európai kisállamban a helyzet változatlan.

Miközben a fideszesek egy része attól retteg, hogy a PÁRT újabb kétharmados győzelme kirúghatja alóluk a bársonyszéket (értsd: ha túlnyerik magukat, újra napirendre kerülhet a 2011 óta jegelt Lex Budapest, amelynek lényege a fővárosi kerületek önállóságának megszüntetése), ártunk és ormányunk olyan szinten tolta túl a Soros-elmebajt és migránsellenes uszítást, hogy szar került a kommunikációs palacsintába.

Tegnap a jól értesült Origo nevű izé (ezek rendre szoktak jólértesülni, minden héten más a soros, aztán egymástól veszik át az exkluzív trágyát, amit majd szétkenegetnek az egész propaganda-tengely mentén; hol a Magyar Idők az első, hol az Origo, hol a PS, amit aztán idéz a nemzeti félretájékoztatási ügynökség) megírta, hogy ma olyan (törvény)javaslatot tárgyal a kormány, amely akár Soros György Magyarországról való kitiltását is lehetővé teszi. No, nem mintha Soros György esetleges magyarországi jelenléte forradalomhoz vezetne, vagy bármilyen vizet zavarna, de a lebegtetés, a semmivel össze nem függő faszságok óbégatása, a bizonyítékok nélküli rágalomhadjárat erről szól. Üvölteni, mint a fába szorult féreg, akkor is, ha baromság, ha semmi értelme nincs. Pont olyan szánalmas ez is, mint a Szél- és Soros-szindrómás Németh Szilárd ócska, gennyes politikai szájtépése arról, hogy ki kicsoda, és kinek mihez van joga azért, mert ő azt mondta.

Szóval tehát miközben a Párt elhatalmasodott tudathasadása jegyében a Fidesz országos választmánya tegnapi ülésén politikai határozatot fogadott el a Soros-terv elutasításáról, amelyben a Fidesz nevű párt felszólítja a Fidesz nevű kormányt, hogy minden eszközzel lépjen fel a Soros-terv végrehajtása ellen (csak 52 ezerszer hallottuk), az Origo úgy tudja, a Fidesz ki akarja tiltani Sorost Magyarországról. Miközben, ha a kretén Origo ügyeletes szalagmunkása nem is tudja, de a Fidesz egészen pontosan tudja, mert olajszőkített Pintér Sanya is megmondta, hogy magyar állampolgárt az alaptörvény alapján, azaz törvényesen nem lehet az ország területéről kitiltani. Meg pláne hogy a rendőrség is megmondta, hogy Soros György nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot. Lefordítom: mivel a Fidesz azzal totálisan szembehelyezkedve, amit visítva-ordítva kommunikál már ki emlékszik, mióta, hogy tudniillik ide márpedig senki be nem teszi a lábát, valójában szándékosan sunnyogtak, ahogy oly sok minden mást is szoktak, szépen befogadtak 1300 embert. A hisztéria leple alatt szépen megcselekedték azt, ami ellen szóban vernyogtak. Ez kínos. Nem kicsit, hanem kurvára. Ezért most annak ellenére, hogy tudják, sem tétje, sem törvényes útja nincs annak, hogy Sorost kitiltsák az országból, amelynek állampolgára, ezzel zsibbasztják a híveiket, nehogy rádöbbenjenek, hogy bizony átbaszódtak ők. Nem mondom, hogy politikailag ez már a vég számukra, de erkölcsileg mindenképpen az. Akkor is, ha erkölcsileg már régen mérhetetlen az, amit művelnek.

Nehezményeztem nem oly régen Kósa Lajos felszívódását a nyilvánosságból, tekintve, hogy csak a drága jó édesanyukája államilag támogatott disznótenyésztési tehetsége révén szereztünk tudomást arról, hogy minden sínen van körülötte. Tegnap kitolták a napra őt is, hogy elmesélje mennyire jó ütemben halad a Modern városok program, amelynek keretében már több mint 600 milliárd forintot fizettek ki ők, kormányzatilag. Az MTI által lehozott hosszas mesketét nem raknám ide, megelégszem a Hódmezővásárhellyel kapcsolatos részre:

Arra a kérdésre, hogy akkor is megérkeznének-e a források, ha nem a Fidesz és a KDNP jelöltjeként induló Hegedűs Zoltán jelenlegi alpolgármestert választanák polgármesternek, Kósa Lajos kiemelte, hogy Szegedre és Salgótarjánba is megérkeznek, pedig szocialista a polgármester. Ugyanakkor Hegedűs Zoltán támogatására biztatott, hangsúlyozva: azért kell rá szavazni, mert jó vezető és becsületes ember, szemben a független jelölttel, akiről egy hét alatt több fontos ügyben is kiderült, hogy hazudozós.

Ugyanerről a kérdésről a Magyar Nemzet ezt írja:

Azért nem merem kimondani azt, hogy ha ott megválasztják a függetlent jelöltet, akkor ugyanúgy érkeznek a pénzek, mert nem mondhatom, hogy ő egy talpig becsületes ember – mondta Kósa, aki szerint Márki-Zay Péter hazudott a választóknak. Bár Kósa kikerülte volna a kérdést, jeleztük neki, arra lennénk kíváncsiak, hogy ha a kormány szerződésben vállalja a pénz kifizetését, akkor miért a polgármesterrel foglalkoznak. Erre Kósa azt mondta: ha ő lesz a polgármester, akkor mindent kétszer-háromszor kell majd ellenőriznünk.

Úgy, bazmeg, Kósa, te kérd ki magadnak, ha lehet! Kérjed ki szépen magadnak, hogy nyugdíjas óvónőből malactermesztővé avanzsált anyukád nem közsszereplő és nem strómanja senkinek, és te már csak tudod, mi a talpig becsület. Ti, akik nyolcadik éve tapostok az ország nyakán, ha akartok válaszoltok közérdekű kérdésekre, de legtöbbször zsigerből tagadtok és megésértődtök, ti mondjátok meg, hogy ki a talpig becsületes ember, ki a Soros-ügynök, kit kell kitiltani honnan és hogy kell leszarni a polgárokat, a törvényt, mert éppen valakinek nem jön be a pofája, mert nem a ti szekereteket tolja. Nektek tényleg elgurultak a gyógyszereitek, öregem, csak győzzétek megkeresni!

A másik gyönyörű példány, a Gulyás Gergely nevű ifjú sztárjogász és frakcióvezető közben arról vinnyogott tegnap valami könyvbemutatón, hogy a diktatúra után harminc évvel az utókor legfontosabb feladata a valóság feltárása, ami azért is fontos, hogy ne forduljanak elő olyan, tájékozatlanságról tanúskodó nyilatkozatok, amelyek a szabadon választott kormány és a diktatúra közé egyenlőségjelet tesznek. A magyar rendszerváltozás tapasztalata az, hogy súlyos bűntettek, amelyek még büntethetőek lettek volna, mert az elkövetők életben voltak és a tettük is feltárható volt, büntetlenül maradtak. Sajnálatosnak nevezte azt, hogy az Alkotmánybíróság annak idején – a köztársasági elnök indítványára –  olyan döntést hozott, amely lehetetlenné tette a legsúlyosabb bűncselekmények elkövetőinek büntethetőségét. Hát van ilyen, létezik ilyen, ez is ráfér a pofára? Hogy miközben az 1990 előtti állambiztonság működtetésében, irányításában részt vevő ügynökök masíroznak mai napig a Fideszben, miközben munkásőrök pózolnak mai napig miniszterek oldalán, miközben besúgókat dédelgetnek a keblükön, miközben szavak szintjén ők a legnagyobb antikommunisták, minden, az ügynöknyilvánosságra, lusztrációra, illetve az orosz titkosszolgálat magyarországi vonatkozású aktáinak visszaszerzésére vonatkozó javaslatot kukába dobtak, lesöpörtek, hallani sem akarnak róla. És a sztárjogász arról delirál, hogy ahol a kormányt szabadon választják, az nem diktatúra. Tehát akit egyszer szabadon megválasztottak, annak mindenhez joga van. És Magyarországon akkor is dübörög a demokrácia, ha nem, mert Soros, mert a Freedom House elfogult. Hogy a francba ne értenénk.

 

Harminc évvel a diktatúra után a harminc éve politikából és a köz pénzéből zsírosodó Orbán áprilisban sem fogja egyéniben megmérettetni magát, ő nem alacsonyodik ilyen mélyre. Jól van akkor. Majd Hollik, Lázár, Gulyás, Simicskó, Kocsis, meg Simonka. Majd ők. Kovács, akit meg senki nem választott meg, ő majd elmeséli, kinek van joga politizálni, és kinek kuss. Addig is vegyétek elő az ellenzéket érintő, évtizedes ügyeket, mert kurvára meg kell nyerni ezt a választást, különben mi a fasznak tartjátok a jól időzített kamucirkuszok/elsikálások nagy mesterét?

Najó, túlcsordult a jóreggelt, úgyhogy abba is hagyom magam. Még csak egyetlen írást ajánlok figyelmetekbe, pedig nem szokásom ingyen reklámozni a gyalázatot, de ezt muszáj. Ide rakom a címét is, hátha úgy kedvet kaptok hozzá, íme: Megfeszítették a vásárhelyi plébánost. Ilyen ország pedig nincs. De ha van is, semmi nem tart örökké. 😉

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS